Miehet edustus, Miesten Kakkonen 2018

KaaPo Miehet edustus - HJS Akatemia  2 - 1

Kaarina Keskuskenttä

Louhelan tehohetki ratkaisi voiton

KaaPon voittoputki jatkuu ja tällä kertaa HJS Akatemia joutui toteamaan kaarinalaisjoukkueen syyskunnon myrskyisäksi. Voittoputki kasvoi jo viiden ottelun mittaiseksi, kun hämeenlinnalaiset kaatuivat maalein 2–1 (0–1). Mikke Louhelan kaksi maalia viiden minuutin sisällä varmistivat voiton.

Koko ottelu noudatti samaa, kuluvan kauden aikana tutuksi tullutta käsikirjoitusta. KaaPo piti palloa hallussaan selvästi enemmän kuin vastustajansa. Vahva pallonhallinta ei tuottanut kuitenkaan ensimmäisellä puoliajalla vielä hirveästi huippupaikkoja, sillä se viimeinen silaus jäi puuttumaan.

Täysin aseettomaksi ei HJS Akatemia jäänyt, vaikka joutuikin kyttäämään tilaisuuksia vastahyökkäyksiin. Niihin hämeenlinnalaisjoukkue panostikin ja saikin avauspuoliajalla hankittua peräti viisi kulmapotkua. Vastahyökkäyksistä ja erikoistilanteista HJS Akatemian tilaisuudet syntyivätkin. KaaPon maalivahti Jesse Peltonen selvitti harvat tilanteet erinomaisesti, mutta 36. minuutilla kulmapotkun jälkitilanteesta Vilppu Leinosen keskitys tavoitti maalin edustalta Santeri Steniuksen, joka puski pallon varmasti maaliin.

Toisella puoliajalla KaaPo sai reilun tunnin kohdalla tehdyn tuplavaihdon ansiosta paremmin otetta. KaaPo nosti tempoa ja se tuotti vaikeuksia hämeenlinnalaispuolustukselle. KaaPon tasoitusmaali syntyi 67. minuutilla, kun Elias Untamala päästi Jukka-Pekka Tuomasen pystysyötön menemään Louhelalle, joka karkasi maalintekoon. Jatkoa seurasi vain viisi minuuttia myöhemmin, kun Louhela pamautti vapaapotkun reilusta 16 metristä etukulmasta sisään.

Ennen Louhelan viiden minuutin tehohetkeä oli KaaPolla ollut jo muutamia hyviä tilaisuuksia maalintekoon, mutta tarkkuus ja HJS Akatemian maalivahti Ville Kalervon torjunnat pitivät maalin koskemattomana.

Viidennen peräkkäisen voittonsa myötä KaaPo nousi sarjataulukossa hetkeksi kolmanneksi, joskin GrIFK nappasi heti kolmannen paikkansa takaisin, sillä kaunialaisjoukkue pelasi kierroksen ottelunsa vasta sunnuntaina. KaaPolla on jäljellä kaksi ottelua ja ero kakkossijaan on neljä pistettä.

Kausi jatkuu ensi lauantaina vierasottelulla FC Jazzia vastaan ja kauden päättävä kotiottelu pelataan lauantaina 29.9., kun vieraaksi saapuu FC Honka Akatemia.

Tilastot

2 - 1

HJS Akatemia
(0-1)
62'Vaihto ulosOjanperä Rami
62'Vaihto ulosLuoma Jani
62'Vaihto sisäänUntamala Elias
62'Vaihto sisäänValtanen Mikko
67'MaaliLouhela Mikke
67'MaalisyöttöTuomanen Jukka-Pekka
72'MaaliLouhela Mikke
80'Vaihto ulosKuusio Niklas
80'Vaihto sisäänLuotonen Jussi