Miehet edustus, Miesten Kakkonen 2020

KaaPo Miehet edustus - Ilves/2  2 - 3

Kaarina Keskuskenttä

KaaPolle viime sekunnin tappio

KaaPon tämän kauden Kakkosen ottelut vaikuttavat olevan dramatiikan sävyttämiä. Kauden toinen kotiottelu päättyi brutaalisti 2-3 tappioon Ilvekselle, aivan ottelun päätössekunneilla. (Kuva: Jukka Puputti)

Tiedossa oli, että Ilves tulee otteluun kovalla vauhdilla ja korkealta prässäten. Tähän kotijoukkue päävalmentaja Tomi Kivikosken johdolla oli hyvin valmistautunut, mutta silti homma ei lähtenyt aivan toivotulla tavalla rullaamaan.

Ilves vaikutti valmiimmalta ja pyöritti peliä ihan alusta alkaen. Kotijoukkueella ei ollut hätää, mutta pelin hallinta oli vierailla. Joukkue siirteli palloa nopeasti ja juoksi hyvin. Varsinkin kärjessä pelannut Eemeli Raittinen piti KaaPon peräpäätä varpaillaan. Niinpä juuri Raittinen nousi pääosaan vieraiden avausosuman synnyssä. Hänet pelattiin nopeasti läpiajoon oikealla laidalla ja vastaan syöksynyt KaaPo-vahti Teemu Muurinen oli askelen verran myöhässä kaataen Raittisen boksin sisällä. Seuranneesta rankkarista Miska Rautiola viimeisteli varmasti. Pelikello näytti aikaa 30 minuuttia.

Ennen takaiskua KaaPolla oli ensimmäisen puoliajan vahvin hetkensä, jonka aikana pelin hallinta oli kotijoukkueella ja keltapaidat pääsivät muutamaan hyvään hyökkäykseen. Joona Järvistö oli lähinnä maalintekoa hänen laukauksensa pienestä kulmasta nuoleskellessa takatolppaa, mutta ohi maalin.

Toinen puoliaika alkoi hieman tasaisemmin. Peliä käytiin pitkään päästä päähän, kummankaan joukkueen saamatta mitään huippuvaarallista aikaiseksi. Vieraat toki olivat alati liikkeissään vikkeliä. Myös kakkospallot hoitui vieraiden osalta isäntiä paremmin. Lähinnä osumaa isäntien riveistä oli jälleen Järvistö, joka pääsi vasemmalta läpiajoon, mutta viimeistely epäonnistui.

Lopulta huojentava tasoitus saatiin aikaiseksi 77. minuutin kohdalla. Jani Jussila antoi pitkän tarkan keskityksen vasemman sivurajan tuntumasta suoraan Hans Honkasalon päähän. Hans kiiti ja puski varmasti pallon maaliin.

Peli jatkui tasaisena ja kellossa kävi 90. minuutti. Kaikki näytti siltä, että pisteet tasataan. Vielä ottelun viime hetkillä vieraille tuomittiin heppoisen näköisesti vapaapotku läheltä rangaistusalueen rajaa. Avausmaalin tehnyt Rautiola tykitti komeasti pallon maalin oikeaan kulmaan. Pettymys kotileirissä oli käsin kosketeltavissa.

Pelikellon käydessä jo lisäaikaa KaaPo sai kuitenkin vielä hyökkäyksiä aikaiseksi. Lisäaikaa oli pelattu kaksi minuuttia, kun vasemmalta saatiin kulmapotku. Mikko Valtanen keskitti hyvin ja Pyry Tenho nousi omiin korkeuksiinsa puskien tasoituksen 2-2. Riemu oli rajaton ja kaikki paikalla olijat olivat varmoja tasapelistä.

Vaan Ilves ei ollut ja painoi pelin hyökkäysalueelle. Pallo ajautui sivurajasta yli ja KaaPo sai sivurajaheiton oikealta laidalta. Heitossa oltiin hieman huolimattomia ja Ilves iski saman tien palloon kiinni. Palloa pyöriteltiin lähinnä kentän kulmassa, KaaPo yritti päästä väliin ja purkaa. Ei onnistunut. Miestä kaatui, mutta pallo pysyi Ilveksellä. Lopulta kymmenien sekuntien hässäkän jälkeen Ilves sai pallon pelattua laukaisusektoriin ihan boksin rajalle ja Santeri Haarala ampui kovan kierteisen vedon oikeaan yläkulmaan.

Maa petti kaarinalaisten jalkojen alta, pettymys oli hirvittävä. Vieraitten rynnätessä onnittelemaan maalintekijää, tuomari vihelsi kolmesti pilliinsä. Peli oli päättynyt 2-3.

Pölyn laskeuduttua pettymyksen jälkeen päävalmentaja Kivikoski veti yhteen ottelun tapahtumat.

– Tämä ei ollut meidän näköisemme peli, emme pelanneet suunnitellusti vaan vähän sinne päin. Meidän piti huolehtia pallosta ja juoksuttaa Ilvestä. Edelliseen KuPS-peliin verrattuna tuntui siltä, että reagoimme sekunnin viiveellä kaikkeen emmekä auttaneet toisiamme kentällä. Ilves oli tähän peliin valmiimpi, halusi meitä enemmän ja oli energisempi. Ilves oli tänään lähes kaikessa piirun verran parempi, Kivikoski myönsi.

27.6.2020 KaaPo - Ilves/2 2-3 (0-1)

30' 0-1 Miska Rautiola (rp)
77' 1-1 Hans Honkasalo
90' 1-2 Rautiola
90+2' 2-2 Pyry Tenho
90+4' 2-3 Santeri Haarala

KaaPon kokoonpano: Teemu Muurinen, Roope Läpinen (46' Pyry Tenho), Ilmari Heinonen (46' Jani Jussila), Vili Ruuskanen, Teemu Tuominen (v), Mikko Valtanen (v), Jukka-Pekka Tuomanen (62' Matias Salminen), Niklas Kuusio, Joona Järvistö, Hans Honkasalo (81' Mikko Ala-Porkkunen), Juho Salminen

Yleisö: 145

Ottelun kooste

Tilastot

2 - 3

Ilves/2
(0-1)
30'MaaliRautiola Miska
35'VaroitusValtanen Mikko
46'Vaihto ulosHeinonen Ilmari
46'Vaihto ulosLäpinen Roope
46'Vaihto sisäänJussila Jani
46'Vaihto sisäänTenho Pyry
61'VaroitusTuominen Teemu
62'Vaihto ulosTuomanen Jukka-Pekka
62'Vaihto sisäänSalminen Matias
77'MaaliHonkasalo Hans
81'Vaihto ulosHonkasalo Hans
81'Vaihto sisäänAla-Porkkunen Mikko
90'MaaliRautiola Miska
92'MaaliTenho Pyry
94'MaaliHaarala Santeri