Miehet edustus, Miesten Kakkonen 2018

KaaPo Miehet edustus - MuSa  3 - 6

Kaarina Keskuskenttä

MuSa antoi KaaPolle isän kädestä

Pelikello ei ollut ennättänyt vanhentua kuin kuusi minuuttia ja 15 sekuntia, kun KaaPon maalivahti Jesse Peltonen joutui kaivamaan pallon jo kolmannen kerran selkänsä takaa. Ottelu oli käytännössä ratkennut ennen kuin se edes kunnolla oli ehtinyt alkaa. Ottelu päättyi kaapolaisittain murheellisesti tappioon 3–6 (1–3). KaaPon murheenkryyninä oli ennen kaikkea erikoistilanteiden puolustaminen.

Alkaneen kauden KaaPon otteluissa on totuttu näkemään maaleja. Ennen lauantain kotiottelua MuSaa vastaan oli maalien keskiarvo peräti neljä, joista KaaPo oli tehnyt runsaan kahden maalin ottelukohtaisella keskiarvolla. Nyt näitä lukuja pistettiin roppakaupalla paremmaksi, kun kesäkuun ensimmäisenä lauantaina ottelussa tehtiin peräti yhdeksän täysosumaa.

Ensimmäistä täysosumaa ei tarvinnut odottaa edes kahta minuuttia, kun MuSan Matias Koskinen puski Rudi Dieterin lähettämän kulmapotkun etualueelta sisään. MuSa oli miehittänyt osan pelaajistaan etualueelle viiden metrin alueelle, jonne Dieter antoi kovan, mutta kierteisen kulmapotkun.

Toinen maali syntyi viidennellä peliminuutilla, ja jälleen sama parivaljakko asialla. Dieter keskitti tällä kertaa oikealta laidalta ja Koskinen nikkasi pelivälineen maaliin. Hattutemppu täydentyi jo seitsemännellä minuutilla ja tällä kertaa esityöstä vastasi Samu-Petteri Mäkelä. Edellisessä viidessä ottelussaan vain kolmesti maalinteossa onnistunut porilaisjoukkue oli tuplannut kauden maalimääränsä jo avausminuuttien aikana.

Sokkialun jälkeen KaaPo sai pelijuonesta kiinni ja kavennusmaali syntyi 22. minuutilla rangaistuspotkusta, josta vastasi Niklas Kuusio, joka oli kertaalleen täräyttänyt pallon oikeaan pystytolppaan. Kavennusmaalin jälkeen KaaPon Elias Mastokangas pääsi laukomaan erinomaisesti 18 metristä, mutta pallo painui vain hieman yli maalin.

Toiselle puoliajalle siirryttäessä KaaPo haki vimmatusti kavennusmaaleja. Jo vajaan kolmen minuutin pelaamisen jälkeen tauon jälkeen vaihdetulla Juho Salmisella oli paikkansa, mutta pusku suuntautui hieman ohi maalin. Myös MuSalla oli omat tilaisuutensa lisäosumien tekemiseen, sillä kolmen maalin mies Koskinen pääsi puhtaaseen läpiajoon, mutta Peltonen selvitti hänen yrityksensä.

MuSan neljäs maali syntyi lopulta 64. minuutilla ja kukas muukaan asialla kuin Koskinen, joka puski jälleen pallon verkkoon suoraan kulmapotkusta. Seuraava maali syntyi neljä minuuttia myöhemmin ja tälläkin kertaa erikoistilanteiden puolustaminen jätti parantamisen varaa, kun Jussi Välilä puski pallon maaliin Jesse Junnilan lähettämän vapaapotkun.

KaaPo kavensi 2–5:een reilua varttituntia ennen täyttä aikaa, kun juuri hetkeä aiemmin kentälle vaihdettu Mikael Sibakov laukoi terävästi pallon maaliin. Kavennusmaalista ei kuitenkaan ennättänyt kulua kolmea minuuttiakaan, kun Sami Rantala viimeisteli keskityspallosta vierailijoiden kuudennen osuman. Loppunumerot 3–6 iski jälleen Kuusio itse hankkimastaan rangaistuspotkusta.

Valtaosa Kakkosen B-lohkon joukkueista on pelannut nyt kuusi kierrosta täyteen, kun KaaPo ja HIFK/2 ovat ainoina, jotka ovat pelanneet seitsemän ottelua. KaaPo on tällä hetkellä 10 pisteellään kuudentena. Kaarinalaisjoukkue on tehnyt lohkossa eniten maaleja, mutta myös päästänyt eniten osumia maalisuhteellaan 16–17.

Ensi viikon KaaPo saa huilata otteluista, sillä seuraava koitos pelataan vasta maanantaina 11.6. Helsingissä FC Kiffenin vieraana. Seuraava kotiottelu on saman viikon perjantaina 15.6., kun Keskurille saapuu SalPa. Ennen juhannuksen viettoon lähtöä KaaPo pelaa vielä lohkokärki GrIFK:n vieraana keskiviikkona 20.6.

2.6.2018 KaaPo - MuSa 3-6 (1-3)

Maalit:
2' 0-1 Matias Koskinen
5' 0-2 Koskinen
7' 0-3 Koskinen
22' 1-3 Niklas Kuusio (rp)
64' 1-4 Koskinen
68' 1-5 Jussi Välilä
73' 2-5 Elias Mastokangas
76' 2-6 Sami Rantala
90+1' 3-6 Kuusio (rp)

KaaPon kokoonpano:
Jesse Peltonen - Antti Horjanheimo - Teemu Tuominen - Ilmari Heinonen (C, 77' Jani Jussila) - Sami Nyholm - Jukka-Pekka Tuomanen (v) - Mikke Louhela - Niklas Kuusio - Elias Mastokangas - Joonas Madetoja (46' Juho Salminen) - Jussi Luotonen (71' Mikael Sibakov)

Yleisö: 158

Tilastot

3 - 6

MuSa
(1-3)
22'MaaliKuusio Niklas
46'Vaihto ulosMadetoja Joonas
46'Vaihto sisäänSalminen Juho
71'Vaihto ulosLuotonen Jussi
71'Vaihto sisäänSibakov Mikael
73'MaaliMastokangas Elias
77'Vaihto ulosHeinonen Ilmari
77'Vaihto sisäänJussila Jani
82'VaroitusTuomanen Jukka-Pekka
91'MaaliKuusio Niklas