Kaarinan Poikien tyttöjoukkueiden toiminta täydessä käynnissä
Julkaistu: 12.02.2020 00.00

Kaarinan Poikien tyttöjoukkueiden toiminta täydessä käynnissä

Valon määrä kasvaa päivä päivältä ja kesä odottaa jo kulman takana. Kaarinan Poikien tyttöjoukkueissa toiminta on täydessä käynnissä myös talvisesongin yli, kun suuntana on kesä ja sen mukanaan tuoma pelitoiminta. Ilman pelitoimintaa ei olla myöskään talvikaudella, sillä Kaarinan Poikien keltapaidat ovat tuttu näky erilaisissa pelitapahtumissa myös talvikauden aikana.

-KaaPon seurajohtoisen toimintamallin myötä perheillä on mahdollisuus räätälöidä harrastuksen määrää arjessa. Eri viikkoharjoitusmääriin perustuva toiminta antaa jokaiselle mahdollisuuden muokata harrastuksesta juuri itsensä näköistä. Käytännössä tämä tarkoittaa omissa vastuuikäluokissani 2-3 viikkokerran harjoitussisältöä ympäri vuoden, toteaa T10 (2010)-T13 (2007) ikäluokkien vastuuvalmentaja Harri Laaksonen.

Kaarinan Poikien tyttöikäluokat ovat suuria ja pelaajamäärä kasvaa viikoittain uusien pelaajien myötä. Seuran laadukas harrastusympäristö on huomattu jo lajin parissa olevien harrastajien toimesta, sekä myös lajin pariin uusina harrastajina tulevien osalta.

- Useammasta ikäluokasta koostuvat harjoitusympäristöt antavat meille mahdollisuuden löytää paras mahdollinen harjoitusympäristö yksilön näkökulmasta. Meillä syntymävuosi on ainoastaan numero muiden joukossa. Pelaajalle tarkoituksenmukainen harjoitusympäristö menee sen edelle. Tämä tukee harrastusmotivaatiota ja takaa innostuksen harrastuksen parissa pitkään, toteaa Laaksonen.

Kaarinan Poikien tyttöjoukkueet osallistuvat talvikaudella paikallisten talvisarjojen lisäksi myös pelitoimintaan muun muassa pääkaupunkiseudulla. Erilaiset pelaajakehityksen näkökulmasta toteutettavat pelitoiminnot ovatkin tärkeä osa kausisuunnitelmaa, myös talvikaudella.

- Pelitoimintamme talvikaudella koostuu harjoituspelitapahtumien lisäksi erilaisista talvisarjoista ja miniliigoista. Näillä haetaan säännöllistä pelitoimintaa ympäri vuoden, jolla vastataan pelaajan tarpeisiin yksilön näkökulmasta, taustoittaa Laaksonen

Kaarinan Poikien T10-T13 ikäluokkien joukkueet pelaavat marras- ja maaliskuun välisenä ajanjaksona yhteensä yli 150 peliä. Pelitoiminta on siis merkittävää myös talvikaudella.

- Olen ollut henkilökohtaisesti aktiivinen viimeisten viiden vuoden aikana tyttöjalkapallon aseman parantamisessa. Erityisesti pelitoiminta, sen taso ja tarkoituksenmukaisuus, on vaatinut paljon toimenpiteitä. Palloliiton toimenpiteet varhaisen pään tyttötoiminnan osalta eivät ole olleet vuosien saatossa alueellisesti riittäviä, toteaa Laaksonen.

- Vuosien työ on viimein tuottamassa tulosta, kun ensin 2018/19 kaudelle saatiin käyntiin Länsi-Suomen liiga, jossa Länsi-Suomen edistyneimmille tyttöjoukkueille pystyttiin rakentamaan ympärivuotinen pelitoiminto. Tässä oli iso rooli myös Palloliiton tyttökehittäjä Leo Tommilalla sekä Rauman Pallo-Iirojen Pasi Lehtosella. Tälle talvelle puolestaan saatiin käyntiin Etelä-Suomen miniliigan työnimeä käyttävä pelitoiminto 2009-ikäluokalle. Tähän pelitoimintoon osallistuvat KaaPon lisäksi kaikki ikäluokan huippujoukkueet Etelä-Suomesta, kuten HJK, Ilves ja EBK. Näitä saadaan toivottavasti skaalattua myös muihin ikäluokkiin tulevaisuudessa, kertoo Kaarinan Poikien T10-T13 vastuuvalmentaja Laaksonen.

Talvipelitoiminnoissa on edelleen myös ammottava aukko, kun mietitään kokonaisuutta. Koska Kaarinan Pojat haluaa esimerkillään olla tarjoamassa laadukasta ja tasa-arvoista toimintaa kaikille harrastajille, niin talvipelitoiminta asettaa siihen omat haasteensa. Koska pelitoiminnot talvikaudella ovat pitkälti seuralähtöisiä, niin niiden luominen ottaa myös oman aikansa.

- Jos pitää nostaa esille jokin yksittäinen pelitoiminnan osa-alue, johon emme ole tällä hetkellä tyytyväisiä, niin se on ehdottomasti pelijakauma. Vaikka seurassa olemmekin linjanneet, että pelien määrä koko kautta silmällä pitäen pitää olla tietyssä haarukassa, niin esimerkiksi talvikauden osalta se on haastavaa. Lukumääräisesti tuo tietysti tasoittuu kauden edetessä, mutta tavoitteena luonnollisesti on, että tasainen jakauma toteutuisi myös talvikaudella. Tällä hetkellä emme voi seuranakaan olla täysin tyytyväisiä vallitsevaan tilanteeseen. Toki tähän asiaan vaikuttavat merkittävästi myös ulkopuoliset asiat, kuten muiden seurojen aktiivisuus pelien suhteen ja ihan yksinkertaisesti oikeaan viiteryhmään suunnattujen turnaus- ja sarjapelien puute. Siinä on selkeästi asia, johon myös KaaPo seurana voi osallistua keskustelun avaajana, päättää Laaksonen.

Yleisesti ottaen KaaPolainen tyttöjalkapallo voi hyvin. Toiminnan laatu vastaa pääosiltaan myös vanhempien odotuksia, sillä tammikuussa suoritettu palautekysely vanhemmille tuotti arvosanaksi 4,2 / 5 (vastaus-% 42,6%) toiminnan yleislaadusta. Rima on kuitenkin nostettu kannattimillaan taas seuraavaan pykälään ja toiminnan kehittäminen jatkuu.

Lisätietoja Kaarinan Poikien tyttöjoukkueiden toiminnasta saatte ikäluokkien vastuuvalmentajilta

Aikuinen-Lapsi futis, Eskarifutis, T6 (2014)
Petri Aarnio, p.0400 422 631

T7 (2013) – T9 (2011)
Jouni Roukala, p.0400 422 649

T10 (2010) – T13 (2007)
Harri Laaksonen, p.0440 456 191

Seuran uusimmat