Mennyttä ja tulevaa - lippulaivan kurssi kohti kautta 2018
4.11.2017 12:48 Uutiset / Miehet edustus

Kivikosken ryhmä aloittaa valmistautumisen uuden sarjatason haasteisiin

Täysosumakauden pelannut Kaarinan ylpeyden lippulaiva on näennäisesti viettänyt hiljaiseloa, mutta todellisuudessa valmistautuminen kauteen 2018 on ollut käynnissä jo pitkään. Päättyneen kauden menestys oli parasta mahdollista ja nyt aloitettu valmistautuminen tähtää siihen, että ryhmä pystyy jatkamaan siitä, mihin lokakuun alussa jäi.

- Viime kausi oli meiltä tosiaan kaikin puolin onnistunut, ja onnistuimme täyttämään kaikki tavoitteemme ja odotuksemme. Nouseminen ei ole koskaan helppoa tai itsestään selvää, kun voittoja pitää tulla käytännössä koko ajan. Kun tähän lisätään vielä menestys cupissa, ei notkahduksiin ollut varaa. Edelliseen vuoteen verrattuna vahvuutemme oli todella laaja ja samalla todella laadukas pelaajarinki, joka takasi sen, että saimme poissaoloista huolimatta aina jalkeille todella hyvän 18 pelaajan kokoonpanon. Voidaankin todeta, että onnistuimme hyvän ja systemaattiseen harjoittelun lisäksi myös joukkueen kokoamisessa, kertaa päävalmentaja Tomi Kivikoski mennyttä kautta.

Iso ja laadukas rinki tuo mukanaan myös haasteita, sillä ison ryhmän pitäminen tyytyväisenä ei ole aina ongelmatonta, mutta Kivikoski näkee tässäkin onnistutun vähintäänkin hyvin.

- Kaikki eivät ymmärrettävästi olleet tyytyväisiä rooleihinsa tai peliaikaansa, mutta koko kauden ajan kaikki puhalsivat kuitenkin yhteen hiileen ja tekivät töitä nimenomaan joukkueemme eteen. Yksi hienoimmista joukkueista jossa olen saanut olla mukana, ja tämä äärimmäisen hieno joukkuehenki mikä saatiin pelaajien kanssa luotua ryhmäämme, oli isona tekijänä menestyksemme takana, Kivikoski jatkaa.

Menestyksen päälle on tietenkin hyvä rakentaa, mutta toki menestyksen takuumiehet herättävät kiinnostusta myös muissa seuroissa.

- Joukkueen rakentaminen on hyvällä mallilla, ja viime kauden ryhmä tuleekin muodostamaan hyvän rungon myös tulevan kauden ryhmälle. Ei ole pelkästään meidän mielipiteemme, että tämä joukkue on jo tällä rungolla valmis Kakkosen mukanaan tuomiin haasteisiin. Toki muutoksia tulee, mutta toistaiseksi vain muutama pelaaja on ilmoittanut pohtivansa mahdollisuuksiaan sitoutua ja olla mukana myös tulevalla kaudella. Pelaajat ovat kuitenkin olleet seuraan ja joukkueeseen tyytyväisiä, joten syyt liittyvätkin siviilielämän haasteisiin. Olemme siis pystyneet luomaan pienilläkin resursseilla ympäristön, jossa pelaajat ovat tyytyväisiä ja jossa he haluavat olla mukana, ja siitä tulee olla ylpeä, kertoo toiminnanjohtaja Kim Ekroos.

Osa viime kauden vielä sopimuksettomista pelaajista on mukana ryhmän mukana, kun joukkue aloittaa harjoittelun marraskuun puolen välin tienoilla, ja katsoo, minkälaista roolia mahdollisesti olisi tarjolla. Osa pelaajista on herättänyt kiinnostusta myös ylemmillä sarjatasoilla, ja heidän kohdallaan tilanne on vielä avoin.

- On tavallaan kurjaa, kun hyvän menestyksen myötä riski parhaiden pelaajien ”menettämisestä” kasvaa, mutta toisaalta olemme ylpeitä, että aina Veikkausliigaa myöden seurat ovat kiinnostuneita viime kauden pelaajistamme. On pelkästään hienoa ja seuran tavoitteidenkin mukaista, jos KaaPolainen pelaaja pääsee näin urallaan eteenpäin. Aika näyttää, miten näiden pelaajien kodalla käy, mutta olemme heille joka tapauksessa hyvä vaihtoehto, Kivikoski näiden pelaajien nimiä vielä kertomatta jatkaa.

Seuran johto on yhdessä Kivikosken ja joukkueen toisen valmentajan, Mikko Sirénin kanssa käynyt läpi ja kartoittanut tulevan kauden joukkuetta jo hyvän aikaa. Pelaajasopimuksia keltapaidat ovat tehneet jo reilusti toistakymmentä, joten runko alkaa olemaan valmiina.

