Julkaistu: 18.08.2017 00.00

KaaPo aloittaa kävelyfutiksen ikääntyville

Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämän seuratuen avulla KaaPo ja KaaNa kehittävät yhteisötoimintaansa, joka pitää sisällään muun muassa koulu- ja päiväkotiyhteistyötä, sekä nyt alkavaa senioritoimintaa, jonka merkittävin toimintamuoto tulee olemaan uusi kävelyfutistoiminta.

Kävelyfutis on rentoa jalkapallon keinoin toteutettavaa liikuntaa ikääntyville miehille ja naisille. Futista pelataan pilke silmäkulmassa, rennolla otteella - mutta kävellen. Tärkeimpänä sääntönä onkin "juokseminen kielletty"! Muuten peleissä noudatetaan jalkapallosääntöjä pienin poikkeuksin, joiden avulla pelistä tehdään kaikille sopivaa ja sujuvaa. Pelialueen ja maalien koot määritellään aina joustavasti ryhmän koon ja tason mukaan - tavoitteena on pitää liikkuen hauskaa kuningaslajin parissa!

KaaPon ryhmä aloittaa toimintansa Keskusliikuntapuiston tekonurmella torstaina 7.9. klo 15:00. Toiminta jatkuu syksyllä aina torstaisin samassa paikassa klo 15:00 - 16:00. Ennen pelejä verrytellään, ja pelien jälkeen venytellään. Mukana toiminnassa tulee silloin tällöin olemaan myös fysioterapeutti, joka opastaa hyvän verryttelyn ja venyttelyn maailmaan!

Osallistuminen ei vaadi jalkapallovarusteita tai aiempaa kokemusta jalkapallosta. Liikuntaan soveltuvat jalkineet ja sään mukainen urheilullinen varustus riittää. Suosittelemme ottamaan mukaan myös oman juomapullon. Pallot ja muut varusteet sekä tarvikkeet tulevat järjestäjien toimesta. Huomaathan kuitenkin, että osallistut toimintaan omalla vastuulla.

Ryhmän ohjaajana toimii Jarmo Kaunela, jolle tulee myös ilmoittautua puhelimitse tai sähköpostitse. Jarmon lisäksi lisätietoja antaa KaaPon toiminnanjohtaja Kim Ekroos.

Yhteystiedot:
Jarmo Kaunela
045 656 6086 jarmo.kaunela@hotmail.com

Kim Ekroos
040 847 8519 kim.ekroos@kaapo.fi

Mikäli haluat tutustua lajiin jo etukäteen, löydät muun muassa YouTubesta (muutamia linkkejä alla) muutamia videoita, joiden avulla laji tulee tutummaksi.

Kävelyfutiksen tavoitteena on tarjota myös ikääntyville sopiva ja mukava liikuntamuoto sekä sosiaalinen tapahtuma. KaaPo ja KaaNa tarjoavat toimintaa vauvasta vaariin ja muoriin, ja seurat toivovatkin toiminnan tavoittavan mahdollisimman monta liikuntaharrastusta hakevaa senioria - tervetuloa mukaan!

Seuran uusimmat

Kaarinan Pojat ry

Erotuomarinkatu 4, 20780 Kaarina

toimisto@kaapo.fi


y-tunnus: 1006858-6