Miehet edustus, Miesten Kakkonen 2020

KaaPo Miehet edustus - Atlantis FC  3 - 1

Kaarina Keskuskenttä

KaaPolle täysi pistepotti

Perjantaina 10.7. KaaPo onnistui vihdoinkin avaamaan voittotilinsä Kakkosessa, kun Atlantis kaatui kovan iltapuhteen päätteeksi 3-1 (2-0). (Kuva: Jukka Puputti)

Ottelun alku oli kotijoukkueelta todella pirteä. Keaarinan ylpeys sai heti ison vaihteen silmään ja vei peliä mielin määrin. Otteet kentällä olivat ihan eri maata kuin edellisessä vieraspelissä, jossa alku oli hyvin sekavaa. Atlantis-pelissä kysymys oli siitä, milloim KaaPo avaa maalihanat ja kuinka monta häkkiä onnistutaan iskemään. Katsomoon näytti siltä, että vierailijat keskittyivät sättimään omiaan ja ottelun erotuomaria, kun oma peli ei lähtenyt rullaamaan.

Kauan ei KaaPon avausmaalia tarvinnut odottaa. Ottelun 9. minuutti oli käynnissä, kun Joona Järvistö lähetettiin vasemmalla laidalla nopeaan läpijuoksuun. Järvistö päätti läpiajonsa tarkkaan rauhalliseen sijoitukseen maalin oikeaan alakulmaan 1-0.

Jatkoa seurasi heti kotijoukkueen seuraavasta hyökkäyksestä. Niklas Kuusio katkaisi vastustajan syötön ja lähetti saman tien Juho Salmisen läpijuoksuun vasemmalla laidalla. Salmisella oli paikka laukoa itse, mutta syötti epäitsekkäästi poikittain boksissa Hans Honkasalon juoksulinjalle. Honkasalo niittasi tilanteesta lukemiksi 2-0. Maali oli oiva näyttö siitä, mitä joukkuepeli on parhaimmillaan.

– Atlantis prässäsi alussa epäyhtenäisesti ja me pääsimme nopeilla syötöillä prässistä läpi luoden hyviä paikkoja, selvitti valmentaja Mikko Sirén alun hurmiota.

Vielä tovin kotijoukkue hallitsi tapahtumia selvästi,mutta vajaan puolen tunnin kohdalla hallinta siirtyi vieraille. Huippuvaarallisia tilanteita ei varsinaisesti KaaPon maalilla nähty lukuun ottamatta Konan Kouakoun hirmulaukausta, joka onneksi painui maalin ohi.

– Onneksi tauko tuli ja pelasti meidät. Olimme jakson lopussa vähän pitemmänkin ajan paineen alla, päävalmentaja Tomi Kivikoski huokaisi.

Toisen puoliajan alku oli erikoinen. KaaPo joutui tauolla vaihtamaan molemmat pakit kentältä kolhujen vuoksi ja Atlantis aloitti siitä, mihin avausjakson päätti. Vieraat liikkuivat todella vikkelästi ja hallitsivat henkilökohtaisella osaamisellaan palloa. Mutta vain kaksi minuuttia ehti kulua, kun Victor De Paula sai toisen varoituksensa ja ajettiin kentältä. Ulosajo ei kuitenkaan vaikeuttanut vieraiden peliä vaan päinvastoin antoi joukkueelle lisäbuustia.

Kaksi minuuttia ulosajon jälkeen Atlantis kavensi numeroiksi 2-1. Konan Kouakou pääsi paristakymmenestä metristä lataamaan ja tällä kerralla hänen hirmukutinsa osui tolppien väliin.

– Jälleen meitä rokotettiin ihmeellisellä maalilla. Laukaushan oli hyvä ja maali komea, mutta sitä en ymmärrä, miten pallo maalintekijälle joutui, Kivikoski ihmetteli.

Kavennusosuman jälkeen vierailijat jatkoivat hallintaansa. Pelaajat liikkuivat vikkelästi ja liukkaasti pitäen jatkuvasti KaaPon peräpäätä valveilla.

– Me olimme pakotettuja vaihtamaan molemmat pakit tauolla. Korvaajat joutuivat itselleen vieraille pelipaikoille ja se taisi vaikeuttaa meidän pelaamistamme, Kivikoski huomautti.

Jakson edetessä Atlantiksen kovin rypistys alkoi laantua, pelasihan joukkue vajaalla. Viimeisen vartin aikana KaaPo lähenteli yhä useammin vieraitten maalia, pystymättä kuitenkaan huippuvaarallisiin paikkoihin. Lopulta ottelun lisäajalla pirteästi esiintynyt Salminen raivasi itselleen laukaisupaikan boksin sisältä ja veto upposi takakulmaan ratkaisten pelin 3-1.

– Ensimmäinen voitto tämän kauden sarjassa, se tässä on tärkeää. Kukaan ei syksymmällä muistele sitä, millä tavalla voitto irtosi, valmentajakaksikko Kivikoski - Sirén totesi ottelun jälkeen kuin yhdestä suusta.

Seuraavaksi KaaPo pelaa kaksi ottelua vieraissa vastustajinaan PIF sekä HJK Klubi-04. Seuraava kotivastustaja on PIF.

10.7.2020 KaaPo - Atlantis FC 3-1 (2-0)

9' 1-0 Joona Järvistö
10' 2-0 Hans Honkasalo
49' 2-1 Konan Kouakou
90+4' 3-1 Juho Salminen

KaaPon kokoonpano: Teemu Muurinen, Jani Jussila (46' Mikko Valtanen), Pyry Tenho, Vili Ruuskanen, Teemu Tuominen (46' Roope Läpinen), Jukka-Pekka Tuomanen, Niklas Kuusio, Niklas Blomqvist, Joona Järvistö (90+1' Kasper Kylén), Hans Honkasalo (66' Mikko Ala-Porkkunen), Juho Salminen

Yleisö: 201

Ottelun kooste

Tilastot

3 - 1

Atlantis FC
(2-0)
9'MaaliJärvistö Joona
10'MaaliHonkasalo Hans
46'Vaihto ulosTuominen Teemu
46'Vaihto ulosJussila Jani
46'Vaihto sisäänLäpinen Roope
46'Vaihto sisäänValtanen Mikko
49'MaaliKouakou Konan Odilon
66'Vaihto ulosHonkasalo Hans
66'Vaihto sisäänAla-Porkkunen Mikko
91'Vaihto ulosJärvistö Joona
91'Vaihto sisäänKylén Kasper
94'MaaliSalminen Juho