Miehet edustus, Miesten Kakkonen 2018

HJS Akatemia - KaaPo Miehet edustus   1 - 2

Pulleri TN

KaaPo aloitti Miesten Kakkosen voitokkaasti

KaaPon kausi uudella sarjatasolla, Miesten Kakkosessa, alkoi kolmen pisteen ryöstöretkellä HJS Akatemian vieraana. KaaPo voitti maalein 2–1 (1–1) vain viitisen minuuttia ennen täyttä aikaa tulleella rangaistuspotkumaalila. Ottelun hahmo oli kaarinalaisten molemmat osumat iskenyt Niklas Kuusio.

KaaPo aloitti ottelun erinomaisesti ja pystyi hallitsemaan palloa ja pelitapahtumia erinomaisesti, vaikka HJS pyrki ottamaan tilaa pois aktiivisen prässipelaamisen kautta. KaaPon hyvä ote palkittiin maalilla 28. minuutilla, kun Elias Untamalan vahvan takaprässin ansiosta HJS joutui antamaan heikon syötön, johon Kuusio pääsi käsiksi. Nopean tempokuljetuksen tehnyt Kuusio pääsi lopulta laukomaan vastustajan puolustajan jaloista pallon varmasti maaliin.

Ensimmäisen puoliajan loppua kohden KaaPon hyvä ote hetkeksi herpaantui ja HJS pääsi tasoittamaan ottelun 40. minuutilla. Paavo Ahola pääsi ensimmäisenä irtopalloon ja tasoitti ottelun. Takaiskuosuma sai alkunsa hieman huolimattomasta purkupallosta, joka KaaPon epäonneksi tyrehtyi päin omaa pelaajaa ja Ahola haistoi tilanteen ensimmäisenä.

– Kokonaisuutena ensimmäinen puoli tuntia sujui meiltä mallikkaasti, mutta sitten HJS sai hieman otetta pelissä. Vastustajan takaiskumaali tuli harmittavaan paikkaan, KaaPon päävalmentaja Tomi Kivikoski manaili.

Toiselle 45-minuuttiselle siirryttäessä HJS suoraviivaisti pelaamistaan. Se antoi mahdollisuuden KaaPolle pitää palloa pidempiä aikoja ja ottaa pallonhallinta entistäkin selvemmin itselleen. KaaPon toisen puoliajan otteista huokui hyvä maltti ja pelirohkeus. Vajaan tunnin kohdalla vaihdetulla Juho Salmisella oli erinomainen maalipaikka heti alkuunsa, mutta hän ajautui pieneen kulmaan ratkaisuyritystä hakiessaan.

KaaPon hallinta tuotti lopulta tulosta vasta viitisen minuuttia ennen täyttä aikaa. Salminen pelattiin nokatusten vastustajan maalivahdin Ville Kalervon kanssa ja Salminen kiersi veräjänvartijan, joka joutui kaatamaan KaaPo-hyökkääjän rangaistuspotkun arvoisesti. Ottelun toisen maalinsa iskenyt Kuusio sijoitti pallon hallitusti verkon perukoille.

– HJS oli toisella puoliskolla selvästi suoraviivaisempi, mutta meidän topparimme hoitivat erinomaisesti isot pallot. Maalimme jälkeen vastustaja sai pari kulmaa, jotka onnistuimme siivoamaan erinomaisesti. Kokonaisuutena tämä olimme juurikin maalin verran parempia ja siten voittoa voi pitää ansaittuna. Näistä kolmesta pisteestä pitää antaa tunnustusta koko joukkueelle, Kivikoski kehui.

Ottelun hahmo oli kahden maalin lisäksi valtavasti töitä tehnyt Kuusio, mutta yhtä lailla onnistujia löytyi laajalla rintamalla. Puolisen tuntia pelannut Salminen jaksoi urakoida kentän molempiin suuntiin ja Inter-laina, joskin KaaPon oma kasvatti, Elias Mastokangas näytti taituruuttaan laidassa.

KaaPon kausi jatkuu helatorstaina 10.5. HIFK:n kakkosjoukkuetta vastaan. Ottelu potkaistaan käyntiin kello 16 ja se pelataan vielä Kaarina KHT:lla ennen Keskurille siirtymistä.

5.5.2018 HJS Akatemia - KaaPo 1-2 (1-1)

Maalit:
27' 0-1 Niklas Kuusio (Mikko Valtanen)
39' 1-1
85' 2-1 Niklas Kuusio (rp.)

KaaPon kokoonpano: Jesse Peltonen - Jani Jussila - Joona Jussila - Ilmari Heinonen (C) - Teemu Tuominen - Mikko Valtanen (62' Peetu Savolainen) - Mikke Louhela (v) - Niklas Kuusio - Juha-Pekka Jääskeläinen (46' Roope Läpinen) - Elias Mastokangas - Elias Untamala (58' Juho Salminen, v)

Tilastot
HJS Akatemia

1 - 2

(1-1)
28'MaaliKuusio Niklas
28'MaalisyöttöValtanen Mikko
46'Vaihto ulosJääskeläinen Juha-Pekka
46'Vaihto sisäänLäpinen Roope
58'Vaihto ulosUntamala Elias
58'Vaihto sisäänSalminen Juho
62'Vaihto ulosValtanen Mikko
62'Vaihto sisäänSavolainen Peetu
85'MaaliKuusio Niklas
86'VaroitusLouhela Mikke
89'VaroitusSalminen Juho