Miehet edustus, Miesten Kakkonen 2018

KaaPo Miehet edustus - HIFK/2  4 - 2

Kaarina KHT

KaaPo jatkoi voittojen tiellä miesten Kakkosessa

KaaPon esitykset sarjanousijana Kakkosessa jatkuvat duurivoittoisesti, kun edustusjoukkue nappasi toisesta ottelustaan toisen voittonsa. Tällä kertaa HIFK/2 sai maistaa kaarinalaisten paremmuuden maalein 4­–2 (1-1). KaaPon maaleista vastasivat Jussi Luotonen kahdesti, Elias Mastokangas ja Juho Salminen. Voiton myötä KaaPo nousi Kakkosen B-lohkon kärkipaikalle.

KaaPo oli tehnyt muutamia muutoksia kokoonpanoonsa voitollisen HJS Akatemia -ottelun jälkeen. Se ei haitannut tahtia, päinvastoin. KaaPo siirtyi ansaitusti johtoon 22. minuutilla, kun Jussi Luotonen puski vapaapotkun jälkitilanteesta pallon hallitusti oikeaan alakulmaan. HIFK tuli kuitenkin tasoihin ensimmäisen puoliajan aikana, kun se iski avauspuoliskon ainoasta paikastaan. Ottelun 32. minuutilla Juuso Salmi hyödyntää vierailijoiden kulmapotkun ja isäntien merkkausvirheen puskemalla suoraan kulmapotkusta pelivälineen maaliin.

Avauspuoliskon juoni oli selvä. KaaPo hallitsi palloa ja pyrki rakentamaan paikkansa syöttökombinaatioiden kautta, kun taas HIFK iski todella paljon pitkää palloa kohti KaaPon puolustusta. Tasatilanteeseen päättyneen avauspuoliskon jälkeen KaaPolla oli toisen puoliajan alussa hetken vaikeuksia saada pelirytmistä kiinni, mutta vajaan 10 minuutin jälkeen kaarinalaiset ottivat jälleen otteen pelistä.

Ennen kuin tunti oli täynnä, Luotonen iski toisen maalinsa puhtaasta läpiajosta. Kokenut hyökkääjä ei moista tilaisuutta jättänyt käyttämättä. HIFK tuli vielä uudemman kerran tasoihin vain reilu viisi minuuttia myöhemmin. Juuso Ollila karkasi läpiajoon, mutta KaaPo-vahti Jesse Peltonen selvitti tilanteen, mutta jälkitilanteesta KaaPo-puolustus hölmöili pallon omaan maaliin.

KaaPo ei tästä kuitenkaan häkeltynyt, vaan jaksoi jatkaa painostustaan. Varttitunti ennen täyttä aikaa KaaPo iski voitto-osumaksi jääneen maalin kulmapotkusta. Elias Mastokangas otti haltuun Niklas Kuusion kulmapotkun ja pamautti oikealla jalalla pallon tarkasti oikeaan alakulmaan. Juho Salminen pääsi harhautuksensa päätteeksi viimeistelemään loppunumerot 82. minuutilla.

Epävirallinen laukaustilasto oli kaarinalaisille 14–4. KaaPon maalilla pelannut Peltonen torjui vastustajan laukauksista kolme.

–Olihan tämä haasteellinen ottelu maalivahdille, kun ei tilanteita syntynyt niin paljoa. Toisaalta tämä on tuttua viime kaudelta, kun hallitsimme valtaosaa otteluista. Hyvä juttu oli se, että pystyimme nappaamaan voiton tasapainoisella esityksellä, Peltonen ruoti.

KaaPo on nyt aloittanut kautensa Kakkosessa kahdella voitolla. Tuloksiin ja peliesityksiin pitää olla tyytyväinen.

–Viimeksi kun olimme Kakkosessa, aloitimme hyvin tuloksellisesti, mutta nyt myös peliesitykset ovat olleet erinomaisia. Varmasti silläkin on ollut merkityksensä, että saimme aloittaa nyt muita sarjanousijoita vastaan eikä esimerkiksi rutinoituja Kakkosen jengejä vastaan. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa eteenpäin, Peltonen sanoi.

KaaPon kausi jatkuu jo tulevana sunnuntaina 13. toukokuuta, kun se matkustaa FC Espoon vieraaksi. Ottelu Laaksolahden tekonurmella kello 18:30.

10.5.2018 KaaPo - HIFK/2 4-2 (1-1)

Maalit:
23´ 1-0 Jussi Luotonen (Niklas Kuusio)
32´ 1-1 Joonas Salmi
58´ 2-1 Luotonen (Elias Mastokangas)
65´ 2-2 Juuso Ollila
75´ 3-2 Mastokangas
82´ 4-2 Juho Salminen

KaaPon kokoonpano:
Jesse Peltonen - Jani Jussila - Vili Ruuskanen - Ilmari Heinonen (C) - Teemu Tuominen
Jukka-Pekka Tuomanen - Peetu Savolainen (59´ Mikke Louhela) - Niklas Kuusio - Elias Mastokangas - Rami Ojanperä (46´ Juho Salminen) - Jussi Luotonen (69´ Roope Läpinen)

Yleisö: 259

Tilastot

4 - 2

HIFK/2
(1-1)
23'MaaliLuotonen Jussi
23'MaalisyöttöKuusio Niklas
46'Vaihto ulosOjanperä Rami
46'Vaihto sisäänSalminen Juho
58'MaaliLuotonen Jussi
58'MaalisyöttöMastokangas Elias
59'Vaihto ulosSavolainen Peetu
59'Vaihto sisäänLouhela Mikke
69'Vaihto ulosLuotonen Jussi
69'Vaihto sisäänLäpinen Roope
75'MaaliMastokangas Elias
82'MaaliSalminen Juho