Hannu Paatelo 60 vuotta
Kaarinan PojatJulkaistu: 31.03.2021 10.00

Hannu Paatelo 60 vuotta

Kaarinan Poikien pitkäaikainen valmennuspäällikkö Hannu Paatelo täyttää tänään 31. maaliskuuta 60 vuotta! Koko KaaPo-perhe onnittelee Hannua lämpimästi.


VALMENNUSPÄÄLLIKKÖ PAATELO JOHTAA MIEHISELLÄ OTTEELLA

Nykyinen Kaarinan Poikien valmennuspäällikkö Hannu Paatelo muistetaan raamikkaana maalivahtina, joka nykyään toimii seuran vahvoissa taustajoukoissa. Paatelon leveillä harteilla on vastuuta, jota seuran organisaatio tarvitsee ja johon voi luottaa.

Jo pitkällä pelaajaurallaan Paatelo oli veskari fiksuimmasta päästä, muutenkin kuin pelikentällä ollessaan. Hannun peliuran alkusysäys nähtiin TPS:n junioreissa, josta kehitys jatkui kohti Tepsin miesten edustusjoukkuetta, jossa hän sittemmin edusti raitapaitoja kuusi vuotta. TuTon kakkosdivisioonan joukkueessa Paatelo pysäytteii vastustajan laukauksia neljä vuotta sekä Pietarsaaressa liiga-Jaron veskarina pari kautta. Väliin mahtui vielä yhden kauden urakka Raision Palloseuran maalitolppien välissä kolmosessa, ennen kuin mies alkoi kerätä meriittejä valmennuspuolella.

Nykyisin Jalkapallovalmentajat ry:n hallistukseen kuuluva Paatelo käynnisti pitkän rupeamansa valmennustyössä Liedon Pallon valmennuspäällikkönä. Myös SPL:n liittokouluttajana toiminut Paatelo on luotsannut myös FC Interin reservijoukkuetta Sinimustia kakkosen tasolla ja välillä mies kävi valmennushommissa Forssassa FJK:n käskijänä.

Yksi Hannun uran kohokohtia valmentajana oli, kun hän johti TPS:n A-nuoret ensin SM-hopealle 2001 ja heti perään Suomen mestaruuteen vuotta myöhemmin. Sitä ennen Hannu oli nostamassa Turun FC Interiä Veikkausliigaan vuonna 1995. Myös Maskun Palloseuran ja Turun Teräksen nosto kakkoseen löytyvät Hannun meriittilistalta. Jalkapalloilun geenit Hannu on perinyt isältään Jukalta, joka oli armoitettu jalkapallomies. Jukka toimi aikanaan mm. Turun Nappulaliigan pitkäaikaisena aktiivina.

Teksti: Veijo Heikkilä (Teksti julkaistu KaaPon 60-vuotishistoriikissa.)