KaaPo matkaa UEFA Regions' Cupissa Ukrainaan
Julkaistu: 12.06.2018 00.00

KaaPo matkaa UEFA Regions' Cupissa Ukrainaan

Kaarinan ylpeyden historiallinen eurotaival alkaa heti Kakkosen kauden jälkeen lokakuun alussa, kun keltapaidat matkaavat Ukrainaan. Isäntämaan lisäksi 2.-8.10. pelattavassa turnauksessa vastaan asettuvat Espanjan ja Azerbaidzanin joukkueet, joten tiukkaan paikkaan Suomea edustava KaaPo pääsee.

Turnauksen tarkka pelipaikka varmistuu näillä näkymin elokuun alussa ja muitakin aikoihin ja paikkoihin tulevia muutoksia saattaa vielä tulla, mutta muuten turnauksen sapluuna on selkeä. KaaPo toimii turnauksessa Suomen edustajana, joten seuran nimeä ei UEFAn virallisissa ohjelmissa ja taulukoissa tule näkymään. Koska turnaus on tarkoitettu amatööripelaajille, tuo se myös mukanaan muutamia sääntöjä, jotka vaikuttavat KaaPon joukkueen kokoonpanoon turnaukseen lähdettäessä:

  • Joukkueen koko turnauksessa on 16 kenttäpelaajaa + 2 maalivahtia
  • Pelaaja ei ole saanut pelata otteluakaan minkään maan pääsarjassa eikä ole saanut pelata ammattilaisena missään muussakaan sarjassa
  • Kilpailuun osallistutaan Suomen edustajana ja sääntöjen mukaan joukkueessa tulee olla pelaajia kolmesta alueen (Länsi-Suomen piiri) joukkueesta
  • Kilpailun pelioikeuksiin vaikuttavat myös pelaajan ikä ja kauanko pelaaja on ollut rekisteröityneenä seurassa/alueen seurassa

- Kilpailun säännöt aiheuttavat siis KaaPossa joidenkin pelaajien putoamisen pois ryhmästä, sillä jo yksikin ottelu Veikkausliigassa evää tässä tapauksessa pelaajan edustusoikeuden. Myös alle 19- ja yli 40-vuotiaat pelaajat joudutaan jättämään pois ryhmästä, johon siis tulee täydennyksiä myös muista alueen seuroista. Tämä on kuitenkin niin pelaajien kuin totta kai myös joukkueenjohdon tiedossa ja he valmistelevat ryhmää hyvissä ajoin ennen turnausta. Alustava 30 pelaajan lista tulee lähettää järjestäjille syyskuun alussa ja tuolloin saadaan osviittaa Ukrainaan lähtevästä ryhmästä, kertaa KaaPon toiminnanjohtaja Kim Ekroos kilpailun sääntöjä.

Turnaukset pelataan samalla tavalla kuin nuorten maajoukkueiden karsintaturnaukset, joten neljän joukkueen lohkoissa kolme ottelua pelataan tiiviillä peli - 2 välipäivää - peli - 2 välipäivää - peli -ohjelmalla. Pelitapa on muutenkin armoton, sillä vain lohkovoittaja etenee jatkoon, eikä suomalaisedustusta ole aiemmin jatkokierroksilla nähty. KaaPo matkustaa pelipaikalle päivä ennen turnauksen alkua ja lähtee kotimatkalle viimeisen ottelun jälkeisenä päivänä. Joukkueen lisäksi mukaan matkustaa kuuden hengen taustaryhmä, joten päävalmentaja Tomi Kivikosken, valmentaja Mikko Sirénin, huoltaja Jukka Heikkosen ja joukkueenjohtaja Jussi Heikkosen lisäksi ryhmää vahvistetaan vielä kahdella henkilöllä.

- Turnaus on tiivis paketti ja tiedän kokemuksesta, miten kovilla myös joukkueen taustat turnauksen aikana ovat, joten kaksi henkilöä lisää tulee todella tarpeeseen. Rakennamme turnaukseen parhaan mahdollisen taustaryhmän, joka edesauttaa joukkuetta venymään parhaaseen mahdolliseen suoritukseen, Ekroos jatkaa.

Turnauksen alkuun on vajaat neljä kuukautta ja jo kevään aikana aloitetut valmistelut alkavat kiihtymään, jotta kaikki olisi valmista heti sarjakauden päätyttyä. Turnaus vaatii paljon etukäteisvalmisteluja, varauksia ja hankintoja.

- Turnaus on seuralle upea asia ja yksi juhlavuotemme kruunuja. Työtä ja valmisteluja se toki vaatii ja monia asioita tulee ottaa huomioon, sillä 24 hengen ryhmän lähettäminen Itä-Eurooppaan ei käy sormia napsauttamalla. Kokemusta meillä toki on, ja onneksemme olemme saaneet mukaan myös ainakin yhden merkittävän kumppanin, kun Kaarinan kaupunki on mukana tukemassa matkaamme Regions' Cupissa. On hienoa, että saamme vietyä mukanamme myös merkittäväksi urheilukaupungiksi kasvaneen Kaarinan tarinaa, Ekroos päättää.

Lisätietoja kilpailusta tiedotetaan kesän ja syksyn aikana, kun tarkemmat pelipaikat ja -ajat selviävät. Sitä odotellessa on hyvää aikaa keskittyä Miesten Kakkosen taistoihin, joista seuraavana vuorossa on "paikalliskamppailu" Salon Palloilijoita vastaan perjantaina 15.6.

Seuran uusimmat

Kaarinan Pojat ry

Erotuomarinkatu 4, 20780 Kaarina

toimisto@kaapo.fi


y-tunnus: 1006858-6