Miehet edustus, Miesten Kakkonen 2018

KäPa - KaaPo Miehet edustus   1 - 1

Oulunkylä TN

KaaPo taipui loppuhetkillä tasoihin

Maanantai-illan ottelu Käpylän Pallon ja Kaarinan Poikien välillä päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen tasatulokseen 1–1 (0–0). Maalien lisäksi ottelussa jaettiin peräti yhdeksän keltaista ja kaksi punaista korttia.

Ensimmäisellä puoliajalla KaaPolla oli suuria vaikeuksia saada pelijuonesta kiinni. KäPan pallonhallintaan pohjautuva pelitapa ja ajoittainen tilannekovuus aiheutti suurta päänvaivaa. KäPa pystyi luomaan alueellisia ylivoimia, joiden seurauksena syntyi muutamia maalipaikkoja ensimmäisen 45-minuuttisen aikana, mutta KaaPon maalille paluun tehnyt Jesse Peltonen torjui tilanteet mallikkaasti.

–Puhuimme tauolla siitä, miten meidän pitää vastata vastustajan fyysisyyteen ja saimmekin heti tauon jälkeen paremmin otetta pelistä, sanoi Mikko Sirén, joka kantoi vastuun valmennuksesta Tomi Kivikosken joutuessa jäämään ottelusta sivuun.

Maalittoman avauspuoliskon fyysisyydestä kertoo se, että kolmelle KäPan pelaajalle nostettiin keltainen kortti. KaaPo siirtyi johtoon toisen puoliajan jo toisella minuutilla, kun tauon jälkeen vaihdosta sisään tullut Elias Mastokangas pelasi maalipaikan Niklas Kuusiolle. Ensimmäinen laukaus pysähtyi tolppaan, mutta Kuusio pääsi ensimmäisenä paluupalloon ja laukoi pallon hallitusti maaliin.

KaaPo pääsi pelaamaan miesylivoimalla varttitunti ennen täyttä aikaa, kun KäPan Kalle Salmelle nostettiin kaksi varoitusta saman minuutin sisällä kahdesta eri tilanteesta. Saman kohtalon koki myös kymmenisen minuuttia ennen täyttä aikaa kentälle tullut KaaPon Mikko Valtanen, joka ajettiin kentältä kahdella varoituksella lisäajan ensimmäisellä minuutilla.

–Ei tämä ottelu missään nimessä ollut mikään ruma, vaikka lukuisia varoituksia ja pari kentältä poistoa nähtiinkin, Sirén totesi.

Punttien tasoittuessa KäPa löi entistä enemmän pitkää palloa KaaPon päätyyn. KäPa nosti topparina pelanneen Nosh A Lodyn kärkeen ja se tuotti harmaita hiuksia kaarinalaispuolustukselle. Lopulta KäPa sai tasoituksensa lisäajan viidennellä minuutilla rangaistuspotkusta.

–Tämä tasapeli kertoo siitä, että meillä riittää vielä oppimista uudella sarjatasolla. Tarvitsemme vielä malttia ja rauhallisuutta johtoasemassa pelaamiseen. Meillä on joukkueellinen hyviä pelaajia, mutta harva on pelannut Kakkosta, Sirén sanoi.

–Ei tässä kuitenkaan pidä päätä pensaaseen laittaa, sillä tämä on yksi piste enemmän kuin kahdelta aiemmalta pääkaupunkiseudun reissulta. Kausi on kuitenkin kokonaisuudessaan alkanut kuuden ottelun jälkeen hyvin, valmentaja jatkoi.

Tiivis ottelutahti ei ota helpottaakseen, sillä KaaPon seuraava ottelu on jo tulevana lauantaina 2.6., kun Kaarinan keskuskentälle saapuu Musan Salama. Ottelu käynnistyy kello 17.

28.5.2018 KäPa - KaaPo 1-1 (0-0)

Maalit:
47' 0-1 Niklas Kuusio (Elias Mastokangas)
90+5' 1-1 Mustafa Mohamed (rp)

KaaPon kokoonpano:
Jesse Peltonen - Juha-Pekka Jääskeläinen - Teemu Tuominen (C, v) - Vili Ruuskanen - Jani Jussila - Peetu Savolainen (79' Mikko Valtanen, v+v=ua) - Mikke Louhela - Niklas Kuusio - Roope Läpinen (73' Jani Luoma) - Rami Ojanperä (46' Elias Mastokangas) - Jussi Luotonen (v)

Tilastot
KäPa

1 - 1

(0-0)
46'Vaihto ulosOjanperä Rami
46'Vaihto sisäänMastokangas Elias
47'MaaliKuusio Niklas
47'MaalisyöttöMastokangas Elias
50'VaroitusTuominen Teemu
68'VaroitusLuotonen Jussi
73'Vaihto ulosLäpinen Roope
73'Vaihto sisäänLuoma Jani
79'Vaihto ulosSavolainen Peetu
79'Vaihto sisäänValtanen Mikko
81'VaroitusValtanen Mikko
90'VaroitusValtanen Mikko
91'UlosajoValtanen Mikko