Vuoden Urheiluseura 2017 -kiitospuhe
Julkaistu: 19.01.2018 00.00

Vuoden Urheiluseura 2017 -kiitospuhe

Alla puheenjohtaja Olli Tuomisen Urheilugaalassa pitämän kiitospuheen alkuperäinen versio. Gaalassa pidetyn puheen voit nähdä YLE Areenassa Urheilugaalan suoran lähetyksen taltioinnissa noin ajassa 23:00.

Arvoisat Urheilugaalan vieraat,

Kaarinan Pojat on kiitollinen ja arvostaa valintaa Vuoden Urheiluseuraksi 2017. Valinta on erittäin hieno alku seuran 60-vuotisjuhlavuodelle.

Iso kiitos seuran vapaaehtoisille, niin nykyisille, joista osa on täällä katsomossa sekä kaikille seuran toiminnassa mukana olleelle 59 vuoden aikana. Ilman teitä ei KaaPo olisi sitä mitä me olemme nyt. Tämä palkinto kuuluu meille kaikille!

Haluamme kiittää myös Kaarinan kaupunkia olosuhteista ja toimivasta yhteistyöstä. Kiitos myös Suomen Palloliitolle ja Palloliiton Länsi-Suomen piirille, erityisesti Janne Koivistolle. Erityisen suuret kiitokset haluamme osoittaa Kaarinan Nappuloille, ja sieltä erityisesti Harri Laaksoselle ja Matthias Ahoselle. Ilman toimivaa yhteistyötä seurojemme välillä tämä saavutus ei olisi ollut mahdollinen.

Uskomme, että tulevaisuudessa seurojen merkitys kentän ulkopuolella tulee olemaan yhtä merkittävä kuin sen sisäpuolella. Olemme yhteisössämme merkittävä toimija lapsesta mummoon ja vaariin. Urheilulla ja urheiluseuroilla tulee olemaan merkittävä rooli niin syrjäytymisen kuin syrjinnän ehkäisemisessä.

Tulevaisuudessa on myös tärkeää niin seura- kuin liittotasolla vähentää byrokratiaa ja ohjata resurssit entistä tehokkaammin toimistoilta kentille. Ylihuomenna valitaan Suomen Palloliitolle uusi puheenjohtaja, mutta merkittävämpi päätös on organisaatiomuutos, jolla tulevina vuosina siirretään resursseja kentälle. Kaikkien seurojen ja liittojen tulee tulevaisuudessa tehostaa toimintaansa ja valita oma paikkansa ja tapansa sen toteuttamiseksi. Jokaiselle löytyy oma rooli, jonka laadukas toteuttaminen on urheilun elinehto, lajista riippumatta.

Jotta voi suunnitella tulevaa, on myös tunnettavaa mennyttä. Seuramme, Suomen parhaan seuran perustaja Olavi Kuikka kuvasi muutama vuosi sitten tuntojaan seuran nykytilasta; ”minulle on opetettu, että minkä taakses jätät, sen edestäs löydät – ja olen tyytyväinen siitä, mitä olen nyt edestäni löytänyt”. Kiitos Olavi, että olemme saaneet jatkaa työtäsi – tämä tunnustus on siitä upea palkinto. Kunnon KaaPolainen taitaa.

Seuran uusimmat

Kaarinan Pojat ry

Erotuomarinkatu 4, 20780 Kaarina

toimisto@kaapo.fi


y-tunnus: 1006858-6