KaaPo ja Quanter yhteistyöhön
Julkaistu: 06.04.2018 00.00

KaaPo ja Quanter yhteistyöhön

KaaPon 2004-syntyneet pojat ovat käyttäneet Quanter-sovellusta pelaajamonitoroinnissaan jo vuoden. Mobiilipohjaisen sovelluksen on kehittänyt suomalainen urheiluteknologia- ja analytiikkayritys Kvantia Oy. Quanter auttaa valmentajia ja pelaajia tarkkailemaan suoritusten aiheuttamaa rasitusta ja niistä palautumista. Tietoa hyödynnetään suorituskyvyn optimoinnissa sekä loukkaantumisten ja sairastumisten ennaltaehkäisyssä.

Loukkaantumisten syyt yhdistetään usein vääränlaisiin harjoituskuormiin ja puutteelliseen palautumiseen. Valmentajan haasteena erityisesti joukkueurheilussa on saada helposti tulkittavaa informaatiota yksilö- ja joukkuetason harjoituskuormasta ja palautumisesta.

Quanter-sovellus kerää pelaajilta ja valmennukselta päivittäin tietoa harjoittelusta ja palautumisesta sekä analysoi sitä automaattisesti innovatiivista luokittelualgoritmia käyttäen. Quanterin menetelmät perustuvat huipputason urheilutieteelliseen tutkimukseen ja Kvantian tutkimuksessa löydettiin erittäin vahva korrelaatio niiden ja laitteilla mitattujen päämuuttujien välillä. Quanter-palvelun tavoitteena on tukea suoraan reaaliajassa pelaajien ja valmentajien päätöksentekoa. Sitä käytetään aikuis- ja juniorijoukkueissa tällä hetkellä Suomessa, Ruotsissa, Virossa, Italiassa ja Espanjassa.

KaaPo P14-joukkueen päävalmentaja Toni Ekroos kommentoi:

- Quanter-sovellus on parantunut pelaajien harjoitus- ja pelikuorman sekä palautumisen seurantaa ja mahdollistanut tarvittaessa välittömän reagoinnin, jos yksittäisen pelaajan tilassa on tapahtunut liian suuria muutoksia. Toisaalta koko joukkueen tasolla se on ollut myös hyvä työkalu harjoitusten kuormittavuuden seurantaan ja harjoittelun jaksottelun suunnitteluun.

- Tavoitteenamme tällä kaudella on välttää kokonaan uudet rasitusvammat ja siinä Quanterin tuottama data on ollut äärettömän tärkeässä osassa. On mahtavaa, että juniorijoukkueillakin on nykyään mahdollista saada käyttöönsä näin laadukasta ja helppokäyttöistä teknologiaa.

- Jalkapallo elää lajina omaa digitaalista vallankumoustaan ja valmennuksen laatukin voidaan nykyään todentaa peleistä ja harjoituksista saadun datan avulla. Vaikka uuden oppimisessa on usein omat haasteensa, niin itse näen sen melkein moraalisena velvoitteena pysyä kehityksessä mukana. Jos vaadimme pelaajiltamme jatkuvaa kehittymistä, niin miksi sama vaatimus ei koskisi myös meitä valmentajia?

Kvantian toimitusjohtaja Edward Finch näkee yhteistyön erittäin onnistuneena:

- Olemme työskennelleet KaaPon kanssa jo vuoden verran, ja olemme olleet erittäin iloisia siitä miten positiivisesti KaaPon valmentajat ovat suhtautuneet systemaattisen ja aineistopohjaisen lähestymistavan käyttöönottoon ja soveltamiseen valmentamisessa ja pelaajakehityksessä.

- Me valmentajat asetamme nuoret pelaajamme korkean, jatkuvasti lisääntyvän ja usein monotonisen kuormituksen alaiseksi nopean kasvun ja fyysisen kehityksen ajanjaksona, ja tämä koskee eteenkin u14 pelaajia. On elintärkeää, että valmentajat saavat tarvitsemaansa tietoa kaikista mahdollisista lähteistä voidakseen suunnitella kunkin yksilön päivittäisen työkuorman oikein.

-Toivomme Quanterin auttavan vähentämään KaaPon U14 poikien loukkaantumisia ja sairastumisia lisäämällä pelaajien ymmärrystä omasta kehostaan ja avustamalla Tonia ja muita valmentajia varoitusmerkkien tunnistamisessa. Odotamme innolla tulevaa kautta!

www.quanter.io


Seuran uusimmat

Kaarinan Pojat ry

Erotuomarinkatu 4, 20780 Kaarina

toimisto@kaapo.fi


y-tunnus: 1006858-6