Miehet edustus, Miesten Kakkonen 2020

KaaPo Miehet edustus - FC Jazz  2 - 2

Kaarina Keskuskenttä

Avausottelu draamaa täynnä

Kauan odotettu kakkosen kauden avaus Kaarinan keskuskentällä ei jättänyt ketään kylmäksi. Ottelu tarjosi 158 katsojalle aluksi täysin suvereenisti esiintyneen KaaPon, myöhemmin parran pärinää aiheuttaneen tilanteen ja kentältä poistamisen sekä lopulta vajaamiehisenä taistellun tasapelipisteen. (Kuva: Jukka Puputti)

Ottelu alkoi vahvalla KaaPon painostuksella. Ensimmäinen peliminuutti oli hädin tuskin ehtinyt täyttyä kun kotijoukkue oli aiheuttamassa paniikkia FC Jazzin maalin edustalla. Niklas Kuusion ärhäkkä kääntölaukaus oli vaikea pysäytettävä vieraiden maalia vartioineelle Janne Järnstedtille.

Peli jatkui tästä isäntien vahvassa otteessa ja 12 minuutin kohdalla KaaPo siirtyi 1-0 johtoon. Juho Salminen ryntäsi ensimmäisenä maalivahdista kimmonneeseen palloon ja pääsi lähietäisyydeltä ohjaamaan KaaPon johdon.

Maalin jälkeen kotijoukkueen ote piti. FC Jazz yritti hyökätä mutta vierailla ei ollut mitään asiaa KaaPon rangaistusalueelle. Joukkue puolusti myös hyvin ja tiiviisti. KaaPon peli oli aika ajoin nautinnollista katsottavaa, kaikki vaikutti helpolta ja otteet olivat huolellisia ja varmoja.

– Mielestäni ensimmäinen puolituntinen oli meiltä varsin hyvä esitys. Syöttöpeli oli tarkkaa, liike oli hyvää, reagointimme pallon menetyksiin oli nopeaa, kokonaisuutena tämä jakso oli meiltä hyvää vahvaa hallintaa. Parannus viikon takaiseen TPK-harjoitusotteluun oli huikea, päävalmentaja Tomi Kivikoski kertasi ottelun alkua.

Ensimmäisen puolituntisen jälkeen Jazz sai paremman otteen pelistä ja painoi yhä enemmän peliä KaaPon päätyyn. Otteet kentällä muuttuvat hieman fyysisemmiksi. Tovin tuntui siltä, että kotisotureiden fokus hieman herpaantui ja pelaamiseen tuli epävarmuutta.

Viisi minuuttia ennen avausjakson loppua tapahtui se mikä aiheutti kaikkein suurimman tunnemyrskyn, niin kentällä kuin katsomossa ja ilmeisesti jäi monille päällimmäisenä mieleen tapahtumarikkaasta ottelusta. Jazz hyökkäsi vahvasti KaaPon boksiin. Pallontavoittelutilanteessa rankkaripilkun paikkeilla Niklas Blomqvist ja Jazzin Joonas Meura ottivat kontaktia. Kaksikko jäi yhteentörmäyksen seurauksena kentän pintaan. Hoitotoimenpiteiden ja torikokouksen jälkeen tuomariston ratkaisu kalabaliikkiin oli Blomqvistin suora punainen kortti sekäoonas Meuran varoitus. Tilanteesta seuranneen rankkarin Jussi Aalto sijoitti varmasti verkkoon tasoittaen taukotilanteeksi 1-1.

– Toiselle jaksolle lähdettäessä yritimme saada otteen peliin pallonhallinnan kautta. Halusimme voittaa ottelun emmekä missään nimessä antaisi periksi, Kivikoski paljasti.

Hyvin KaaPo miesvajauksesta huolimatta pysyi suunnitelmassaan. Taistelu oli hyvää ja tapahtumat kentällä olivat lopulta aika tasaväkiset. Hyvin nopeasti KaaPon niskaan joka tapauksessa kaadettiin jääkylmää vettä.

51. minuutilla Jazzin kovapotkuinen Waltteri Riihimäki sai pallon vapaasti laukaisusektoriin. Reilusta 20 metristä lähtenyt kova kierteinen laukaus upposi vastustamattomasti maalin takanurkkaan, numerot 1-2.

– Tiesimme ennakkoon Riihimäen laukauksen, nyt ei vain ehditty väliin. Hyvä veto, tunnusti Kivikoski.

Jos oli Jazzin johtoon vienyt laukaus komea, niin vielä komeampi oli KaaPon vastaus. Kotijoukkue ei missään vaiheessa menettänyt uskoaan omaan tekemiseen vaikka vajaamiehisenä joutui altavastaajan asemaan. Ottelua oli pelattu tunti kun KaaPo rakensi lyhyillä syötöillä usean pelaajan kautta oikealta laidalta nopean hyökkäyksen, joka päättyi boksin rajamailta Joona Järvistön kovaan matalaan syöttöön maalin edustalle. Lähietäisyydeltä Salminen ohjasi varmasti tasoituksen 2-2.

– Upea hyökkäys meiltä. Tarkkoja lyhyitä syöttöjä, oikein ajoitettuja juoksuja, komeasti tehty maali, Kivikoski ihaili omiensa tekemistä.

Tasoitusmaalin jälkeen ottelu aaltoili tasaisena puoleen ja toiseen. Kumpikin joukkue sai aikaan puolittaisia tilanteita, suuria vaaran paikkoja ei kumpikaan joukkue enää tarjoillut.

– Lopulta kaikki asiat huomioon ottaen tämä ehkä on oikeutettu lopputulos. Kaikkia ratkaisuja tänään ei ole helppo hyväksyä. Emme kuitenkaan antaneet periksi. Ajoittain hallitsimme peliä jopa kymmenellä pelaten, se on hienoa. Tämä on hyvä osoitus siitä, että tämä joukkue haluaa voittaa, Tomi Kivikoski kiitteli miehistöään.

13.6.2020 KaaPo - FC Jazz 2-2 (1-2)

12' 1-0 Juho Salminen
45+2 ' 1-1 Jussi Aalto (rp)
51' 1-2 Waltteri Riihimäki
60' 2-2 J. Salminen

KaaPon kokoonpano: Teemu Muurinen, Ilmari Heinonen (69' Jani Jussila), Vili Ruuskanen, Teemu Tuominen (v), Mikko valtanen, Niklas Kuusio (69' Matias Salminen), Niklas Blomqvist (v, ua), Roope Läpinen, Rami Ojanperä (46' Joona Järvistö), Hans Honkasalo (83' Aleksi Ojanperä), Juho Salminen (89' Pyry Tenho)

Yleisö: 158

Ottelutallenne

Tilastot

2 - 2

FC Jazz
(1-1)
12'MaaliSalminen Juho
32'VaroitusBlomqvist Niklas
41'VaroitusTuominen Teemu
45'UlosajoBlomqvist Niklas
46'Vaihto ulosOjanperä Rami
46'Vaihto sisäänJärvistö Joona
47'MaaliAalto Jussi
51'MaaliRiihimäki Waltteri
60'MaaliSalminen Juho
69'Vaihto ulosHeinonen Ilmari
69'Vaihto ulosKuusio Niklas
69'Vaihto sisäänJussila Jani
69'Vaihto sisäänSalminen Matias
83'Vaihto ulosHonkasalo Hans
83'Vaihto sisäänOjanperä Aleksi
89'Vaihto ulosSalminen Juho
89'Vaihto sisäänTenho Pyry