- Tulemme julkaisemaan marraskuun aikana joukkueen rungon, joka tulee muodostumaan tämän kauden joukkueesta. Ryhmän koko tulee olemaan 20-30 pelaajaa, pitkälti riippuen siitä, miten omat nuoret pelaajamme vastaavat haasteeseen ja pystyvät ottamaan paikkansa edustusjoukkueen ringistä. ”Siru” on käynyt näitä omia junioreita A- ja B-nuorten valmennuksen kanssa läpi, ja jonkin verran omia junioreita tulee liittymään edustuksen harjoitusryhmään heti marraskuussa. Seuran strategian mukaisesti pyrimme kasvattamaan omista junioreistamme mahdollisimman paljon pelaajia omaan edustusjoukkueeseemme ja sitä kautta totta kai myös eteenpäin. Katsommekin mielenkiinnolla, miten nuoret pelaajamme vastaavat huutoon, Ekroos pohtii.

Osin vanhaa, mutta osin varmasti uuttakin tulee joukkueessa olemaan, sillä kuten sanottua, joitain muutoksia joukkueeseen Kivikosken mukaan varmasti tulee.

- Olemme tosiaan kartoittaneet viime kauden joukkuettamme ja sen pohjalta miettineet myös mahdollisia uusia kasvoja – mille pelipaikoille olisi tarvetta, minkälaisia pelaajia olisi vapaana ja resurssiemme rajoissa ja niin edelleen. Uusiakin pelaajia ryhmässä siis varmasti tulee kaudella 2018 pelaamaan. Myös meidän suuntamme on pelaajien toimesta tullut yhteydenottoja, joten on mukavaa huomata, että KaaPo kiinnostaa edellisvuosien tapaan. Sopimuksiakin on tosiaan jo hyvä määrä tehtynä, ja lähes lopullinen joukkue pyritään muodostamaan tässä loppuvuoden aikana, kun saadaan harjoittelu käyntiin.

KaaPo aloittaa tuon harjoittelun ja valmistautumisen astetta laadukkaampaan sarjaan viime kausien tapaan jo marraskuussa, ja rakentaa pohjaa pitkälle kaudelle, johon Kakkosen lisäksi kuuluu myös UEFA Regions´ Cup.

- Aloitamme kauden 2018 perinteisellä infotilaisuudella tiistaina 7.11. Harjoittelun aloitamme puolestaan maanantaina 13.11., ja siitä eteenpäin tulemme harjoittelemaan jouluun saakka neljästi viikossa. Toinen harjoitusjakso käynnistyy loppiaisen jälkeen jatkuen hiihtolomaan, jonka jälkeen pikkuhiljaa käynnistyykin viimeinen valmistava jakso ennen sarjaa. Harjoituspelejä olemme sopineet viisi, ja niitä tulee ohjelmaan vielä kolmisen kappaletta lisää. Määrällisesti ja laadullisestikin harjoittelu jatkuu aiemman kauden tapaisena, joskin joitain asioita varmasti tarkennetaan ja harjoitusärsykkeitäkin vähän muutellaan. Ihan hyvässä vauhdissa olemme siis uudenkin kauden osalta, vaikka sitä ei vielä virallisesti ole edes aloitettu. Lopullisen joukkueen kanssa totta kai asetetaan kaikki viralliset tavoitteemme, mutta uskon, että tulemme tässäkin sarjassa menestymään hyvin, Kivikoski päättää.

Kaikkia KaaPolaisia luonnollisesti kiinnostava, historiallinen UEFA Regions´ Cup on myös osa seuran 60-vuotisjuhlavuotta, mutta sen osalta tarkemmat tiedot saapuvat vasta joulu-tammikuussa.

- Olemme molemmat, seura ja liitto toistaiseksi vielä edellisen kauden kilpailun sääntöjen varassa, joten kovin tarkasti emme ole vielä tuota kilpailua voineet suunnitella. Totta kai olemme tehneet taustatyötä niin paljon, kun on ollut mahdollista, ja näitä asioita tulemme käymään ensin pelaajien kanssa infotilaisuudessa läpi. Sen jälkeen tiedotamme asiasta enemmän, koska kilpailu on meille historiallinen ja se kiinnostaa kaikkia KaaPolaisia, joten sekin tieto kuuluu kaikille. Haluamme kuitenkin ensin käydä asiat läpi paikan hankkineiden pelaajien kanssa. Varmaa tietoa tulevasta kilpailusta ja esimerkiksi sen ajankohdasta tulemme saamaan vasta joulu-tammikuussa, kun UEFA niistä päättää, joten lopullista tietoa joudutaan hieman vielä odottamaan, niputtaa Ekroos tulevan kauden europelit.

Kausi 2018 alkaa Kaarinan ylpeyden lippulaivan osalta siis tulevalla viikolla. Menneeseen voi vielä kurkistaa alla olevan linkin kautta, josta löytyvät kauden 2017 kattavat joukkue- ja pelaajatilastot.

Tilastot 2017 / miehet edustus


   
Lisää uutisia
Kaarinan Pojat
«  Huhtikuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Kategoriat