KaaPolle kolme uutta pelaajasopimusta
Naiset edustusJulkaistu: 23.02.2021 14.30

KaaPolle kolme uutta pelaajasopimusta

Puolustajat Anni Roiha ja Nelli Numminen sekä pitkään loukkaantumisista kärsinyt hyökkääjä Julia Linnavalli ovat solmineet kauden 2021 kattavan jatkosopimuksen KaaPon kanssa. Roihalle ja Linnavallille tuleva kausi on viides KaaPo-paidassa, Nummiselle toinen.

Päävalmentaja Raimo Lindholm on tyytyväinen pelaajasopimuksiin. ”Jokainen näistä pelaajista tuo oman tärkeän lisänsä joukkueeseen. Erityisesti odotan, että pitkästä loukkaantumiskierteestä pelikuntoon toipuva Julia Linnavalli pääsee näyttämään osaamisensa.”

Myös pelaajat odottavat alkavaa kautta innolla. ”Meillä on tosi kiva porukka koossa ja odotan jo, että päästään yhdessä treenaamaan”, Numminen kertoo. Joukkue ei toistaiseksi harjoittele organisoidusti yhdessä, sillä Varsinais-Suomen koronarajoitukset kieltävät sen. ”Kausi alkaa huhtikuussa, joten kyllä tässä kiire tulee hioa joukkue yhtenäiseksi. Onneksi pelaajista suurin osa on tuttuja toisilleen, sen luulisi hieman helpottavan. Toivottavasti maaliskuussa päästään jo treenaamaan”, päävalmentaja Lindholm sanoo toiveikkaana.

Nyt julkaistavien sopimusten myötä joukkueen sopimuspelaajien määrä nousee 10:een. Päävalmentaja Lindholmin mukaan tilanne on kuitenkin hyvä. ”Kyllähän tämä treenaamattomuus vaikuttaa. Ringissä on kuitenkin vielä pelaajia, joiden osalta lopullinen päätös jatkosta syntyy, kunhan päästään yhdessä kentälle.”

Mutta millaisista pelinaisista on kyse tämän kolmikon kohdalla?

”Kuten sanoin, jokainen näistä tytöistä tuo oman lisänsä joukkueeseen. Annin rooli on viime vuosina jäänyt harmillisen pieneksi hänen työkiireittensä takia, mutta on hienoa, että hän on vielä mukana. Hänenlaistaan luotettavaa puolustajaa joukkue aina tarvitsee”, Lindholm kuvailee Roihaa. ”Nelli puolestaan on nykyaikainen rohkea, hanakasti hyökkäyksiin osallistuva puolustaja, mikä sopii joukkueen pelitapaan erinomaisesti. Hän ohjaa hyvin puheellaan joukkueen peliä. Nellillä on myös hyvät pitkät avaukset,” Lindholm jatkaa Nummisesta. ”Ja Julia, joka pitkän loukkaantumiskierteen jälkeen tekee paluuta joukkueen hyökkäykseen, on vahva murtautuja, jolla on kovat laukaukset. Toivon todella, että Julia pysyy kunnossa ja saa pelata ehjän kauden”, Lindholm kertoo Linnavallista.

Pelaajista jokainen odottaa hyvää kautta. ”Minulla onkin vähän pidempi tauko siitä kun viimeksi pelasin, joten odotan eniten sitä, että pääsen taas pelaamaan”, sanoo Linnavalli ja jatkaa: ” Tuleva kausi olisi ensimmäinen ehjä kausi vuosien 2018 ja 2019 polvileikkauksien jälkeen. Toivon, että kausi sujuisi hyvin omalta osaltani.” Toiveissa on myös mahdollisimman normaali kausi: ”Odotan ja toivon kauden suhteen onnistumisia sekä meille joukkueena että itselle pelaajana. Toivottavasti päästään pelaamaan koronasta huolimatta kaikki pelit”, sanoo Numminen. Myös Roihan ajatukset ovat samansuuntaiset: ”Toivon, että kaikki pysyisivät terveenä ja että kausi pystytään pelaamaan läpi mahdollisimman normaalisti.”