KaaPo T13 (2007) edustamassa KaaPon keltaisia värejä Ahvenanmaalla
Julkaistu: 20.11.2019 00.00

KaaPo T13 (2007) edustamassa KaaPon keltaisia värejä Ahvenanmaalla

Kaarinan Poikien T13 (2007) ikäluokan joukkue osallistui 15.-17.11.2019 Ahvenanmaalla pelattuun Eckerö Match Camp pelitapahtumaan. Eckerön jalkapallohalli antaakin oivalliset puitteet korkeatasoiselle pelitapahtumalle.

- Eckerö Match Camp on hienosti organisoitu ja toteutettu pelitapahtuma. Sen tavoitteena on saattaa yhteen ikäluokan edistyneimmät tyttöjoukkueet ja tarjota huippuluokan olosuhteet harjoituspelityyppisten ottelutapahtumien ympäristöksi. Pelitapahtumassa ei lasketa sarjataulukoita ja pääpaino on kilpailun sijaan nimenomaan pelaajakehityksen näkökulmassa, kiteyttää Kaarinan Poikien T13 (2007) ikäluokan vastuuvalmentaja Harri Laaksonen

Kaarinan Pojissa on toteutettu toimintamallin muutos kuluneen kalenterivuoden aikana. Toimintakaudelle 2020 tuo seurajohtoinen toimintamalli kattaa myös tyttöikäluokan 2007 syntyneissä. Ikäluokan perustoimintarakenne on erittäin selkeä ja toiminnan perusrunko on kaikille pelaajille sama. Harjoitustapahtumiin ja perusturnauksiin osallistutaan aina koko ikäluokan voimin. Tällä taataan tasalaatuinen toimintasisältö kaikille pelaajille harrastusmotiivista riippumatta.

- Perustoiminnan lisäksi tyttötoiminnan sisällä räätälöidään jokaisen yksilön tarpeisiin vastaavaa pelaajakehitystoimintaa. Pelaajakehityksessä halutaan huomioida ne erityistarpeet, jotka palvelevat juuri tämän yksittäisen pelaajan näkökulmasta. Pelaajakehitys ei näin ollen koske ainoastaan pisimpään lajia harrastaneiden ja edistyneimpien tarpeita, vaan sillä vastataan myös uudempien tyttöjen tarpeisiin. Meillä on tähtäin aikuisiässä ja jokaiselle pelaajalle tarjotaan mahdollisuus tavoitella sitä omaa henkilökohtaista huippua, toteaa vastuuvalmentaja Laaksonen.

Eckerö Match Camp tyyppisten pelitapahtumien merkitys pelaajakehityksessä on myös suuri. On tärkeä päästä tasaisin väliajoin osallistumaan pelitapahtumiin muiden ikäluokan huippujoukkueiden kanssa. Kun pelitapahtuma kokoaa joukkueita mukaan myös pohjanlahden länsipuolelta, niin kokonaiskuva tilanteesta on kattavampi.

- KaaPon rooli tyttöjen kasvattajaseurana Turun ympäristössä on merkittävä. Toiminnan uskottavuus on tasolla, joka huomioidaan myös laajemmin. Esimerkiksi nyt pelattu Eckerö Match Camp poiki jatkosuunnitelmia yhdessä Tukholman AIK kanssa. Se avaa taas ovia edelleen. Pelien ohella verkostoituminen on olennainen osa tällaisia pelitapahtumia, päättää Laaksonen.

Tämän marraskuisen Eckerö Match Campin vastustajiksi valikoituvat IF Brommapojkarna (SWE), Viggbyholms IK (SWE), Hanvikens IK (SWE), Västerås BK30 (SWE) sekä IFK Lidingö (SWE).

Seuraava T13 (2007) ryhmän pelaajakehityksen näkökulmasta osallistuttava turnaus on huhtikuun puolessa välissä pelattava HJK kutsuturnaus, jonne Kaarinan Pojat ovat saaneet kutsun myös 2009 ja 2010 ikäluokissa. Tammikuun Eckerö Match Camp pelitapahtumaan osallistuvat puolestaan T11 (2009) ikäluokan tytöt.

Seuran uusimmat

Kaarinan Pojat ry

Erotuomarinkatu 4, 20780 Kaarina

toimisto@kaapo.fi


y-tunnus: 1006858-6