A-pojat, A - SM karsinta 2016

KaaPo - HJK  0 - 1

Keskuskenttä KHT

Tason nostoa

Lauantaipäivän klassikko käynnistyi hiukan lumisissa ja tuulisissa olosuhteissa, mutta paikanpäälle oli silti saapunut satapäinen yleisö, mikä sai ajalleen kyllä vastetta vauhdikkaasta pelistä! Ottelu käynnistyi KaaPon hallinnalla ja varsinkin Järvistö, Mäki ja Hörkkö aiheuttivat useasti ongelmia HJK:n pakeille. Kolmikosta Hörkkö oli lähinnä johtomaalia, mutta se kilpistyi vastustajan pakkiin maaliviivalla. Alun rynnistyksen jälkeen ottelu tasaantui ja vastustajakin pääsi vaarallisempiin hyökkäyksiin KaaPon maalille. Vastustaja tuntui vievän melkein kaikki 1v1-tilanteet ja ne harvat mitkä KaaPo voitti keskialueella, päättyivät riiston jälkeiseen huonoon syöttöön.

KaaPon avauksessa oli yksi suuri yllätys pelipaikan suhteen; oikeana pakkina pelasi erinomaisesti ex-maajoukkuepelaaja JP (=joka paikan) Jääskeläinen, joka hoiti hommansa tyylikkäästi. Katkoi, taklasi, syötteli, riisti ja rakenteli mallikkaasti pelaten joukkueelle.

Tauolle lähdettiin 0-0 tilanteessa. Toiselle jaksolle kentälle palasi sisuuntunut HJK. Palloa pelattiin nopeasti keskustan kautta linjan taakse, ja tämä pelitapa tuotti tulosta 52 minuutin kohdalla. HJK:lta hyvä avaus oikealle, röyhkeä sisäänajo alueelle ja matala kova keskitys, mikä hiukan onnekkaasti pomppi KaaPon pelaajan jalan kautta HJK:n hyökkääjän eteen. Klubi ei jättänyt paikkaa käyttämättä ja siirtyi 0-1 johtoon.

Selvittyään järkytyksestä pelin hallinta siirtyi taas KaaPolle, HJK:n paria vaarallista vastaiskua lukkunottamatta. KaaPo haki aktiiviesti tasoitusta ja vyörytti hyökkäyksiä HJK:n maalille alituisesti. Mutta mitä HJK edellä niin KaaPo ei perässä; hyviä ajoja laitaa pitkin, mutta liian korkeita tai liian taakse suuntautuvia keskityksiä, korkeat pallot HJK:n maalivahti poimi helposti. Lähinnä tasoitusta KaaPolta olivat Jimi Lager 77 minuutin kohdalla, mutta tykitys vasturista suuntautui hiukan ohi, ja Jaakko Huhtala 90 minuutin kohdalla, mutta ohjaus suuntautui muutaman metrin maalista ohi. Kaiken kaikkiaan kahden hyvän joukkueen viihdyttävä peli, pisteet matkasivat tällä kertaa Helsinkiin.

KaaPolaisista positiivisesti onnistuivat etenkin JP Jääskeläinen, Peetu Savolainen ja Espanjasta palannut maalivahti Riku Tanila. Katsomon puolelta täytyy mainita tunnelman kohottajina ex-KaaPolaiset Joona Laine ja Atte "taikuri" Salminen.

Tilastot

0 - 1

HJK
(0-0)
57'Vaihto ulosHörkkö Daniel
57'Vaihto sisäänFrantti Aki
70'Vaihto ulosPylkkänen Robert
70'Vaihto sisäänLager Jimi