KaaPon organisaatio vahvistuu
Julkaistu: 30.07.2020 00.00

KaaPon organisaatio vahvistuu

Kaarinan Pojat ry:n organisaatio vahvistuu entisestään, kun seurassa jo nyt valmentajana toimiva Harri "Hata" Laaksonen aloittaa elokuussa seuran päätoimisena valmentajana /toiminnanjohtajana. Organisaatiomuutoksen jälkeen Laaksonen jatkaa edelleen T10-T13 -joukkueiden ikäluokkakoordinaattorina, mutta toimii jatkossa valmentajapestin lisäksi myös seuran osa-aikaisena toiminnanjohtajana.

– Vuoden 2019 alussa KaaPo teki toimintakulttuurin muutoksen seuran nappula- ja junioritoimintaan ja palkkasi kolme päätoimista valmentajaa huolehtimaan nuorimpien ikäluokkien toiminnasta. Kuluneen puolentoista vuoden aikana seuran pelaajamäärä on kaksinkertaistunut, taustoittaa puheenjohtaja Olli Tuominen seuran nykytilannetta.

– Pelaajamäärän kasvu sekä toiminnan muutos ovat tuoneet mukanaan myös sen tosiasian, että seuran operatiivisen toiminnan pyörittäminen ja kehittäminen vaatii lisäresursseja. Seura on päätynyt tässä kohtaa panostamaan lisäresursseja toimistolle, jotta seura- ja urheilutoiminnan tasapaino säilyy laadukkaana, jatkaa Tuominen.

Seurajohtoinen toimintamalli on Laaksoselle tuttu, sillä hän oli mukana luomassa mallia vuonna 2018. Vaikka visio seurajohtoisesta mallista on koko matkan ollut selkeä, on mallissa itsessään, kuin myös sen jalkauttamisessa, ollut kompastusaskeleensa.

– Seurajohtoisen toimintamallin jalkauttaminen ei ole onnistunut aivan tavoitteiden mukaisesti ja se onkin yksi suurimmista kohteista, johon Harrin työpanosta tullaan hyödyntämään. Toinen merkittävä painopistealue tulee olemaan suunnitelmallinen jäsenhankinta, jonka tarkoituksena on kasvattaa seuran pelaajamäärää entisestään, Tuominen jatkaa.

Laaksonen itse on uudesta pestistään innoissaan.

– KaaPon ennakkoluuloton asenne muuttuvan maailman asettamien haasteiden edessä on se, jossa haluan olla vahvasti mukana. Kunnianhimoinen visio seurajohtoisesta toimintamallista on jo tässä kohtaa kerännyt monissa yhteyksissä kiitosta. On etuoikeus saada olla tekemässä tätä muutosta jatkossa aivan etulinjassa, kiteyttää Laaksonen.

– Päätoimiseksi seuratoimijaksi siirtyminen on ollut unelma, joka on kytenyt jo pitkään. Nyt kun tuli mahdollisuus yhdistää ammattivalmennus ja rooli seurakehityksen parissa näin upeassa seurassa, niin päätöstä ei tarvinnut miettiä hetkeäkään, päättää Laaksonen.

Organisaatiomuutoksen jälkeen seuran toimistolla palvelevat siis seurakoordinaattori Margit Hannula, vanhempainvapaalta pian kokonaan töihin palaava viestintäkoordinaattori Susanna Luotonen sekä nyt työnsä toiminnanjohtajana aloittava Laaksonen. Tarkemmat tiedot toimiston aukioloajoista sekä mahdollisesti muuttuvista toimenkuvista tiedotetaan sitä mukaa, kun ne työn lomassa tarkentuvat.

Kaarinan Pojat ry

Erotuomarinkatu 4, 20780 Kaarina

toimisto@kaapo.fi


y-tunnus: 1006858-6