Miehet edustus, Suomen Regions' Cup

KaaPo - Atlantis FC  3 - 1

Kaarina Keskuskenttä

Atlantis FC jäi KaaPon jalkoihin

KaaPo sai Suomen Regions' Cupin välierään vastustajan Helsingistä, kun Atlantis FC saapui Keskurille pelaamaan paikasta Cupin finaaliin. Ottelun tärkeys näkyi lievänä hermostuneisuutena etenkin KaaPon otteissa ensimmäisellä puoliajalla, mutta otteet paranivat ottelun edetessä.

Atlantis otti ottelun komentoonsa heti alkuvihellyksestä. Pallo liikkui välillä näyttävästi, kun Atlantis vyörytti hyökkäyksiään kohti KaaPon maalia. Varsinkin Atlantiksen laitapelaajat Konan Kouakou ja Sergio Souza da Penha olivat jatkuvasti KaaPon puolustuksen harmina. Atlantis pääsi ottelussa johtoon, kun ottelua oli pelattu 12 minuuttia. Kouakou keskitti laidalta hyvän pallon kohti Jean Costa De Limaa, jonka puskun KaaPon maalivahti Jesse Peltonen vielä torjui. Robert Razmus oli kuitenkin ensimmäisenä jatkopallossa ja sai siirrettyä pelivälineen tyhjään maaliin. Maalin jälkeen KaaPokin sai luotua muutaman hyvän tekopaikan, mutta Joona Järvistön ruuti oli tällä kertaa hieman märkää.

KaaPon tasoitus nähtiin ottelun 44. peliminuutilla. Niklas Kuusio antoi vaarallisen vapaapotkun, johon ensimmäisenä väliin ehti topparin tontilla luutinut Matias Hilska. Hilskan pusku suuntautui maalin alakulmaan jättäen Atlantis-vahti Maxime Fondopin vaille torjuntamahdollisuutta. Tauolle siirryttiin siis tasatilanteessa 1-1.

KaaPo sai toiselle puoliajalle räväkän alun, kun Fondop joutui kaatamaan vaihdosta sisään tulleen Juho Salmisen rangaistuspotkun arvoisesti. Rangaistuspotkua asteli ampumaan Kuusio, joka sijoittikin pallon varmasti maaliin. Maalin jälkeen KaaPon peli hieman passivoitui ja Atlantis sai jälleen ottelun hallitsijan roolin. Atlantis ei kuitenkaan hallinnasta huolimatta saanut luotua vaarallisia maalintekopaikkoja, siitä piti huolen KaaPon erittäin tiivis puolustus. Viimeisen naulan Atlantiksen arkkuun löi Peetu Savolainen, kun ottelua oli takana 85 minuuttia. KaaPo-pakki Sami Nyholm oli unohtunut yksin Atlantiksen maalille, mutta Nyholmin hieno volley-laukaus osui tolppaan. Tolpasta pallo kuitenkin kimposi suoraan Savolaisen jalkoihin, jolla oli helppo työ siirtää peliväline tyhjään maaliin. Näin KaaPo selvitti tiensä Suomen Regions’ Cupin finaaliin lukemin 3-1.

"Vastassa oli varmasti kovin joukkue, jonka olemme tällä kaudella kohdanneet. Ottelun alku oli meiltä hieman hermostunutta pelaamista, mutta pelin edetessä saimme omasta pelistämme kiinni. Puolustuspelaaminen oli erittäin hyvää koko joukkueen osalta yhtä nukahdusta lukuun ottamatta. Olen erittäin tyytyväinen finaalipaikasta ja mielestäni olemme ansainneet sen. Toivottavasti saamme fanibussin matkaan Seinäjoelle, sillä finaalista tulee varmasti ikimuistoinen kaikille," iloitsi päävalmentaja Tomi Kivikoski ottelun jälkeen.

Toisessa välieräottelussa paikkansa finaaliin lunasti SJK/Akatemia. KaaPo on arvottu finaalin kotijoukkueeksi. Finaali pelataan lauantaina 23.9. kello 12:00 Seinäjoen OmaSP Stadionilla. KaaPo tulee järjestämään otteluun myös fanimatkan - seuraa uutisointia aiheesta nettisivuillamme ja sosiaalisessa mediassa!

Seuraavaksi katseet käännetään kuitenkin Länsi-Suomen Kolmoseen, jossa KaaPo kohtaa seuraavaksi Pargas IF:n. PIF – KaaPo pelataan perjantaina 25.8. kello 18:30 Pajbackan kentällä Paraisilla.

20.8.2017 KaaPo - Atlantis FC 3-1 (1-1)

Maalit:
12' 0-1
44' 1-1 Matias Hilska (Niklas Kuusio)
48' 2-1 Kuusio (rp)
85' 3-1 Peetu Savolainen (Sami Nyholm)

KaaPon kokoonpano: Jesse Peltonen - Jani Jussila - Joona Jussila - Matias Hilska (v)- Sami Nyholm - Jukka-Pekka Tuomanen - Tempo Hopsu (C, 73' Peetu Savolainen) - Niklas Kuusio (89' Ilmari Heinonen) - Rami Ojanperä (67' Teemu Tuominen) - Juha-Pekka Jääskeläinen (46' Juho Salminen) - Joona Järvistö (87' Joel Kontkanen)

Yleisö: 172

Tilastot

3 - 1

Atlantis FC
(1-1)
44'MaaliHilska Matias
44'MaalisyöttöKuusio Niklas
46'Vaihto ulosJääskeläinen Juha-Pekka
46'Vaihto sisäänSalminen Juho
48'MaaliKuusio Niklas
57'VaroitusHilska Matias
67'Vaihto ulosOjanperä Rami
67'Vaihto sisäänTuominen Teemu
73'Vaihto ulosHopsu Tempo
73'Vaihto sisäänSavolainen Peetu
85'MaaliSavolainen Peetu
85'MaalisyöttöNyholm Sami
87'Vaihto ulosJärvistö Joona
87'Vaihto sisäänKontkanen Joel
89'Vaihto ulosKuusio Niklas
89'Vaihto sisäänHeinonen Ilmari