Valmentajan kynästä - Timo Jalon kausiennakko
Julkaistu: 17.04.2014 00.00

Valmentajan kynästä - Timo Jalon kausiennakko

Kaarinan Poikien edustusjoukkue avaa kautensa kiirastorstaina klo 19.00, kun Keskurin tekonurmella vastaan asettuu armas naapuriseura LTU. Timo Jalon joukot ovat valmiina kauteen, josta "Tilli" itse kertoo alla olevassa kausiennakossa.

Ole mukana KaaPon matkassa kaudella 2014 ja kannusta Kaarinan ylpeys voittoon!

Pre season

Suomalainen jalkapalloilu ei voi kansainvälisen mittapuun mukaan kerskua juuri ennätyksillään.

On kuitenkin yksi ennätys, joka on ja pysyy suomalaisilla. Suomi on maailman huippuja, jollei ihan ykkönen, kun mitataan harjoitus- ja valmistautumiskauden pituutta. Onneksi tämä häpeällinen ennätys on poistunut junioripuolelta, pelaavathan parhaat A- ja B-nuoret jo toista vuotta sydäntalvella kovia SM-karsintasarjaotteluita.

KaaPon miehet aloittivat sarjaan valmistautumisen marraskuussa, joten pituutta pre seasonille tulee yli 5 kuukautta. Joukkueen runko n. 10 pelaajaa on harjoitellut talvikuukaudet vain kaksi kertaa viikossa, jotta vältytään kevätväsymykseltä, joka väistämättä tulee puuduttavan, pitkän harjoituskauden jälkeen. Maaliskuun alusta lähtien harjoituksia on ollut kolmesti viikossa, lisäksi viikonloppuisin on pelattu harjoituspeli per viikko.

Kauden alkuun on tätä kirjoittaessa aikaa kaksi viikkoa ja tunnelma valmentajien Mikko Siren ja Timo Jalo kesken olo on huojentunut ja levollinen. Pitkän talven jälkeen näyttää vihdon siltä, että KaaPo saa jalkeille riittävän laajan ja tasokkaan joukkueen kamppaillakseen Kolmosen kärkisijasta.

Kolmosen ennakkointia

Kolmonen pelataan tänäkin vuonna 12 joukkueen kaksinkertaisena sarjana, jonka voittaja nousee suoraan Kakkoseen ja viimeinen putoaa suoraan Neloseen. Putoajien määrä voi lisääntyä ainakin yhdellä riippuen lähinnä Kakkosesta putoavien joukkueiden kotipaikkakunnista.

Sarja käynnistyy KaaPon osalta kiirastorstaina kotiottelulla KaaPo-LTU. Viimeinen sarjakierros pelataan syyskuun, tuolloin KaaPon vastustajaksi saapuu TPK.

Kolmosen taso on noussut viime kaudesta selvästi, sillä ainakin LTU, VG-62 ja Tuwe ovat nostaneet tasoaan entisestään. Surkuhupaisan kauden pelanneen TuTon tilalle tulee Nelosen ylivoimaisesti voittanut ja hyviä harjoituspelejä keväällä pelannut ”hissiseura” JyTy. Ahvenanmaalta sarjassa pelaa tänä vuonna kaksi joukkuetta: FC Åland ja JIK. FC Boda ja Piffen jatkanevat omilla tasoillaan sarjan keskivaiheilla. Nämä saarelaiset ovat kauden edetessä tottuneet turvautumaan ”isomman apuun”, mikäli omat voimat ovat hiipuneet. Toinen ahvenanmaalaisjoukkue, FC Åland, tulee olemaan sarjan musta hevonen, joka kotonaan tulee yllättämään monet lounais-suomalaiset porukat. Putoamista vastaan lähtee tänäkin vuonna kamppailemaan Lieto. Vahvimmin sarjan voitosta taistelevat todennäköisesti TPK, Wilpas, FC Åland ja KaaPo.

KaaPo 2014

Viime kauden joukkue on muuttunut melkoisesti, sillä peräti 11 pelaajaa viime vuoden rosterista ei ainakaan toistaiseksi ole KaaPon käytössä. Toisaalta vähintään 12 laadukasta pelaajaa on saatu tilalle.

Lähteneet:
Iiro Sarparanta (PaiHa), Sami Lehtilä (LTU), Joni Hyytiä (LTU), Niklas Ahlgren, Ville Mäkilä ja Petteri Pitkänen. Opiskelukiireiden vuoksi poissa ovat toistaiseksi myös Jussi-Pekka Piiparinen, Henri Haapaniemi, Jaakko Hietarinta, Tuomas Markkula ja Atte Numminen. Onneksi Kalle Luotonen on loukkaantumisensa jälkeen palaamassa takaisin kentälle pitkän, lähes vuoden mittaisen, toipilaskauden jälkeen.

Uudet pelaajat:
puolustajat: Ilmari Heinonen (FC Kaarina A), Niilo Ranta (FC Kaarina A), Santeri Virtanen (FC Kaarina A), Janne Tuominen (SoVo), Eemeli Laaksonen (TPK)
keskikenttäpelaajat: Lassi Lahti (FC Kaarina A), Joakim Ahlgren (FC Kaarina A), Peetu Savolainen (FC Kaarina A) ja Tempo Hopsu (TuTo)hyökkääjät: Juha Kauppi (Kouvolan Sudet), Jose Lopez (Ilves- Kissat) ja Niko Mäkinen (Masku)

Vanhan rungon muodostavat:
maalivahdit: Jesse Peltonen ja Roope Päiväläinen
puolustajat: Mikko Päiväläinen (kapt.), Markus Tuomi, Sami Nyholm ja Mikael Heininen
keskikenttäpelaajat: Jesse Saarinen, Olli Rihko (varakapt.), Hans Honkasalo ja Kalle Luotonen
hyökkääjät: Jussi Luotonen, Jussi Kosonen ja Mikael Sibakov

Valmentajat: Timo Jalo ja Mikko Sirén
Joukkueenjohtaja: Seppo Piiparinen
Huoltaja: Jukka Heikkonen

Pelitapa

KaaPo pelaa alkavalla kaudella ”totaalifutista”. Tähän kuuluu puolustuksen osalta tiivis joukkuepuolustus sekä aggressiivinen vastustajan prässääminen. Hyökkäyksen osalta KaaPo haluaa ottaa pelin hallinnan itselleen ja vyöryttää sen avulla tilanteita vastustajan maalille.

Viime kauden voittaja SoVo pelaa tänä vuonna Kakkosen etelälohkossa. KaaPo, sen sijaan, joutui taipumaan viidenneksi vaisun syyskierroksen takia. Sijoitus oli selkeä pettymys, jota nyt lähdetään uusiutunein ilmein selkeästi parantamaan.

Timo Jalo
päävalmentaja

Seuran uusimmat

Kaarinan Pojat ry

Erotuomarinkatu 4, 20780 Kaarina

toimisto@kaapo.fi


y-tunnus: 1006858-6