20
SYY
16.00
Miehet edustus, Kakkonen

Masku - KaaPo   0 - 1

Taponketo, Masku

KaaPo haki Kaupin maalilla pisteet Maskusta

KaaPo ei antanut Maskun ottaa joukkueiden kauden keskinäisistä kohtaamisista kolmatta voittoa, vaan haki sitkeällä taistelulla ja Juha Kaupin maalilla Taponkedolta voiton.

Jos edellisessä ottelussa MuSaa vastaan oli hallinta keltapaidoilla, olivat asetelmat sunnuntaina päinvastaiset. Vielä ensimmäisellä puolikkaalla KaaPo oli isäntien hallinnasta huolimatta hyvin pelissä mukana, mutta etenkin toisella kotijoukkue olisi voinut mennä jo aikaisessa vaiheessa menojaan. Kentän parhaana palkittiin KaaPo-vahti Jesse Peltonen, eikä syyttä. Mies nousi varsinkin Maskun Kari-Pekka Koivusen pahimmaksi painajaiseksi pysäyttämällä tämän yritykset kerta toisensa jälkeen.

Ottelun ensimmäinen paikka osui KaaPolle, kun keltapaidat saivat aivan ottelun alussa vapaapotkun noin kahdestakymmenestä metristä. Kipparin nauhaa kantanut Tempo Hopsu lähetti kierteisen kudin kuitenkin niukasti ohi pystytolpan.
Viitisen minuuttia myöhemmin Masku sai ensimmäisen paikkansa, kun Toni Kuisma pääsi Henri Haapaniemen liukastuttua käsiksi pelivälineeseen ennen Peltosta. Mies kuitenkin onnistui pysäyttämään Kuisman yrityksen, ja KaaPon maali varjeltui takaiskulta.

Ensimmäisen puolikkaan toinen vaarallinen Masku-tilanne nähtiin viitisen minuuttia ennen jakson loppua, kun Koivunen pääsi palloon Peltosen ja KaaPo-toppari Ilmari Heinosen välistä. Pieneen kulmaan ajautuneen Koivusen laukaus valui kuitenkin maalin editse yli päätyrajan.

KaaPon ensimmäisen jakson toinen paikka siunaantui Mikael Sibakoville, joka pääsi parinkymminen minuutin kohdilla vastahyökkäyksen päätteeksi jysäyttämään komean volleyn Maskun rangaistusalueen rajoilta, mutta Ville Seppänen kotijoukkueen maalilla venyi pallon tielle.

Toinen jakso ja varsinkin sen ensimmäinen vartti olikin sitten KaaPolaisittain melko helteistä aikaa. Koivunen pääsi jakson ensimmäisen kymmenen minuutin aikana kolmasti läpi, mutta kaksi ensimmäistä laukausta päättyivät Peltosen erinomaisiin torjuntoihin ja kolmas ohilaukaukseen.

Tunnin pelin jälkeen pahin paine kaarinalaispäädyssä hellitti ja pääsipä vierasjoukkue maalipaikkaankin. Mikael Sibakov riisti pallon Masku-puolustukselta ja lähetti vihaisen laukauksen kohti maalia, mutta Seppänen venyi jälleen torjuntaan.

Hallinta pysyi kotijoukkueella eikä KaaPon peli lähtenyt missään vaiheessa rullaamaan toivotulla tavalla. Tästä huolimatta keltapaidat olivat tehokkaita, sillä 76. minuuttilla Seppänen joutui antautumaan. Tempo Hopsu lähetti sivurajan tuntumasta kaukaa Masku-maalilta pallon rangaistusalueen ja pilkun välimaastoon, jossa korkeimmalle nousi Juha Kauppi. MuSa-ottelun tavoin miehen viimeistely päällä oli jäätävää, sillä tämä roikotti pallon kauniisti yli Seppäsen ja vei KaaPon kaikkien tilastojen vastaisesti johtoon.

KaaPon maalin jälkeen Maskun päävalmentaja Petteri Pitkänen reagoi välittömästi ja nosti lisää miehiä hyökkäykseen. Maskunkaan sarjapaikka ei ole vielä kiveen hakattu, joten joukkue haki tasoitusmaalia vimmatusti, mutta ilman tulosta. Lukuisat kulmat ja kova painostus tuottivat kyllä maalipaikkoja, mutta tasoituksen tiellä oli yksi mies - Jesse Peltonen. Parhaat paikat osuivat maalin jälkeen kärkeen nostetulla Verneri Kryssille, joka pääsi yrittämään maalintekoa läheltä verkkoa. Peltonen hoiti homman Ilmari Heinosen avustuksella ja piti ex-KaaPo Kryssin saldon nollilla. Toinen paikka osui yliajalla Koivuselle, mutta tämän ruuti oli sunnuntaina läpimärkää. Peltonen hyydytti jälleen miehen yrityksen loistavalla torjunnallaan ja sinetöi nollapelillään KaaPolle kauden seitsemännen voiton.

Tuolla voitolla KaaPo toivo sarjapaikan uusimisesta elää edelleen. Tilanne on toki edelleen tukala eikä sarjapaikka ole enää omissa käsissä, mutta KaaPolainen ei luovuta!

Seuraava ottelu keltapaidoilla on vuorossa sunnuntaina 27.9. Tuolloin Keskurilla kauden viimeisessä kotiottelussa vastaan asettuu Ykkösen karsintoihin valmistautuiva sarjakärki Grankulla IFK. Ottelu alkaa kello 16.00

20.9.2015 Masku - KaaPo 0-1 (0-0)

Maali:
76´ Juha Kauppi (Tempo Hopsu) 0-1

KaaPon kokoonpano:
Peltonen - Tuominen T. - Heinonen - Haapaniemi (v) - Tuominen J. (59´ Saarinen)
Hopsu (C) - Ojanperä (87´ Sibakov S.) - Mäkinen (46´ Päiväläinen M.) - Kauppi - Järvistö - Sibakov M.

Ottelupöytäkirja

Tilastot
Masku

0 - 1

(0-0)
76'MaaliKauppi Juha
76'MaalisyöttöHopsu Tempo
90'VaroitusHaapaniemi Henri

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

Kaarinan Pojat ry

Erotuomarinkatu 4, 20780 Kaarina

toimisto@kaapo.fi


y-tunnus: 1006858-6