Miehet edustus, Miesten Kakkonen 2018

FC Espoo - KaaPo Miehet edustus   4 - 3

Laaksolahti TN

Maali-iloittelu päättyi KaaPon tappioksi

Espoossa pelattiin peräti seitsemän maalin ottelu, kun KaaPo joutui taipumaan FC Espoolle maalein 4–3 (2–1). Tappiosta huolimatta ottelussa oli paljon hyvää, vaikka neljä päästettyä maalia antaa harvoin mahdollisuuden voittoon.

Ottelu oli kauttaaltaan KaaPon hallintaa, mutta isännät karkasivat jo kahden maalin johtoasemaan puolustuslinjan lapsuksista. Ensimmäinen maali syntyi jo 4. minuutilla Valdrin Rashican osumasta. Toinen takaiskumaali syntyi 31. minuutilla Bledar Kelmendin toimesta. Nämä kaksi takaiskuosumaa herätti kaarinalaiset toden teolla otteluun mukaan.

KaaPon 2–1-kavennusmaali syntyi vain vajaata kahta minuuttia myöhemmin. Elias Mastokangas tarjoili kaimalleen Elias Untamalalle, joka ei paikastaan erehtynyt. KaaPo sai lisää virtaa otteisiinsa kavennusmaalista ja saikin tehtyä tasoitusmaalinsa toisen puoliajan alkuminuuteilla. Maalintekijänä toimi jälleen kerran Untamala.

Tasoitusmaalin jälkeen KaaPo oli monta kertaa lähellä siirtyä 3–2-johtoon. Esimerkiksi Juho Salminen kunnostautui tuhlaajapoikana. Salmisella oli peräti kolme laadukasta maalipaikkaa siirtää vierailijat ensimmäistä kertaa johtoon, mutta läpiajo, pusku viidestä metristä ja laukaus takaviistoon tulleeseen syöttöön eivät tuottaneet toivottua tulosta. Kerta toisensa jälkeen espoolaisten veräjänvartija Heikki Louhivaara torjui kaapolaisten yritykset.

Vastoin kenttätapahtumia ja pelin hallintaa siirtyi FC Espoo uudemman kerran johtoon 84. minuutilla, kun Jasin-Amin Assehnoun viimeisteli rangaistuspotkusta pallon verkkoon. Tästäkään ei KaaPo vielä lannistunut. Kesken ottelun keskustasta laidalle siirretty Mikke Louhela haistoi vastustajan puolustuslinjan selustaan tulleen ristipallon ja nosti hallitusti pelivälineen yli vastustajan maalivahdin. KaaPon tasoitusmaalin tekijäksi on virallisiin tilastoihin merkitty Niklas Kuusio, mutta todellisudessa maalintekijänä oli nimenomaan Louhela, joka tasoitti pelin vain kaksi minuuttia myöhemmin Espoon 3–2-maalista.

Läpi ottelun peliä hallinnut KaaPo haki vielä vimmatusti voitto-osumaa. Tämä kuitenkin kolahti omaan nilkkaan, sillä toisella lisäaikaminuutilla Assehnoun viimeisteli kotijoukkueen voitto-osuman.

–Olimme läpi ottelun hallitsevampi osapuoli ja saimme luoduksi riittävästi maalipaikkoja. Ehkäpä intohimo ajoi tällä kertaa järjen ohi, kun läksimme hakemaan vielä voitto-osumaa. Nolla pistettä ei tällaisen esityksen jälkeen lämmitä mieltä. Päästämme aivan liikaa maaleja, ja nyt pitää vain viikko harjoitella ja olla valmiina lauantaina kotiotteluun, KaaPon päävalmentaja Tomi Kivikoski sanoo.

KaaPo pelasi kolme ottelua viikon sisällä ja edelliseen otteluun nähden oli tullut kokoonpanoon muutoksia. Etukäteen sovitun suunnitelman mukaisesti maalilla torjui Jesse Peltosen sijaan Teemu Muurinen, joka ei maaleille voinut minkään. Muurisella ei paljoa torjuntatöitä kertynyt, mutta yhden läpiajon hän torjui mainiosti jalallaan.

Lisäksi kokoonpanossa oli mukana ensimmäistä kertaa Sami Nyholm, joka pelasi vasempana laitapuolustajana. Lisäksi keskikentän Matias Hilska oli ensimmäistä kertaa mukana ja voittikin paljon kaksinkamppailuja, joista syntyi KaaPon vaarallisia hyökkäyksiä. Kaksi maalia tehnyt Untamala oli näkyvä myös puolustussuuntaan tehdyn aktiivisuudensa ansiosta.

KaaPon kausi jatkuu ensi lauantaina 19.5., kun Keskurille saapuu BK-46. Ottelu käynnistyy kello 17:00.

13.5.2018 FC Espoo - KaaPo 4-3 (2-1)

Maalit:
4´ 1-0 Valdrin Rashica
31´ 2-0 Bledar Kelmendi
33´ 2-1 Elias Untamala (Elias Mastokangas)
50´ 2-2 Untamala
84´ 3-2 Jasin-Amin Assehnoun
86´ 3-3 Mikke Louhela
90+2´ 4-3 Assehnoun

KaaPon kokoonpano:
Teemu Muurinen - Sami Nyholm - Ilmari Heinonen (C) - Joona Jussila - Teemu Tuominen - Matias Hilska (v) - Mikke Louhela - Niklas Kuusio - Elias Mastokangas (80´ Jussi Luotonen) - Rami Ojanperä (46´ Peetu Savolainen) - Elias Untamala (54´ Juho Salminen)

Tilastot
FC Espoo

4 - 3

(2-1)
11'VaroitusHilska Matias
33'MaaliUntamala Elias
33'MaalisyöttöMastokangas Elias
46'Vaihto ulosOjanperä Rami
46'Vaihto sisäänSavolainen Peetu
50'MaaliUntamala Elias
54'Vaihto ulosUntamala Elias
54'Vaihto sisäänSalminen Juho
80'Vaihto ulosMastokangas Elias
80'Vaihto sisäänLuotonen Jussi
86'MaaliKuusio Niklas
86'MaalisyöttöJussila Joona