Miehet edustus, Respect Suomen Cup

ÅIFK - KaaPo   3 - 1

Yläkenttä KHT

KaaPon taival Suomen Cupissa päättyi

Kaarinan ylpeyden matka kauden 2017 Respect Suomen Cupissa päättyi torstaina Åbo IFK:n käsittelyssä numeroin 3-1, joten KaaPo jatkaa pelejään enää Errea Piiricupissa.

KaaPon vahva ensimmäinen jakso melkoisessa syysmyräkässä pelatussa ottelussa ei lopulta riittänyt, sillä isäntäjoukkue Åbo IFK teki maalit, kun taas KaaPon huippupaikat pysähtyivät Åbo-vahti Peter Huuhkan torjuntoihin. Niin Rami Ojanperä kuin Mikael Sibakovkin joutuivat vuorollaan toteamaan "Pekon" syysvireen omaansa vahvemmaksi, ja vieraiden lisämaalit jäivät syntymättä.

Åbo sitä vastoin oli paikoissaan tehokas, sillä kovin montaa kertaa "Kanarialinnut" eivät Jesse Peltosta päässeet hätyyttelemään. Paikoista kuitenkin tehtiin maalit, ja niistä ensimmäisen viimeisteli maalin edestä hienon kuvion päätteeksi Demba Camara. KaaPo ei nopeahkosta johtomaalista häkeltynyt, vaan tuli tasoihin vajaan vartin pelin jälkeen. Kovasti keskikentällä uurastanut Jaakko Hietarinta lähetti turkulaismaalille kierteisen kulmapotkun, joka lopulta kaartoi turkulaispuolustuksen estelyistä huolimatta Åbo-maalin takakulmaan.

Ensimmäisen jakso maalit eivät kuitenkaan jääneet siihen, sillä vielä ennen taukoa isännät pääsivät rokottamaan. Pienen hässäkän päätteeksi Jeremias Kaari sijoitti pelivälineen kuudentoista rajoilta tarkasti alakulmaan, joten taukoa vietettiin numeroissa 2-1.

Toisella jaksolla isännät pitivät vieraansa poissa maalipaikoilta, ollen itse vaarallisia terävine vastahyökkäyksineen. KaaPo ei saanut ensimmäisen jakson veroista virettä päälle, ja hiljalleen virittynyt loppukirikin hiipui viitisen minuuttia ennen päätösvihellystä, kun Camara iski vastahyökkäyksen päätteeksi illan toisensa ja vei isännät 3-1 johtoon.

KaaPolta puuttui ottelusta tukku pelaajia, ja etenkin puolustuslinjaa parsittiin kasaan osin normaalisti muilla pelipaikoilla viihtyvillä pelimiehillä. Tämä näkyi väistämättä kaarinalaisten pelaamisessa, eikä hankalaa terveystilannetta parantanut Jussi Luotosen, Mikael Sibakovin ja Patri Filatoffin loukkaantumiset.

- Meillä on tosiaan aika paljon loukkaantumisia, ja ensi viikolla ilman ihmeparanemisia meillä onkin kokoonpanossa iso liuta A-nuoria. Onneksi nämä ovat osoittaneet pystyvänsä pelaamaan näitä pelejä hyvällä tasolla, joten hyvä ryhmä meillä on silloinkin kasassa, pohtii pääkäskijä Tomi Kivikoski.

"Tomppa" näki ryhmänsä pelanneen eilen etenkin ensimmäisellä jaksolla hyvin, mutta ottelun hahmo löytyi vastustajan tolppien välistä.

- Meillä oli tosiaan ensimmäisellä jaksolla useampikin huippupaikka, mutta Pekko oli maalillaan hyvä. Toisella jaksolla isännät pitivät meidät tehokkaasti poissa paikoilta ja iskivät itse etenkin lopussa hyvin vastaan, joten tällä kertaa cup-taival päättyi näin, ruoti Kivikoski torstaista esitystä.

Åbo etenee näin cupin neljännelle kierrokselle, ja tappion myötä KaaPo on mukana enää Errea Piiricupissa, jossa tavoitteena on vielä finaalipaikka. Välieräottelu paikallisvastustaja Piikkiön Palloseuraa vastaan pelataan sunnuntaina 9.10. kello 15:00, ja pelipaikkana on tuolloin Rungon POP Areena.

29.9.2016 ÅIFK - KaaPo 3-1 (2-1)

Maalit:
10´ 1-0 Demba Camara
14´ 1-1 Jaakko Hietarinta
37´ 2-1 Jeremias Kaari
85´ 3-1 Camara

KaaPon kokoonpano:
Jesse Peltonen - Joel Ylistalo - Sami Nyholm - Matias Hilska (C) - Janne Tuominen (v)
Patri Filatoff (46´ Jami Hannuniemi) - Jaakko Hietarinta - Rami Ojanperä - Mikael Sibakov (61´ Juha-Pekka Jääskeläinen) - Joona Järvistö - Jussi Luotonen (17´ Joonas Lahti, v)

Ottelupöytäkirja

Tilastot
ÅIFK

3 - 1

(2-1)
14'MaaliHietarinta Jaakko
70'VaroitusLahti Joonas
90'VaroitusTuominen Janne