Edustusjoukkueen valmennus vaihtuu kauden päätteeksi
Julkaistu: 28.09.2015 00.00

Edustusjoukkueen valmennus vaihtuu kauden päätteeksi

KaaPon ja seuran lippulaivaa kolme kautta menestyksekkäästi luotsanneen Timo Jalon tiet erkanevat kuluvan kauden päätteeksi. Samalla edustusjoukkueen valmennus menee kokonaisuudessaan uuteen uskoon, kun suuressa roolissa ollut kakkosluotsi Mikko Sirén siirtyy toisiin tehtäviin.

- Päätöstä pohdittiin pitkään ja hartaasti. "Tilli" ja "Siru" ovat tehneet erinomaista työtä niillä resursseilla, jotka seura on heille antanut. Tämän kauden tulokset eivät ole vaihdoksen päällimmäinen syy, vaan taustalla on monen eri tekijän summa. Tulimme lopulta siihen tulokseen, että uuteen projektiin haetaan uutta verta. Tulevaisuus näyttää, oliko ratkaisu oikea, pohtii puheenjohtaja Olli Tuominen.

Timo Jalo otti KaaPon ohjakset Jussi Pajuniemeltä kauden 2012 jälkeen ja luotsasi joukkueen ensimmäisellä kaudellaan Kolmosessa viidenneksi ja Regions´ Cupissa välieriin. Kaudella 2014 Keskurille kahmittiinkin sitten kaikki mahdollinen, kun Kolmonen päättyi KaaPon vakuuttavaan voittoon ja Regions´ Cup vähintään yhtä vakuuttavaan voittoon. Syksyn alkua varjosti Jalon vakava sairastuminen, josta mies kuitenkin toipui hämmentävän nopeasti ja oli jo kauden viimeisissä otteluissa jälleen penkin päässä. Hieno syksy kruunatui valinnalla Turun piirin vuoden valmentajaksi.
Kausi 2015 uusissa kuvioissa, Kakkosessa alkoi vakuuttavasti kun seitsemään ensimmäiseen peliin mahtui vain yksi tappio ja kävipä sarjanousija myös lohkokärjessä. Kesäkuussa alkoi kuitenkin kierre, jota keltapaidat eivät kyenneet oikaisemaan ja lopulta lupaavat otteet eivät tasaisessa lohkossa riittäneet asetettuun tavoitteeseen, säilymiseen.

Jalon ja jo Pajuniemen apuna toiminut Sirén on ollut suuressa roolissa päävalmentajien takana ja mies oli erityisesti viime syksynä Jalon sairausloman aikana mies paikallaan pitäen KaaPon kurssillaan kohti menestystä. "Siru" nauttiikin seurassa suurta arvostusta ja tämän ansiot KaaPon menestyksessä on laajalti tunnustettu. Mies ilmoitti itse jo aiemmin, ettei jatka nykyisessä roolissaan, vaan haluaa käyttää ensi vuoden itsensä kehittämiseen valmentajana, jonka jälkeen paluu valmennustöihin on jälleen mahdollista. Seura pyrkii tarjoamaan Sirulle mahdollisuudet itsensä kehittämiseen eri koulutuksin ja haluaa pitää miehen tällä tavoin kiinni seurassa myös välivuoden ajan.

- Päätös ei ollut helppo ja ero tekee kipeää, mutta uskomme päätöksen olleen kaikkien kannalta paras mahdollinen. Putoamisen myötä alkaa uusi projekti, joka ei sekään tule olemaan helppo. Toimintatapamme eivät tule kuitenkaan uudenkaan projektin myötä muuttumaan. Resurssimme ovat jatkossakin rajalliset ja tämä tietysti lisää tehtävän haasteellisuutta, niin hyvässä kuin pahassa, kertoo toiminnanjohtaja Kim Ekroos.

- Nyt kun päätös on tehty ja siitä Timolle ilmoitettu, aloitamme uuden valmentajan ja koko valmennustiimiin haun ja kartoittamisen. Uudesta valmentajasta meillä on muutamia ajatuksia, mutta kenenkään kanssa emme ole neuvotelleet. Halusimme ensin katsoa tilanteen nykyisen valmennuksen osalta loppuun saakka ja vasta nyt päätöksen jälkeen aiomme keskustella muiden ehdokkaiden kanssa. Mielestämme tämä on oikea tapa ja järjestys, jolla asia tulee hoitaa. Aikataulua uuden päävalmentajan ja valmennustiimin haulle emme pysty tässä kohdin antamaan, mutta uskomme paikan herättävän kiinnostusta. Luonnollisesti pyrimme mahdollisimman nopeaan ratkaisuun, jotta uusi tiimi pääse rakentamaan tulevaa kautta hyvissä ajoin, Tuominen jatkaa.

Putoamisesta huolimatta Jalo ja Sirén muodostavat kiistatta yhden seuran historian menestyksekkäimmistä valmennustiimeistä. Seura on syvästi kiitollinen miesten erinomaisesta työstä ja toivoo heille parasta mahdollista tulevaisuutta uusien haasteiden parissa.

Seuran uusimmat

Kaarinan Pojat ry

Erotuomarinkatu 4, 20780 Kaarina

toimisto@kaapo.fi


y-tunnus: 1006858-6