Presidentin puheenvuoro 25.3.2020
Julkaistu: 25.03.2020 00.00

Presidentin puheenvuoro 25.3.2020

Hyvät KaaPolaiset,

juuri nyt on meistä jokaisen ensiarvoisen tärkeää vähentää lähikontaktien määrää, kuten Suomen valtioneuvosto on ohjeistanut. On selvää, että tälläinen muutos arkipäivässä on haasteellista, mutta saadaaksemme pandemian taltutettua ja paluun normaaliin arkeen tapahtumaan mahdollisimman pian, on meidän kaikkien noudatettava viranomaisten ohjeita ja linjauksia.

Toistaiseksi liikkumista ei kuitenkaan ole rajusti rajoitettu. Se tarjoaa meille mahdollisuuden jatkaa niin jalkapallo- kuin muitakin harrastuksia mutta aiemmasta poikkeavalla tavalla. Omatoimista harjoittelua voi siis jokainen tehdä parhaansa mukaan ja KaaPon valmentajat tuottavat uutta materiaalia omatoimisen harjoittelun tueksi säännöllisesti. Olkaa rohkeasti yhteydessä omiin valmentajiinne ja pyytäkää neuvoja ja opastusta. Muistetaan kuitenkin, että tehdään omatoimisia harjoitteita itsenäisesti, lähikontakteja muihin välttäen.

Seuran johtokunta tekee koko ajan töitä ja miettii ratkaisuja ja keinoja, miten tästä päästään yli ja toiminta saadaan käyntiin, kun tilanne normalisoituu. Seuralla on kuukausittaisia kiinteitä kuluja, joita pyrimme mahdollisimman paljon vähentämään, mutta kaikista emme pääse eroon. Jokainen kivi kuitenkin käännetään, jotta kulut olisivat mahdollisimman pienet, mikäli poikkeustilanne jatkuu pitempään. Meidän pitää varautua myös esimerkiksi sarjojen osallistumismaksujen, pelivarusteiden, erotuomarikulujen ja turnausmaksujen maksamiseen, kun toiminta jatkuu.

KaaPon osalta toimintamaksujen taso on suoraan verrannollinen päätoimisten valmentajien mahdollisuuteen olla töissä. Yksinkertaistettuna; 20 % toimintamaksu = valmentajat 20 % töissä tai 60 % toimintamaksu = valmentajat 60 % töissä. Huhtikuun osalta päätoimiset valmentajat tekevät kolmipäiväistä viikkoa ja toimintamaksu on 60 % normaalista. Toukokuusta eteenpäin johtokunta ei ole vielä tehnyt päätöstä koskien päätoimisten tai toimintamaksujen tilannetta. Toiminta käynnistyy joka tapauksessa jossain vaiheessa ja en halua tilannetta, missä meillä ei ole valmentajia. Sen takia pyrimme mahdollistamaan päätoimisten ja muidenkin valmentajien töiden jatkumisen myös poikkeustilan aikana. Selvää on, että samalla mietimme toimintamaksujen tilannetta ja niiden tasoa.

Kuten aikaisemmassa viestissä kirjoitin, ME selviämme ja KaaPo selviää, mutta vain YHDESSÄ. KaaPolla on useita yhteistyökumppaneita, niin pieniä, keskisuuria kuin isojakin yrityksiä. Jokainen meistä voi tukea myös seuran yhteistyökumppaneita tässä haasteellisessa tilanteessa omien mahdollisuuksiensa mukaan. Viestimme niin seuran sosiaalisen median kanavissa kuin kotisivuilla yhteistyökumppaneista ja heidän tarjoamista mahdollisuuksista tukea paikallisia yrityksiä yli haasteellisten aikojen.

Seuran fanituotemallistoon on saatu uusia tuotteita ja yski mahdollisuus tukea seuraa on hankkia niitä verkkokaupastamme.

Noudatetaan ohjeita ja pidetään lähimmäisistä huolta,

Olli Tuominen
Puheenjohtaja
Kaarinan Pojat ry

Kaarinan Pojat ry

Erotuomarinkatu 4, 20780 Kaarina

toimisto@kaapo.fi


y-tunnus: 1006858-6