KaaPon ja Fleetwood Townin yhteistyö jatkuu
Julkaistu: 21.02.2017 00.00

KaaPon ja Fleetwood Townin yhteistyö jatkuu

KaaPon ja englantilaisen Ykkösliigaseura Fleetwood Townin välinen yhteistyö saa hiihtolomaviikolla konkreettista jatkoa, kun KaaPon toinen seuravierailu Luoteis-Englantiin käynnistyi tiistaina 21.2. Tällä kertaa matkassa ovat edustusjoukkueen valmentaja ja vanhempien juniori-ikäluokkien pelaajakoordinaattori Mikko Sirén ja D13-poikien vastuuvalmentaja Toni Ekroos, sekä pelaajista KaaPo-kasvatit Elias Mastokangas ja Eero Talja.

Vierailun aikana pelaajat harjoittelevat Fleetwood Townin U18-joukkueen kanssa, kun taas valmentajakaksikko tutustuu laaja-alaisesti seuran akatemian toimintaan, pelaajakehitykseen ja on myös mukana eri akatemiaryhmien harjoituksissa.

- Olemme rakentaneet jatkoa yhteistyölle viime kevään seuravierailusta lähtien, mutta johtuen muun muassa Fleetwoodin akatemiatoiminnan voimakkaasta kehittämisestä viime kesän ja alkusyksyn aikana, venyi tämän vierailun järjestäminen uuden kauden puolelle. Samalla juniorityömme parhaimmistoa edustavat Elias ja Eero ehtivät siirtyä KaaPosta kovempien haasteiden pariin, mutta vierailu haluttiin järjestää tästä huolimatta suunnitellusti. Jatkossa vastaavat vierailut ovat edelleen mahdollisia, ja myös muun muassa turnausyhteistyöstä on keskusteltu, avaa toiminnanjohtaja Kim Ekroos yhteistyön etenemistä.

KaaPon ryhmän tavoitteena on esitellä luonnollisesti KaaPon pelaajakehitystä, mutta toisaalta tutustua valmentajien toimesta englantilaisten toimintaan, ja tuoda tullessaan hyviä käytäntöjä ja toimintamalleja, joita olisi mahdollista muokata myös KaaPon käyttöön sopiviksi.

- Valmentajilla on tosiaan edessään työntäyteinen viikko, jonka uskon olevan erittäin hyödyllinen niin heille, kuin koko seurallekin. Samalla pystymme vankistamaan yhteistyötä seurojen välillä ja luomaan yhä parempia kontakteja ja verkostoja. Fleetwood on panostanut akatemiatoimintaansa ja pelaajakehitykseensä, ja onkin mielenkiintoista kuulla tuloksista, joita he ovat nyt reilun puolikkaan kauden aikana saaneet aikaan.

Fleetwood on aivan kauden alla tapahtuneen managerivaihdoksen jälkeen porhaltanut vakuuttavasti Englannin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla, ja on tällä hetkellä sarjassa neljäntenä, vankasti kiinni nousukarsintapaikassa ja jahdaten jopa suoran nousijan paikkaa. Kaarinaa pienemmän kaupungin seuran nouseminen alasarjoista Englannin Championshipiin, toiseksi korkeimmalle sarjatasolle olisi melkoinen sensaatio.

- Fleetwoodissa on tehty vakuuttavaa työtä ja tämän kauden otteita on ollut mukava seurata. Tosin kauden päättymisen ajankohtaan liittyvät epävarmuudet ovat hankaloittaneet vastavierailun suunnittelua, mutta syy on kyllä hyvin ymmärrettävä. Siihen kuitenkin pyritään, että saisimme vieraita myös tänne, sillä vain paikan päällä pystymme esittelemään omaan toimintaamme, toimintaympäristöämme ja yhteisöä, jossa toimimme, Ekroos päättää.

KaaPolaisten vierailu kestää hiihtolomaviikon sunnuntaiaamuun saakka, jolloin ryhmä palaa takaisin kotimaahan. Kuten kuva kertoo, ohjelmaa ryhmällä kyllä riittää.

Seuran uusimmat

Kaarinan Pojat ry

Erotuomarinkatu 4, 20780 Kaarina

toimisto@kaapo.fi


y-tunnus: 1006858-6