Turnauksen säännöt

Turnauksen säännöt

Pelitavat

Ikäluokka / peliaika / pelitapa / pallo

P7

1x20 min

5 v 5

3

P8

1x20 min

5 v 5

3

P9

1x20 min

5 v 5

3

P10

1x25 min

8 v 8

4

P11

1x25 min

8 v 8

4

P12

1x25 min

8 v 8

4

P13

1x25 min

8 v8

4

Turnauksessa noudatetaan oman ikäluokan Kaikki Pelaa-sääntöjä. Leikkimaailmassa pisteitä ei lasketa ja sarjataulukoita ei tehdä. Käytössä on Fair Play -kortit. Koskee P7–P9-sarjoja.

Turnauksen peliaikamaksimi/joukkue/päivä ikäluokittain:

P7-P11

120 min

P12-P13

150 min

Säännöt - P7–P9

Pelijärjestelmä 4 kenttäpelaajaa + maalivahti. Kotijoukkue valitsee kenttäpuoliskon ja vierasjoukkue aloittaa pelin. Vaihdot ovat edestakaiset ja lentävät. Peliaika on 1 x 20 min.

Tuomari käyttää vain vihreää erotuomarikorttia. Tilanteen niin vaatiessa pelaajaa voidaan huomauttaa tai hänet voidaan poistaa kentältä. Joukkue saa kuitenkin jatkaa täysilukuisena.

Maalipotkun voi antaa mistä tahansa rangaistusalueen sisältä. Jos maalipotku menee ilmassa yli puolen kentän, vastapuolen joukkueelle tuomitaan keskiviivalta epäsuora vapaapotku. Maalivahti saa ottaa pallon käteen, jos oma joukkue palauttaa sen hänelle pelaten jalalla tai muulla kehonosalla.

Rajaheiton tilalla on rajasyöttö tai kuljetus peliin P7- ja P8-ikäluokassa. Rajasyötössä tai kuljetuksessa pallo on lähtötilanteessa viivan päällä. Rajasyötöstä ei voi tehdä ensimmäisellä kosketuksella suoraan maalia. Vastustajajoukkueen on oltava vähintään 5,5 metrin etäisyydellä suorituspaikasta. Pelaaja voi syötön sijaan myös lähteä itse kuljettamaan.

P7- ja P8 -ikäluokan peleissä käytetään maalipotkutilanteissa vetäytymiskäytäntöä, jolloin vastustajajoukkue vetäytyy puolen kentän tasolle ja voi aloittaa puolustamisen, kun hyökkäävä joukkue on avannut pelin.

P9 ikäluokasta alkaen on käytössä normaali rajaheitto.

Valmentajat ja huoltajat pitävät huolen, että joukkueet ovat ajoissa ennen ottelun alkua kentällä valmiina aloittamaan ottelun. Kun ottelu on ohitse, suoritetään kättelyt ja siirrytään pois kenttäalueelta.

Säännöt - muut ikäluokat

P10- ja P11-ikäluokkien peleissä on käytössä paitsioalue. Rangaistusalueen tasalta alkavan ja päätyrajan välinen alue on paitsioaluetta, jossa paitsiosääntö on voimassa.

Otteluohjelmassa vierasjoukkueeksi merkitty aloittaa ottelun.

Kentällä kerrallaan on joukkuetta kohti sarjasta riippuen 5-8 pelaajaa. Vaihto-oikeus vapaa, ns. lentävät vaihdot. Kentältä poistuvan pelaajan tulee poistua kentältä, ennen kuin vaihtopelaaja astuu kentälle.

Jos joukkue luovuttaa ottelunsa tai ei saavu ajoissa pelipaikalle, tuomitaan se hävinneeksi 0-3.

Otteluissa pelipaitojen ollessa liian samankaltaiset, vierasjoukkue järjestää itselleen vaihtoehtoisen peliasun.

Joukkueiden järjestys määräytyy P12-P13-sarjojen lohkoissa seuraavasti:

1) Joukkueen pisteet (voitosta 3 pistettä, tasapelistä 1 piste)
2) Maaliero
3) Tehtyjen maalien määrä
4) Keskinäinen ottelu
5) Arpa

Yleiset säännöt

Jury

Turnauksen juryn jäsenet valitaan kun ilmoittautuminen on päättynyt.

Kentät

Kaikki ottelut pelataan nurmi- tai kumirouhekentillä. HUOM! sääolosuhteiden vaatiessa käytämme varakenttinä hiekkakenttiä.

Pelaajan joukkue

Pelaaja voi edustaa turnauksessa vain yhtä joukkuetta. Pelaaja pelaa vain siinä joukkueessa, johon hänet on ennen turnausta ilmoitettu.

Palkinnot

Ikäluokissa P12-P13 kolme parasta joukkuetta palkitaan mitalein (max 20 mitalia/ joukkue). Voittajajoukkueille Turnauspokaali. Ikäryhmissä P7-P11 kaikille kunniakirjat.

Jokaisen joukkueen tsemppari saa palkinnon.

Tuomarit

Turnauksen tuomitsevat SPL Länsi-Suomen piirin asettamat tuomarit. Ikäluokissa P8-P11 koulutetut pelinohjaajat.

Varoitukset ja kentältäpoistot

Turnauksessa ei ole kertyviä varoituksia. Kentältäpoisto kahdella varoituksella ei aiheuta lisäpelikieltoja. Suora kentältäpoisto aiheuttaa yhden (1) ottelun pelikiellon. Pelikielto kärsitään joukkueen seuraavassa ottelussa. Turnauksen varoitukset ja pelikiellot eivät vaikuta joukkueen sarjatoimintaan.

Yli-ikäisyys

Joukkueessa sallitaan neljä yli-ikäistä pelaajaa, joista kaksi saa pelata kerrallaan kentällä. Yli-ikäiset pelaajat nimetään ko. joukkueeseen ennen kauden alkua, eivätkä he voi pelata oman ikäistensä eikä vanhemmissa joukkueissa. Yli-ikäinen pelaaja voi olla ainoastaan yhden vuoden yli-ikäinen.

HUOM! 5v5-sarjoissa joukkueessa sallitaan kaksi yli-ikäistä pelaajaa, joista yksi saa olla kerrallaan kentällä. Yli-ikäiset pelaajat nimetään ko. joukkueeseen ennen kauden alkua, eivätkä he voi pelata oman ikäistensä eikä vanhemmissa joukkueissa. Yli-ikäinen pelaaja voi olla ainoastaan yhden vuoden yli-ikäinen.

Muita osin toimitaan SPL:n sääntöjen mukaan. Järjestäjä pidättää oikeuden sääntöjen muutoksiin.


   
Lisää uutisia
KaaPo 60-vuotisjuhlaturnaus
«  Huhtikuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Kategoriat