Miehet edustus, Miesten Suomen Cup 2020

KaaPo Miehet edustus - KuPS  0 - 2

Kaarina Keskuskenttä

KaaPolta kelpo vastus KuPS:lle

KaaPo teki sen minkä lupasikin, pelasi omaa peliään Suomen Cupin neljännesvälieräottelussa KuPS:a vastaan. Kuopiolaiset saivat tehdä kunnon päivätyön 2-0 voittonsa eteen. (Kuva: Jukka Puputti)

Ottelu alkoi, kuten odottaa sopii, KuPS:n valtaisalla vyörytyksellä. Kotijoukkue ei tätä hätkähtänyt, sillä odotettavissa oli, että vieraat yrittävät vauhdinpidolla ja kovalla paineella ratkaista ottelun varhaisessa vaiheessa.

KaaPo ei kuitenkaan antautunut vaan piti päänsä kylmänä ja pitäytyi omassa pelitavassaan syyllistymättä sumputtamiseen. Kuopiolaisten tempo ja fyysisyys kaksinkamppailuissa oli tyystin eri luokkaa kuin Kakkosen peleissä. Aikaa ja tilaa yhdellekään ylimääräiselle liikkeelle ei kotijoukkueelle jäänyt.

Tovin totuttelun jälkeen meidän pojat pääsi asiaan myös hyökkäyssuunnassa. KuPS:n alkurypistys laantui ja peli tasaantui huomattavasti. KaaPo pääsi pariin otteeseen pallon riiston jälkeen nopeaan suunnan muutokseen ja ennen kaikkea nopeaa Juho Salmista yritettiin ruokkia juoksuihin vastustajan linjan taakse.

Ensimmäinen vaaran paikka syntyi KuPS:lle, mutta Lucas Rangelin laukaus suuntautui onneksi yli kotijoukkueen maalin. Lopulta vieraat onnistuivat 39. minuutilla, kun Tabi Manga törkkäsi Ilmari Niskasen kulmapotkun maaliin.

Toinen puoliaika alkoi hienoisella vieraspainostuksella. Yksi mies, Niskanen, oli vieraiden vaarallisuuksien takana. Hänen kovat laukauksensa suhahtivat joko ohi maalin tai KaaPon maalilla pelanneen Teemu Muurisen ulottuville.

KaaPon yritykset eivät riittäneet ihan loppuun asti, mutta pakottivat kuopiolaisvahti Otso Virtasen työhön oman maalin varjelemisessa. Aleksi Ojanperä oli pääsemässä läpijuoksuun, mutta Virtanen ehti juuri ja juuri katkaisemaan läpisyötön. Vähän myöhemmin Matias Salminen nousi vahvasti vasemmalla laidalla ja haki veljeään Juhoa maalin edustalta, mutta toppari Juho Pirttijoki ehti venyttää raajansa väliin katkaisten keskityksen.

Ottelu ratkesi pari minuuttia ennen täyttä aikaa, kun Aniekpeno Udo pääsi rauhassa puskemaan 0-2 loppulukemat.

Tappiosta ja pienestä harmituksesta huolimatta päävalmentaja Tomi Kivikoski oli tyytyväinen omiensa pelaamiseen.

– Olen tosi ylpeä pojista. Tavoitteena oli ryhdikäs, hyvä ja järkevä vastus KuPSille. Suoritus oli onnistunut, emme pelkästään puolustaneet, vaan päästiin myös ohi vieraiden prässin ja saatiin palloa pelattua niille alueille, minne haluttiin. Tämä oli niin meidän näköistä peliä, kaikki onnistui, kaikki tsemppasi toisiaan. Muutamalle pelaajalle erityismaininta: Teemu Tuominen vasempana pakkina oli tosi vahva, keskialueella Mikko Valtanen mielestäni ”man of the match” ja Ilmari Heinonen teki vahvaa työtä puolustuksessa, iloitsi päävalmentaja todeten, että tämä ottelu antaa vahvaa uskoa jatkoon.

17.6.2020 KaaPo - KuPS 0-2 (0-1)

40' 0-1 Tabi Manga
89' 0-2 Aniekpeno Udo

KaaPon kokoonpano: Teemu Muurinen, Jani Jussila (46' Roope Läpinen), Ilmari Heinonen, Vili Ruuskanen (76' Pyry Tenho), Teemu Tuominen, Mikko Valtanen, Niklas Kuusio, Niklas Blomqvist, Joona Järvistö (63' Matias Salminen), Hans Honkasalo (75' Aleksi Ojanperä), Juho Salminen (v, 87' Mikko Ala-Porkkunen)

Yleisö: 470

Tilastot

0 - 2

KuPS
(0-1)
40'MaaliTabi Manga Luc Landry
46'Vaihto ulosJussila Jani
46'Vaihto sisäänLäpinen Roope
58'VaroitusSalminen Juho
63'Vaihto ulosJärvistö Joona
63'Vaihto sisäänSalminen Matias
75'Vaihto ulosHonkasalo Hans
75'Vaihto sisäänOjanperä Aleksi
76'Vaihto ulosRuuskanen Vili
76'Vaihto sisäänTenho Pyry
87'Vaihto ulosSalminen Juho
87'Vaihto sisäänAla-Porkkunen Mikko
89'MaaliUdo Aniekpeno