Miehet edustus, Errea piiricup

TPK - KaaPo   3 - 0

Paimio KHT

KaaPo kaatui taistellen - Errea Cup TPK:n nimiin

KaaPo kaatui kauden viimeisessä ottelussaan taistellen, kun Turun Pallokerho vei Errea Piiricupin nimiinsä lukemin 3-0. Numerot eivät kerro koko totuutta ottelun kulusta, mutta turkulaiset olivat hieman onnekkaastikin keltapaitoja tehokkaampia, ja pelasivat toisen puolikkaan tarkasti pitäen KaaPon poissa tekopaikoilta.

KaaPo aloitti ottelun vauhdikkaasti, ja oli heti ensimmäisestä hyökkäyksestään iskeä pallon ohi TPK-vahti Stefan Wahlstenin. Mies pelasi turkulaisten maalilla kuitenkin erinomaisen ottelun, ja kun maalivahdin parhaat kaveritkin, maalipuut, olivat turkulaisnäkökulmasta paikallaan, jäi KaaPo alkurynnistyksen jäljiltä ilman tehoja.

TPK ei ottelun alussa päässyt juurikaan pois omalta kenttäpuoliskoltaan, mutta hiljalleen myös Jesse Peltonen joutui KaaPo-maalilla töihin. Ottelun käännyttyä ensimmäisen puolikkaan viimeiselle vartille tapahtui yksi ottelun käännekohdista, kun ottelussa kotijoukkueena pelanneen TPK:n puolustusta kiireisenä pitänyt Joonas Lahti loukkaantui kovan taklauksen jälkeen ikävästi, ja joutui lähtemään päivystykseen tarkistettavaksi. Samassa tilanteessa keltapaitojen kippari Matias Hilska joutui kentän ulkopuolelle paikattavaksi, ja KaaPo pelasikin hetken kahden miehen vajaalla. Tilanteen jälkeen ottelu tasaantui, kunnes TPK iski kahdesti kuin salama kirkkaalta taivaalta. Onnetar oli tilanteissa hyvinkin vahvasti turkulaisten puolella, sillä ensimmäinen maali syntyi Hans Honkasalon kasvojen kautta, joihin kaarinalaisten purkupallo osui, ja toinen KaaPo-puolustuksen kautta, kun Tuomas Kyytsösen laukaus muutti suuntaa keltapaidasta painuen takakulmaan ohi Peltosen. Onnikin on kuitenkin ansaittava, ja kun KaaPo ei verkkoa heiluttanut, lähdettiin tauolle lukemissa 2-0.

Toinen jakso alkoi samalla kaavalla jolla ensimmäinen päättyi, sillä viiden minuutin pelin jälkeen Mirko Sillanpää pääsi törkkäämään maalinedushässäkän jälkeen pallon maaliin. Kolmen maalin takaa-ajoasemasta huolimatta KaaPo haki vimmatusti kavennusta, mutta TPK esiintyi toisella puolikkaalla vakuuttavasti, eikä KaaPo kovasta painostuksesta huolimatta juurikaan päässyt vaarallisille maalipaikoille ja kun pääsi, oli ruuti märkää. Joukkue pelasi ryhdikkäästi loppuun saakka, mutta tällä kertaa yritys ei riittänyt, ja kokenut turkulaisryhmä vei voiton lopulta ansaitusti, selvin numeroin.

- Aloitimme hyvin, ja meillä oli heti alussa paikat mennä johtoon. Joonas Lahden menetys ensimmäisellä jaksolla tuli pahaan paikkaan, ja kaveri pääsi heti perään hieman onnekkaastikin johtoon. Kolmas maali toisen jakson alkuun vaikeutti tehtäväämme, ja vaikka yritys oli kova, piti TPK meidät toisella jaksolla hyvin poissa tekopaikoilta. Meillä oli tänään jalkeilla hieman raihnainen ja varamiehinen ryhmä, mutta varmasti vastustajallakin oli poissaoloja, joten turha niitä on miettiä. Joukkue pelasi kuitenkin hyvän pelin ja haki kavennusta ryhdikkäästi loppuun saakka, mutta tänään eivät paukut riittäneet, pohti KaaPo-luotsi Tomi Kivikoski ottelun kulkua.

Ottelu päätti samalla KaaPon pitkän kauden, ja niin joukkueen taustat kuin pelaajatkin pääsevät ansaitulle tauolle. Keltapaitojen kausi 2016 niputetaan Kivikosken miettein ja kattavin tilastoin vielä kuluvan viikon aikana. Tässä kohdin lippulaiva haluaa kuitenkin jo kiittää sydämellisesti ystäviään, kumppaneitaan, tukijoitaan, ottelutapahtumahenkilöstöään ja kaikkia KaaPolaisia, jotka ovat myötäeläneet joukkueen matkassa kauden aikana. KIITOS!

16.10.2016 TPK - KaaPo 3-0 (2-0)

Maalit:
41´ 1-0 Hans Honkasalo
43´ 2-0 Tuomas Kyytsönen
50´ 3-0 Mirko Sillanpää

KaaPon kokoonpano
Jesse Peltonen - Joel Ylistalo (59´ Rami Ojanperä) - Sami Nyholm - Leevi Puputti - Janne Tuominen
Matias Hilska (C) - Jaakko Hietarinta - Joona Järvistö (59´ Juha-Pekka Jääskeläinen) - Joonas Lahti (37´ Mikael Sibakov)- Elias Mastokangas - Jussi Luotonen (90´ Aleksi Segerman)

Ottelupöytäkirja

Tilastot
TPK

3 - 0

(2-0)
69'VaroitusLuotonen Jussi