Miehet Edustus, Kolmonen

FC Boda - KaaPo   2 - 1

Björkboda

Boda aiheutti KaaPolle kauden kolmannen tappion

KaaPon pitkä voittoputki katkesi karulla tavalla lauantaina Kemiössä, kun isäntäjoukkue FC Boda otti voiton vieraiden suosiollisella avustuksella numeroin 2-1.

Aurinkoisessa syysilmassa pelattu ottelu oli siinä mielessä erikoinen, että kaikki kolme maalia tulivat selkeiden epäonnistumisten jälkeen. Paikkoja maaleihin toki oli muutenkin - varsinkin KaaPolla. Keltapaidat törmäsivät kuitenkin kerta toisensa jälkeen ottelun hahmoon, Boda-veskari Olli Lehtilään.

Ottelun ensimmäinen jakso oli kokonaisuudessaan KaaPon hallussa. Peli toimi heti alusta lähtien ja vierailla oli jo ennen avausmaalia parikin paikkaa mennä ottelussa johtoon. Johtomaali syntyikin sitten Lehtilän päivän mustan hetken ansiosta, sillä tämä laukoi pallon suoraan päin Kalle Luotosta, josta pallo vieri hiljalleen maalin. Maalin jälkeen KaaPo sai useammankin tilanteen lisätä johtoaan, mutta niin Kalle Luotosen kuin Olli Rihkonkin yrityksen päättyivät Lehtilän huipputorjuntaan.

Isännillä ei puolestaan juurikaan tilanteita ollut ja tasoituskin tuli KaaPo-puolustuksen suosiollisella avustuksella. Puolustuksessa tuli epäselvyyttä kuka pallon ottaa ja lopulta Sami Nyholm siirsi sen epäonnekseen suoraan Boda-konkari Markus Dahlbomille, joka kiitti ja siirsi nahkakuulan tyhjään maaliin.

Toinen jakso alkoi sekin taas KaaPon painostuksella. Avaukseen pitkästä aikaa noussut "Ikoni" Kosonen pääsi jo 47 minuutin kohdala laidalta läpi, mutta laukaus suuntautui Lehtilän sormien kautta tolppaan.

Ottelun luonne kuitenkin muuttui vajaan kymmenen minuutin pelin jälkeen, kun Boda pääsi kuin varkain 2-1 johtoon. Maalissa oli jälleen kerran vahva KaaPo-leima, sillä tällä kertaa pallo ajautui Henri Haapaniemen toimesta Kim Aloselle, joka ei kainostellut vaan vei saarelaiset johtoon.

KaaPo yritti tuoda vaihdosta uutta virtaa kehiin ja joukkue pystyikin luomaan edelleen tilanteita, mutta Lehtilän ohittamiseen taidot eivät lauantaina enää riittäneet. Näin taiston tauottua taululla seisoivat lukemat 2-1 ja KaaPon kauden kolmas tappio oli tosiasia.

Tappiosta huolimatta nousun avaimet ovat edelleen KaaPon hallussa, sillä lauantaina keltapaidoilla on mahdollisuus varmistaa nousu ottamalla voiton vieraisille tulevasta FC Ålandista. Sarjan kärkikamppailu alkaa Keskurin sametilla kello 14.00.

6.9.2014 Boda - KaaPo 2-1 (1-1)

KaaPo:n kokoonpano:
Peltonen-Tuominen-Laaksonen-Haapaniemi-Nyholm
Rihko (C, 68' Honkasalo)-Saarinen-Luotonen K. (62' Lahti)-Kosonen (v, 59' Sibakov)-Luotonen J. (v)-Mäkinen

Maalit:
18´ Kalle Luotonen 0-1
34´ Markus Dahlbom 1-1
54´ Kim Alonen 2-1

Ottelupöytäkirja

Tilastot
FC Boda

2 - 1

(1-1)
18'MaaliLuotonen Kalle
56'VaroitusKosonen Jussi
59'Vaihto ulosKosonen Jussi
59'Vaihto sisäänSibakov Mikael
62'Vaihto ulosLuotonen Kalle
62'Vaihto sisäänLahti Lassi
68'Vaihto ulosRihko Olli
68'Vaihto sisäänHonkasalo Hans
80'VaroitusLuotonen Jussi