KaaPo T10 keltainen Helsinki Cupissa pronssimitaleille
Julkaistu: 15.07.2019 00.00

KaaPo T10 keltainen Helsinki Cupissa pronssimitaleille

Kaarinan Poikien T10 joukkue osallistui heinäkuussa pelattuun Helsinki Cup -turnaukseen. Turnaus on Euroopan kolmanneksi suurin jalkapallon junioriturnaus ja se kokosi Helsinkiin tänäkin vuonna liki 1400 joukkuetta ja 22 000 pelaajaa, ympäri maailman. G10-ikäluokkaan osallistui kaikkiaan 27 joukkuetta, kolmessa eri sarjassa.

KaaPo musta osoitti upeaa venymiskykyä

KaaPo T10 musta osallistui turnauksessa G10H sarjaan. Kolmen joukkueen alkulohkossa oli KaaPo mustan lisäksi HJK City sekä Pihlavan Työväen Urheilijat. Keskiviikkona pelatussa turnauksen avausottelussa vastaan asettui HJK, joka kaatui hienon esityksen jälkeen selkein 11-0 lukemin. Alkusarjan toisessa pelissä vastaan asettui PTU. Ottelussa ratkaistiin samalla lohkovoitto ja paikat jatkosarjoissa. PTU oli kovan taistelun jälkeen 0-2 parempi, mutta parhaana lohkokakkosena myös KaaPo musta raivasi tiensä G10H sarjan ylempään loppusarjaan ja neljän parhaan joukkueen joukkoon. Torstaina pelit jatkuivat näin ollen sijoitusotteluilla.

Torstaiaamu alkoi poikkeuksellisesti vapaalla ohjelmalla, kun päivän ainoa peli pelattiin vasta illan suussa. Näin ollen joukkue matkasi aamutuimaan Korkeasaareen ja vietti mukavan päivän vapaa-ajan merkeissä.

Torstaipäivään kuului siis ainoastaan yksi sijoituspeli, kun KaaPo musta kohtasi ensimmäisenä Puotinkylän Valtin joukkueen. Joukkuetta koeteltiin jo ennen ottelua, kun pelaajia jäi pois edellisyön vatsataudin vuoksi. Urhea taistelu ei tällä kertaa riittänyt ja Valtti vei ottelun selkein lukemin 0-6.

- Yrityksen tai asenteen puutoksesta joukkuetta ei kuitenkaan voinut syyttää, totesi joukkueen peluutuksesta turnauksessa vastannut valmentaja Sami Väli-Torala.

Pelin jälkeen koko KaaPon T10 joukkue matkasi Santahaminaan viettämään iltaa uimisen, hyvän ruuan ja pelikavereiden parissa. Upeat puitteet kruunasi palju, joka olikin kovassa käytössä niin pelureiden kuin toimihenkilöidenkin toimesta. Ilta huipentui luonnollisesti pikku kisaan, kun ratkottiin mökkitikan mestaruuksia. Tästä oli hyvä lähteä takaisin Scandic Park -hotellille ja kohti seuraavaa turnauspäivää.

Perjantaina oli tiedossa turnauksen kaksi viimeistä peliä. Ensimmäisessä asettui vastaan Espoon Palloseuran joukkue. KaaPo musta sai otteluun unelma-alun, kun Vilma Kottelin laukoi kaapolaiset johtoon jo heti ottelun alkuminuuteilla. Espoo tuli kuitenkin tasoihin ottelun toisella puoliajalla ja pisteet tasattiin 1-1 tasapelillä. Ottelun jälkeen ammuttiin vielä rangaistuspotkukilpailu, joka turnauksen lopulla kuitenkin jätettiin huomioimatta, kun joukkueet saivat selvitettyä paremmuutensa varsinaisen peliajan tulosten perusteella.

Turnauksen viimeisessä pelissä kohdattiin alkusarjasta tuttu PTU. Tähän peliin oli saatu jalkeille taas kaikki pelaajat myös sairasvuoteelta. Peli oli jälleen kerran äärimmäisen tiukka. Asennetta ja uusia onnistujia tuli roppakaupalla, mutta kaikesta huolimatta lopputulos kääntyi PTU:n hyväksi 0-1.

- On ollut mahtavaa katsoa tyttöjen asennetta turnausviikon aikana. Muutama tyttö onnistui elämänsä ensimmäisen kerran maalinteossa. Mikä olisi sen parempi paikka kuin Helsinki Cup?, toteaa T10 ikäluokan vastuuvalmentaja Harri Laaksonen.

KaaPo keltainen Elite-sarjassa pronssimitaleille

KaaPo T10 keltainen osallistui turnauksen G10 Elite -sarjaan. Turnaus tiedettiin ennakolta erittäin kovatasoiseksi, olihan paikalla muun muassa kevään HJK kevätturnauksen voittaja EBK sekä tukku ikäluokan Suomen huippujoukkueita.

Turnaus aloitettiin viiden joukkueen alkulohkoissa, jossa keskiviikkona vastaan asettui suuri ennakkosuosikki EBK. KaaPo keltainen oli päättänyt ottaa revanssin kevään HJK-turnauksen finaalitappiolle ja peli pyörikin näyttävästi EBK kenttäpäädyssä. Maalinteko osoittautui kuitenkin kaikesta huolimatta haastavaksi ja ottelun loppuhetkillä EBK pääsi rokottamaan vastahyökkäyksestä 0-1 voittolukemat.

