Lippulaivan peräsimeen uutta verta kaudelle 2021
Julkaistu: 16.09.2020 00.00

Lippulaivan peräsimeen uutta verta kaudelle 2021

KaaPon lippulaivan, miesten edustusjoukkueen, valmennus vaihtuu kaudelle 2021. Lippulaivan peräsimeen joukkueen pääkäskyttäjäksi palaa kaikille KaaPolaisille tuttu Pasi ”Pate” Läpinen. Rinnalleen hän saa kovan kaksikon, kun Esa ”Nipa” Nieminen ja Thomas ”Tumppi” Lagerroos liittyvät valmennusryhmään.

Jo kauden 2020 sopimuksia solmittaessa nykyinen valmennuskaksikko Kivikoski-Sirèn ilmoittivat, että kuluva kausi tulee olemaan tällä havaa heille viimeinen KaaPon edustusjoukkueessa. Uutta valmennusryhmää on siis ehditty etsiä jo hyvän aikaa ja useita ehdokkaita on tehtävään haastateltu. Nyt julkaistava ryhmä tulee varmasti ohjaamaan joukkuetta hyvään suuntaan, alustaa puheenjohtaja Olli Tuominen.

Päävalmentaja Läpinen on pitkän linjan KaaPolainen, joka on valmentajaurallaan ehtinyt valmentaa KaaPossa niin C-, B- ja A-junioireita kuin edustusjoukkuettakin. Lisäksi valmennuskokemusta on kertynyt TPS:n riveissä niin junioreissa kuin Naisten liigassa. Millä mielin mies siis palaa Kaarinan ylpeyden käskyttäjäksi?

On erittäin suuri kunnia palata edustusjoukkueen päävalmentajaksi. Olen tehtävästä innoissani monestakin syystä. Seura voi hyvin ja syke on korkealla. Uusi upea KaaPo-talo tuo lisää resurssia ja mahdollisuuksia tehdä seuratyötä entistä laadukkaammin, Läpinen kommentoi uutta pestiään.

Edustusjoukkuetta on valmennettu viime vuodet hyvin. Valmennuskaksikko Kivikoski-Sirén on tehnyt hyvää työtä ja tuonut joukkueeseen lisää monipuolisuutta ja urheilullisuutta. Pelaajisto on paitsi kunnossa, myös hyvässä iässä ja seuran omista nuorista on kasvamassa pikkuhiljaa uusia haastajia. Kaiken kaikkiaan edustusjoukkueen toiminta on hyvässä mallissa ja tähän liikkuvaan junaan on erittäin mieluisaa hypätä mukaan, hän jatkaa.

Pitkä on valmennuskokemus myös Lagerroosilla ja Niemisellä. Molemmilla miehillä on kokemusta niin juniorivalmennuksesta kuin myös aikuisten valmentamisesta pääasiassa Kakkosessa ja Kolmosessa. Lisäksi joukkueen valmennusryhmässä jatkavat fysioterapeutti Michael Oliphant ja maalivahtivalmentaja Veli-Matti Vuorio.

Saan valmennusryhmääni kovia tekijöitä, joiden vahvuudet täydentävät toinen toisiaan. ”Tumppi” ja ”Nipa” ovat kokeneita jalkapallomiehiä, joiden tietotaito on korkealla tasolla. ”Mike” Oliphant fysioterapeuttina ja ”Vellu” Vuorio maalivahtivalmentajana täyttävät muut tärkeät ruudut. Nykypäivän valmennus on kaikilta osin tiimityötä, jossa osista muodostetaan toimiva kokonaisuus. Sen kokonaisuuden rakentaminen on minun vastuullani ja tulen tekemään kaikkeni, että seuran lippulaiva pärjää jatkossakin hyvin. Joukkueen taustaryhmän merkitys on myös erittäin suuri, Läpinen pohtii.

Nieminen ja Lagerroos tuntevat KaaPon menestyneenä kasvattajaseurana. Molemmat odottavat uutta valmentajapestiään uudessa seurassa innolla.

Todella mielenkiintoinen haaste saada pitkästä aikaa hypätä aikuisten futiksen pariin, jossa on kuitenkin erilaista työskennellä verrattuna junnufutikseen. Minulla on erittäin odottava fiilis nähdä joukkue ja pelaajat tällaisessa seurassa, joka varmasti kuuluu parhaimpien joukkoon Kakkosessa Suomessa. KaaPo on viimeiset vuodet todella nostanut päätään Turun alueella ja koen, että voimme vielä kehittää seuraa ihan pienemmistä pelureista aina edustusjoukkueeseen asti. Sen eteen olen valmis pistämään kaikkeni likoon, lupailee Lagerroos.

Runoilijanakin tunnettu Nieminen on ajatuksissaan astetta filosofisempi.

Jalkapallo on ollut minulle sydämen ja intohimon asia jo yli 45 vuoden ajan tai oikeastaan niin kauan kuin kykenen muistamaan. Ihan viimeisten vuosien aikana on jo ehtinyt miettiä, löytyykö vielä sellaista paikkaa, yhteisöä, tehtävää, jossa asiat olisivat niin, että olisi mahdollista antaa itsestään kaikki lajille, seuralle, pelaajille ja koko yhteisölle, koska oikeastaan mikään puolinainen ei minua enää ole kiinnostanut eikä innostanut. Niinhän meille ihmisille, jotka kuljemme silmät ja sydämet avoinna, sitten tapahtuu, että kun me sitä vähiten odotamme, sellainen tuleekin seuraavan kulman takana vastaan ja yksi puhelinsoitto muuttaa kaiken, Nieminen aloittaa tarinansa.

Lajissa pitkään mukana olleena, olen viime vuosina ihastellen sivusta seurannut, miten KaaPo on seurana pieni palanen kerrallaan kehittänyt toimintaansa esimerkillisellä tavalla, miten koko yhteisö on innokkuudellaan ja sitoutumisellaan osoittanut kaikille, mikä merkitys meille jokaiselle on se, että olemme osa jotain yhteistä ja lämmintä. Seuran edustusjoukkue, sen taustahenkilöt ja pelaajat ovat taas monellakin tavalla olleet loistavana keulakuvana ja esimerkkinä koko lajille, Kaarinan kaupungille, seuralle ja sen koko yhteisölle, hän jatkaa.

On siis sanomattakin selvää, että nyt kasassa oleva valmennusryhmä tuo edustusjoukkueeseen ja koko seuraan roppakaupalla valmennuskokemusta ja -osaamista, mutta myös esimerkin siitä, miten asioita tehdään täydellä sydämellä seuran eteen. Päävalmentaja Läpinen nostaa esiin vielä yhden tärkeän asian:

Yhtä tärkeää tekijää ei saa unohtaa. Koko seurayhteisön ja kaarinalaisen yleisön tuki on edustusjoukkueelle merkittävää. Toivon, että jalkapalloa seuraava yleisö löytää tiensä Keskurille edustusjoukkueen peleihin. Pelaamme seuralle ylpeänä kaapolaisuudesta, mutta haluamme myös pelata peliä, jossa katsojat viihtyvät ja kokevat hienoja elämyksiä!

Seuran uusimmat

Kaarinan Pojat ry

Erotuomarinkatu 4, 20780 Kaarina

toimisto@kaapo.fi


y-tunnus: 1006858-6