Miehet Edustus, Regions´ Cup

NuPS - KaaPo   0 - 3

Kuoppanummen nurmi, Nummela

KaaPo Regions Cupin finaaliin!

Kaarinan Pojat otti tiistaina 5.8. historiallisen voiton, kun keltapaidat kaatoivat Suomen Regions´ Cupin välierissä Nummelan Palloseuran edeten cupin finaaliin. Viime kauden karvas välierätappio kuittaantui näin makealla tavalla. Finaali on samalla päävalmentaja Timo Jalolle toinen kolmen vuoden sisään ja kun saldoon lasketaan vielä viime kauden välierä, on "Tillillä" komea rekordi esiteltävänään.

Finaali pelataan Sonera Stadionilla Helsingissä lauantaina 27.9. Suomen Cupin finaaliottelun yhteydessä. Finaali aiheuttaa samalla muutoksia  Kolmosen otteluohjelmaan, sillä sarjan päätöskierros oli määrä pelata samana päivänä. Uudesta pelipäivästä tiedotetaan myöhemmin.

Seura pyrkii järjestämään finaaliin fanimatkan, mutta tästä tiedotetaan myöhemmin lisää.

Itse välieräottelu oli hieno tapahtuma. Nummelan Kuoppanummen kentän katsomoihin oli ahtautunut peräti noin 500 katsojaa, jotka pääsivät seuraamaan hyvää jalkapallo-ottelua hienossa tunnelmassa.

Peli alkoi KaaPolaisittain ehkä hieman varovaisesti ja isännillä olikin alussa muutama paikka iskeä illan avausmaali. Ensimmäisestä kymmenminuuttisesta selvittiin ja pikku hiljaa KaaPo pääsi peliin paremmin mukaan. Vaarallisia tilanteita keltapaidat eivät kuitenkaan saaneet aikaiseksi ja itse asiassa parhaimmat paikat ennen avausmaalia osuivatkin isännille. Jesse Peltonen oli KaaPo-maalilla kuitenkin mies paikallaan eikä suostunut antautumaan nummelalaisten lähentelyille. Miehen paraatipelastus jakson lopulla avasi kaiken lisäksi KaaPon maaliin päättyneen hyökkäyksen. Hans Honkasalo toimitti hyökkäyksen päätteeksi hienon pallon boksiin Mikael Sibakoville, joka otti pelivälineen hienosti haltuun ja viimeisteli varmasti 0-1 osuman.

Toiselle jaksolle KaaPo marssitti kentälle tuoretta jalkaa Jaakko Hietarinnan ja Lassi Lahden muodossa ja herrat olivatkin jakson aikana näkyvässä ja ratkaisevassa roolissa. Lahti nimittäin tarjoili syötöt kumpaankin toisen jakson KaaPo-maaliin, joista jälkimmäisen viimeisteli Hietarinta.

Itse peli oli toisella jaksolla entistä selkeämmin KaaPon hallinnassa. NuPSin hyökkääjät ja nopeat laidat pääsivät kuitenkin ajoittain hätyyttelemään kaarinalaisten puolustuslinjaa, mutta valmista ei tullut. KaaPoa tämän ei hätkäyttänyt ja viimein 68. keltapaidat päästivät uskolliset vieraskannattajat piinasta. Lahti lähetti kulman luukulle jossa korkeimmalle nousi jälleen kerran Eemeli Laaksonen. Tämän pusku upposi vastustamattomasti kotijoukkueen maaliin, joskin täysosuman jälkeen käytiin pientä kalabaliikkia siitä oli pallo maalissa vai ei. Tuomari vei pallon kuitenkin järkähtämättömästi keskelle ja maali oli tosiasia.

Ottelu lopun KaaPo pelasi huolella eikä joukkue antanut vastustajalle mahdollisuutta tulle peliin mukaan. NuPS ei saanutkaan kunnon loppukiriä aikaiseksi ja yliajalla KaaPo kävi vielä niittaamassa ottelun loppulukemiksi 0-3. Lahti lähetti Hietarinnan yksin läpi ja "Jaskan" hieno nosto yli maalivahdin vei pallon kolmannen kerran isäntien maaliin.

Kovassa vireessä oleva KaaPo eteni näin siis finaaliin, jossa se saavastaansa voittajan ottelusta NouLa (Järvenpää) - Pöxyt (Espoo). Tuo ottelu pelataan perjantaina 15.8.

KaaPo palaa puolestaan sorvin ääreen jo lauantaina 9.8. jolloin Keskurin sametille vieraaksi saapuu Jomala IK. Ottelu alkaa kello 14.00.

5.8.2014 NuPS - KaaPo 0-3 (0-1)

Maalit:
44´ Mikael Sibakov (Hans Honkasalo) 0-1
68´ Eemeli Laaksonen (Lassi Lahti) 0-2
90+2´ Jaakko Hietarinta (Lahti) 0-3

KaaPo:n kokoonpano:
Peltonen-Nyholm-Tuomi-Laaksonen-Tuominen
Rihko (v, C)-Honkasalo-Luotonen K.  (46´ Hietarinta)-Mäkinen (63´ Saarinen)-Sibakov (v)-Luotonen J. (46´ Lahti)

Ottelupöytäkirja

Tilastot
NuPS

0 - 3

(0-1)
43'VaroitusSibakov Mikael
44'MaaliSibakov Mikael
44'MaalisyöttöHonkasalo Hans
46'Vaihto ulosLuotonen Kalle
46'Vaihto ulosLuotonen Jussi
46'Vaihto sisäänLahti Lassi
46'Vaihto sisäänHietarinta Jaakko
63'Vaihto ulosMäkinen Niko
63'Vaihto sisäänSaarinen Jesse
65'VaroitusRihko Olli
68'MaaliLaaksonen Eemeli
68'MaalisyöttöLahti Lassi
90'MaaliHietarinta Jaakko
90'MaalisyöttöLahti Lassi