Keskiviikon toisessa pelissä KaaPo keltainen sai vastaansa HJK City'n joukkueen. Kankeasti alkanut turnaus sai jatkoa ja HJK siirtyi ottelussa 0-1 johtoon. KaaPo onnistui kuitenkin tasoittamaan ottelun toisella puoliajalla ja lopputulokseksi kirjattiin 1-1 tasapeli.

Torstaina aikaisen hotelliaamiaisen jälkeen oli taas aika siirtyä Käpylän upeille nurmikentille ja haastaa Pakkalan Palloseura turnauksen kolmannessa pelissä. Keskiviikkona pidetty valmentajien itseluottamuksen nostatuspuhe näytti tuottavan tulosta ja vanha kunnon KaaPo keltainen oli back in business. Maalihanat saatiin auki ja seurauksena vakuuttava 8-0 voitto.

Torstain toisessa pelissä pelattiinkin jo jatkon kannalta merkityksellisistä asioista. Vastaan asettui Espoon Palloseura ja otteulussa oli pelissä turnauksen alkulohkon toinen sija heti lohkovoiton varmistaneen EBK’n vanavedessä. KaaPo keltainen näytti taas kerran osaamistaan ja tuomarin päättäessä pelin, oli lopputuloksena KaaPon 2-0 voitto. Näin ollen joukkue varmisti alkulohkon kakkossijan ja puolivälieriin vastustajaksi Helsingin Jalkapalloklubin.

- Turnaukseen lähdettäessä asetimme tyttöjen kanssa yhteisen tavoitteen, että pelaamme lauantaina pallokentällä ikäluokan finaaliottelussa. Tämä sijoitus alkulohkon toisena vie meitä hienosti kohti tuota tavoitetta, kiteyttää vastuuvalmentaja Harri Laaksonen.

Torstain illanvieton jälkeen oli nukuttu pitkät yöunet ja puolivälierään saapui virkeä KaaPo keltaisen ryhmä. Tässäkin ottelussa KaaPo keltainen nappasi pelin hallinnan itselleen. HJK sai kuitenkin ensimmäisellä puoliajalla varsin vaarattomasta tilanteesta vapaapotkun ja siitä ottelun avausmaalin. Usko ei kuitenkaan horjunut ja Sofia Danska toi joukkueen tasoihin hieman ennen peliajan päättymistä. Edessä oli rangaistuspotkukilpailu. Sen sankariksi nousi maalivahti Erika Laaksonen kahdella upealla torjunnalla. Kun samalla KaaPon tytöt onnistuivat kahdessa ensimmäisessä laukauksessa, niin paikka välierissä oli ansaittu.

Välierä pelattiin ainoastaan puolitoista tuntia edellisen ottelun jälkeen ja tämä valitettavasti näkyi ottelussa. Päivän ensimmäistä peliä pelannut FC Kasiysi oli ennakoltakin tiedetty erittäin kovaksi vastustajaksi. Kaikkensa antanut joukkue joutui kuitenkin taipumaan 1-3 numeroin ja näin ollen FC Kasiysi jatkoi lauantain finaaliotteluun ja KaaPo keltaisen tie nousi pystyyn välierissä.

- On tietysti äärimmäisen tärkeää päästä tasaisin väliajoin pelaamaan oman ikäluokan kansallisella huipulla olevien tyttöjoukkueiden kanssa. Siellä mekin haluamme olla. Tällaiset turnaukset antavat siihen oivallisen ympäristön, toteaa Harri Laaksonen.

- Kaarinan Poikien tyttötoiminnan laajuus näkyy positiivisina asioina myös muuten, kun katsoo esimerkiksi mustan peliryhmän pelaamista. Meillä on Kaarinassa kasvamassa paljon pieniä nappulaikäisiä tyttöpelaajia, joita tullaan myös tulevaisuudessa näkemään muun muassa Hesa Cupissa. KaaPo on Turun seudulla erittäin uskottavaa ja laadukasta tyttötoimintaa tuottava seura, taustoittaa Laaksonen.

Tavoite finaalipaikasta jäi hiuskarvan päähän, mutta joukkue kävi sen sijaan kävi pokkaamassa turnauksen pronssiset mitalit finaaliottelun yhteydessä järjestetyssä palkintojenjaossa. Tällä kertaa pronssiset mitalit jaettiin Salon Palloilijoiden joukkueen kanssa, joka hävisi oman välieränsä EBK’lle. Turnauksen mestariksi kruunattiin finaalin jälkeen EBK.

KaaPo T10 musta: Aana Vänskä, Emma Finne, Iida Lainio, Iina Väli-Torala, Kerttu Kotamäki, Lilian Larkela, Lilli Avola, Mea Viiri, Minea Viljanen, Piiku Salo, Vilma Kottelin

KaaPo T10 keltainen: Aava Aaltonen, Adele Lahdenperä, Elvi Lehtonen, Emilia Vuori, Erika Laaksonen, Jessica Forsell, Jessica Leino, Linnea Kankainen, Olivia Pihlasto, Sara Tsernov, Sofia Danska

Seuran uusimmat

Kaarinan Pojat ry

Erotuomarinkatu 4, 20780 Kaarina

toimisto@kaapo.fi


y-tunnus: 1006858-6