Miehet edustus, Miesten Kakkonen 2018

GrIFK - KaaPo Miehet edustus   3 - 2

Kauniainen Keskuskenttä TN

Musta hetki maksoi voiton

Kakkosen B-lohkon kärkijoukkueisiin lukeutuva GrIFK onnistui pitämään pisteet kotonaan, vaikka KaaPo olisi ansainnut ottelusta enemmän. Kaunialaisten tasoitus- ja voittomaali syntyivät saman minuutin sisällä. GrIFK:n voittolukemat kirjattiin maalein 3–2 (0–1).

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli totaalista kaapolaisten hallintaan. KaaPolla oli peräti kuusi laadukasta maalintekopaikkaa, mutta vastustajan maalivahti Toni Vuorinen esitti ilmiömäisiä otteita pitäessään maalinsa koskemattomana. Kertaalleen KaaPo onnistui maalinteossa, kun 15. minuutilla Elias Untamala siirsi vierailijat johtoon.

–Olisimme voineet johtaa ensimmäisen puoliajan jälkeen vaikka 4–0. Pelasimme kauden parhaamme ensimmäisen puoliajan ja vastustajalla ei ollut yhtään laukausta maalia kohti, KaaPon päävalmentaja Tomi Kivikoski kertoo.

Toisella puoliajalla GrIFK suoraviivaisti pelaamistaan ja peliotteet kentällä tasoittuivat. Tasoitusmaali syntyi 53. minuutilla, kun kaunialaisjoukkue onnistui pelaamaan pallon KaaPon puolustuksen selustaan ja Samuel Langhoff viimeisteli tasoituksen. KaaPo ei tästä suinkaan lamaantunut, vaan jatkoi hyviä esityksiään. Kaarinalaisten 2–1-johtomaali syntyi 62. minuutilla, kun laitapuolustaja Joel Kontkanen pelattiin laidasta läpi eikä mies paikastaan erehtynyt.

Kaikki näytti kaapolaisittain hyvältä, kunnes GrIFK iski kaksi maalia minuutin sisään 70. ja 71. minuutin välissä. Molemmat maalit syntyivät sivulta lähetettyjen vapaapotkujen jälkitilanteista. Ensimmäisessä maalissa oli GrIFK:lla jalkapallojumalat puolellaan, sillä maali syntyi Niko Pereran takaraivosta, josta pallo otti sellaisen kimmokkeen, että oksat pois. Toinen maali syntyi Jesse Peltosen torjuman laukauksen paluupallosta.

KaaPo haki vielä tasoitusta pelaamalla lopun ottelusta kolmen topparin linjalla. Keltamustat saivatkin pelattua Juho Salmisen kahdesti puolittaiseen läpiajoon, mutta yritykset eivät tuottaneet tulosta.Erotuomari Joonas Kovapohjan pillin soidessa päättyi ottelu isäntien riemuun.

–Kolme pistettä oli tänään todella lähellä. ”Granilla” ei ollut käytännössä yhtään rakennettua maalipaikkaa. Kyllähän tämä turhauttaa joukkueen sisällä, sillä tuntuu, että tämä samainen tarina on koettu jo monta kertaa aiemmin. Hyvät otteemme sarjan kärkijoukkueita SalPaa ja GrIFK:ta vastaan osoittavat meille kuitenkin sen, että pystymme haastamaan tässä sarjassa kenet tahansa, Kivikoski sanoo.

Tilastot
GrIFK

3 - 2

(0-1)
15'MaaliUntamala Elias
62'MaaliKontkanen Joel