Presidentin puheenvuoro 19.3.2020
Julkaistu: 19.03.2020 00.00

Presidentin puheenvuoro 19.3.2020

Hyvät KaaPolaiset,

ME selviämme,
KaaPo selviää,
YHDESSÄ.

Kaikilla meillä on edessä haastavat ajat, se on ihan selvä. Kukaan meistä ei tiedä, mikä tilanne on kuukauden tai kahden kuukauden päästä. Iso osa meistä kokee haasteita työelämässä tulevina kuukausina, jokaisella meistä on huoli omista lapsistamme, koulunkäynnistä, harrastuksista.

Olen ollut seurassa vuodesta 1981 alkaen pelaajana, valmentajana, joukkueenjohtajana ja viimeiset reilut 13 vuotta puheenjohtajana. Vaikka vuosien aikana on monenlaista sattunut ja tapahtunut, niin en ole koskaan ollut tällaisessa tilanteessa. Totta kai omatkin mietteet ja fiilikset ovat menneet vuoristorataa tässä viimeisen viikon aikana. Nämä ihmiset ja seura merkitsevät paljon ja olen saanut KaaPolta ja jalkapallolta paljon vuosien varrella. Jalkapallon ja KaaPon merkityksestä ei kannata vaimoltani kysyä ;-)

Kaikki 1969 syntyneet kaverit, joiden kanssa on pelattu yli neljäkymmentä vuotta, kaikki seuran toimihenkilöt vuosien varrelta, ystävät. Lista on pitkä ja jalkapallon ja seuran merkitystä on vaikea kuvata. Tiedän, että monella teistä on ihan samanlaiset ajatukset ja fiilikset.

Selvää on, että niin KaaPo kuin tuhannet urheiluseurat ympäri Suomen ja niiden parissa olevat henkilöt miettivät, miten tästä selvitään. Seuroissa on nykyään päätoimisia valmentajia, seuratyöntekijöitä ja tuhansia ja tuhansia vapaaehtoisia, jotka kaikki tekevät arvokasta työtä lastemme ja nuortemme eteen tunteja säästämättä. Jokainen meistä miettii, miten taloudellisesti selviämme ja miten pidämme huolta palkatuista ja vapaaehtoisista tekijöistä.

Ei minulla ole mitään kristallipalloa, mistä näen mitä kannattaa tehdä. Pyrin omalta osaltani keskustelemaan ihmisten kanssa ja tekemään päätöksiä, mitkä tunnen oikeaksi. Olen pyrkinyt puheenjohtajana arvostamaan kaikkia teitä, jotka teette töitä KaaPon hyväksi ja tekemään sellaisia päätöksiä ja tekoja, jotka ovat teidän parhaaksi. Jokaisesta teistä haluamme pitää kiinni ja antaa tukea sen mitä pystymme ja osaamme.

Paras apu teiltä KaaPolaisilta on, että maksatte toimintamaksut ja mahdollisuuksien mukaan ostatte seuran fanituotteita tai edustusjoukkueiden kausikortteja. Pyrimme miettimään erilaisia vaihtoehtoja seuran tukemiseen ja jokainen voi omien mahdollisuuksien mukaan osallistua talkoisiin.

Myös monen kaarinalaisenkin yrityksen tilanne on haastava ja voimme auttaa heitä käyttämällä edelleen heidän palvelujaan omien mahdollisuuksien mukaan.

Tiedämme ja ymmärrämme, että osalle meistä tulee mahdollisesti haasteista esim. toimintamaksujen maksamisen kanssa. Pyydän, että olette silloin allekirjoittaneeseen yhteydessä ja sovimme yhdessä miten päästään eteenpäin. Emme ole hylkäämässä ketään teistä, jokaiseen haasteeseen löytyy ratkaisu, siitä voitte olla aivan varma!

Lopuksi lainaan fiksun miehen fiksuja sanoja. Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö totesi:

”Kun meille sanotaan, että ottakaa fyysistä etäisyyttä, niin otetaan myös henkistä läheisyyttä. Nyt tarvitaan sellaista ajattelua, että minä en ole tässä yksin, vaan me olemme joukolla. Toinen toistaan tukemassa.”

Kuten jalkapallokentällä yhdessä voitamme ja yhdessä häviämme (jos ei tule tasapeliä), niin tästäkin ME YHDESSÄ SELVIÄMME !

Olli Tuominen
Puheenjohtaja
Kaarinan Pojat ry

Kaarinan Pojat ry

Erotuomarinkatu 4, 20780 Kaarina

toimisto@kaapo.fi


y-tunnus: 1006858-6