Seurayhteistyö

Kaarinan Nappulat

Kaarinan Pojat ry. ja Kaarinan Nappulat ry. aloittivat syksyllä 2016 yhteistyön kaarinalaisen jalkapallon kehittämiseksi. KaaPon yhteistyö KaaNan kanssa koskee alle E11- ja nuorempien ikäluokkien toimintaa, valmentajien sisäisen koulutuksen ”tutormallin” ja laajemmin kaarinalaisen poika- ja tyttöpelaajan polun.

Yhteistyön tavoitteena on Kaarinassa toimivien jalkapalloseurojen KaaPon ja KaaNan toimintojen selkiyttäminen, uudelleen roolittaminen ja tehostaminen. Tähän pyritään uudenlaisilla yhteistyön muodoilla.

KaaNa ja KaaPo toteuttavat yhteistyössä Futiseskaritoiminnan Kaarinassa. Futiseskarin tarkoituksena on tarjota lapsille ja heidän vanhemmilleen ensikosketus jalkapalloon Kaarinassa. Tätä toimintaa tullaan tarjoamaan useaan kertaan viikossa, jotta perheet voivat valita heille parhaiten sopivan ajan tulla tutustumaan itse Kuningaspeliin.

KaaNa keskittyy kaarinalaisen harrastejalkapallon kehittämiseen Futiseskarista ”uloskasvaneiden” ikäluokista aina E11 ikäluokkiin asti. KaaPo vastaavasti profiloituu kilpatoiminnan kehittämiseen edustusjoukkuetoiminnan kautta Kaarinassa.

KaaNa vastaa jatkossa koko kaarinalaisen tyttötoiminnan kehittämisestä (harraste ja kilpatoiminta) alle 12-vuotiaiden ikäluokissa. D12-ikäluokista ylöspäin kaikesta jalkapallotoiminnasta vastaa sekä pojissa että tytöissä jatkossa KaaPo. D12-ikäluokista ylöspäin jalkapalloilu jatkuu harraste- ja edustusjoukkuetoimintana.

Yhteistyön muotona toimii myös Taitokoulutoiminta, joka tarjoaa yhteisen laadukkaan lisäharjoittelumahdollisuuden kaarinalaisille lapsille niin kyläjoukkueissa kuin myös edustusjoukkueidenkin pelaajille 1-2 kertaa/viikossa.

Seurojen keskeisenä tavoitteena on tarjota kaikille joustavat mahdollisuudet harrastaa jalkapalloa itselle sopivalla tasolla niin taloudellisesti kuin myös määrällisesti ja laadullisesti.

SWU

Southwest United (SWU) on lounaissuomalaisten jalkapalloseurojen yhteistyöhanke, jonka rahoituksesta ja koordinoinnista vastaa TPS. Toiminnan keskeisenä tavoitteena on kehittää seurojen nuorisotyötä ja vahvistaa jokaisen seuran toimintaedellytyksiä omalla paikkakunnallaan.

SWU-toiminnassa on mukana tällä hetkellä 17 seuraa. Yhteistyöhön ovat sitoutuneet Turun Palloseura (TPS), Kaarinan Pojat (KaaPo), Pargas IF (PIF), Liedon Pallo (LiePa), Piikkiön Palloseura (PiPS), Paimion Haka (PaiHa), FC Ruskon Pallo, Sporting Club Raisio (SCR), Kimito Sportförening (KSF), Mynämäen Pallo (MynPa), Salon Palloilijat (SalPa), FC Halikko, VG-62, AC Sauvo, ja Idrottsföreningen Kamraterna i Åbo (ÅIFK).

Toiminnan päämääränä on kehittää seurojen pelaaja-, valmentaja- ja johtajakoulutusta ja tarjota seurojen lahjakkaille pelaajille parhaat mahdolliset olosuhteet kehittymiselle kohti kansallisia ja kansainvälisiä kenttiä. Yhteistyöllä pyritään vahvistamaan myös seurojen asemaa omilla paikkakunnilla kehittämällä seurojen myyntiä ja markkinointia turvaten samalla seurojen elinvoimaisuutta.

SWU-toiminnan perimmäisenä ideana on laajentaa yhteistyöpohjaa ja luoda TPS:sta koko lounaisen Suomen oma seura. Yhteistyöseurojen välille on laadittu oma kasvattajasopimus.

Fleetwood Town F.C.

Kaarinan Pojat ja englantilainen Fleetwood Town aloittivat joulukuussa 2015 yhteistyön, jonka myötä KaaPo on League Onessa pelaavan Fleetwoodin virallinen yhteistyöseura.

Fleetwood on Luoteis-Englannissa sijaitseva, noin 25 000 asukkaan merenrantakaupunki, jonka ylpeydenaihe alun perin vuonna 1908 perustettu seura on. Seura on viimeisten kymmenen vuoden aikana noussut pohjilta parrasvaloihin, sillä seura on noussut tuona aikana kuusi kertaa pelaten tällä hetkellä siis Englannin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla. Seuran noustessa Kakkosliigaan (League Two) vuonna 2012 joukkueen kärjessä hääri nykyään Leicester Citylle maaleja mättävä Jamie Vardy.

Yhteistyön tavoitteena on myös miettiä kaupallisen yhteistyön mahdollisuuksia, kuten luonnollisesti myös suoraa urheilullista yhteistyötä, pelaajavierailuja, otteluita ja turnauksia, valmentajakoulutusta. KaaPon tehnyt Fleetwoodin kaksi seuravierailua 2016 ja 2017, joiden aikana seuran toimintaan on päässyt tutustumaan niin seuran johtoa, valmennusta kuin pelaajiakin.


   
Lisää uutisia
Kaarinan Pojat
«  Kesäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
 
Kategoriat