Miehet edustus, Errea piiricup

PiPS - KaaPo   3 - 5

Piikkiö POP-Areena KHT

Järvistö vei KaaPon Errea Cupin finaaliin!

KaaPo jyräsi lopulta vaikeuksien kautta voittoon ja Errea Piiricupin finaaliin, kun keltapaidat kaatoivat Kaarinan paikallisessa Piikkiön Palloseuran numeroin 3-5. PiPSin päänsärkynä hääri kolme maalia iskenyt Joona Järvistö. Voiton ja finaalipaikan lisäksi positiivista antia toivat kolmen KaaPo-juniorin, Riku Tanilan, Daniel Hörkön ja Aleksi Segermanin mallikkaat debyytit edustusjoukkueen virallisessa ottelussa!

Piikkiöläiset menivät heti pelin alussa kahden maalin johtoon, kun joukkue upotti molemmat Cup-formaatin mukaiset ”tasoitusrangaistuspotkut” sisään. Errea Cupissa joukkueiden välinen divisioonaero korvataan pilkulla per sarjataso.
KaaPo joutui näin heti ensimmäisellä minuutilla kahden maalin takaa-ajoasemaan, ja piikkiöläiset turvautuivat heti alusta alkaen tiukkaan puolustukseen kotoisalla POP-Areenallaan. Pieni kenttä toi alkuun hieman haastetta keltapaitojen pelaamiseen ja esimerkiksi laukauksiakin olisi voitu nähdä enemmänkin.

Joona Järvistö aukaisi Kaarinan ylpeyden maalihanat, kun ottelua oli pelattu 18 minuuttia. Janne Tuomista rikottiin kuudentoista alueella, ja "Tintti" Järvistö iski pelivälineen täplältä maaliin. Maalin jälkeen piikkiöläiset jatkoivat oman alueensa sumputtamista, eikä maaleja KaaPon kovasta yrityksestä huolimatta nähty enempää ensimmäisen puoliskon aikana, joten tauolle siirryttiin isäntien 2-1 johdossa.

Toinen puoliaika ei alkanut KaaPon kannalta lupaavasti, sillä Palloseuran Robert Pylkkänen karkasi läpiajoon, ja pääsi viemään kotijoukkueen 3-1-johtoon. Ottelu näytti hetken aikaa uhkaavalta keltapaitojen leirissä, mutta päivän pelastajana toiminut Joona Järvistö oli iskussa. Mies täräytti illan toisellaan KaaPon maalin päähän piikkiöläisistä 62. peliminuutilla. Tälläkin kertaa Järvistö osui yhdestätoista metristä, jonne pallo vietiin tällä kertaa J-P Jääskeläiseen kohdistuneen rikkeen seurauksena.

Kauden aikana useasti nähty ilmiö toistui jälleen - kun maalihanat on saatu auki, on vuotoa vaikea enää tyrehdyttää. Janne Tuominen toi KaaPon tasoihin kolme minuuttia myöhemmin, kun mies puski Juha-Pekka Jääskeläisen kulmasta pallon sisään kolme minuuttia Järvistön kavennuksesta. Pitkään sairastuvan puolella ollut Mikael Sibakov vei kymmenisen minuuttia myöhemmin keltapaidat 3-4-johtoon ja vielä saman minuutin aikana Joona Järvistö viimeisteli komealla volleylla illan hattutemppunsa, asettaen loppulukemat 3-5 Piikkiön POP-Areenan taululle.

- Vaikka ottelun alku olikin meiltä nihkeänpuoleista pelaamista, niin aika suvereenisti me ottelua silti hallitsimme. Tosin maalipaikoissa siirtelimme vastuuta vähän turhankin paljon. Ehkä selvä hallinta aiheutti pääkopassa myös sen harhan, että meidän ei muka tarvinnut tehdä kaikkea ihan sataprosenttisesti ja muutamat lepsusti pelatut tilanteet antoivat PiPSille sauman vastahyökkäyksiin. Tehtiin kuitenkin se vähin mitä tulikin, eli voitimme ottelun ja näin kausi jatkuu nyt vielä viikolla, joka koostuu kolmesta harjoituksesta ja sunnuntain Errea Cup-finaalista.

Kokoonpanon saaminen kasaan tähän otteluun aiheutti aikamoisia haasteita, mutta ensi viikonloppuna on toivottavasti parempi tilanne senkin suhteen. Toisaalta nyt virallisissa otteluissa meillä debytoineet nuoret Riku Tanila, Daniel Hörkkö sekä Aleksi Segerman saivat mahdollisuutensa, selviten siitä hienosti, päävalmentaja Tomi Kivikoski toteaa.

Voiton myötä KaaPo jatkaa Errea piiricupin finaaliin, jossa vastaan asettuu ex-KaaPo luotsi Timo Jalon TPK. Ottelu pelataan Paimiossa sunnuntaina 16.10. kello 16.00.

KaaPo järjestää otteluun hulppean fanimatkan, josta löydätte lisätietoa täältä. Lähde huutamaan keltapaidat Piiricupin mestareiksi!

9.10.2016 PiPS - KaaPo 3-5 (2-1)

Maalit:
1´ 1-0 Mikko Päiväläinen (tasoitusrp)
1´ 2-0 Jani Hakkarainen (tasoitusrp)
18´ 2-1 Joona Järvistö (rp)
51´ 3-1 Robert Pylkkänen
62´ 3-2 Järvistö (rp)
65´ 3-3 Janne Tuominen (Juha-Pekka Jääskeläinen)
76´ 3-4 Järvistö
76´ 3-5 Mikael Sibakov

KaaPon kokoonpano:
Teemu Muurinen (46´ Riku Tanila) - Joel Ylistalo (55´ Mikael Sibakov) - Leevi Puputti - Sami Nyholm - Janne Tuominen (C)
Patri Filatoff - Peetu Savolainen - Jussi Luotonen - Rami Ojanperä - Juha-Pekka Jääskeläinen (78´ Daniel Hörkkö) - Joona Järvistö (80´ Aleksi Segerman)

Ottelupöytäkirja

Tilastot
PiPS

3 - 5

(2-1)
18'MaaliJärvistö Joona
27'VaroitusLuotonen Jussi
62'MaaliJärvistö Joona
65'MaaliTuominen Janne
65'MaalisyöttöJääskeläinen Juha-Pekka
76'MaaliJärvistö Joona
76'MaaliSibakov Mikael