KaaPo T12 (2009) HJK PLG kutsuturnauksen hopealle!
T13 (2009)Julkaistu: 08.09.2021 18.00

KaaPo T12 (2009) HJK PLG kutsuturnauksen hopealle!

Syyskuun alku keräsi Helsinkiin sankan joukon suomalaisia huippujoukkueita eri ikäluokista. Bolt Areenan ympäristössä Töölössä ja Talin jalkapallokentillä pelattiin vuotuinen HJK kutsuturnaus, Play Like A Girl-turnaus. Turnausikäluokat käsitti kaikki ikäluokat 2011-2007 syntyneissä. Kaarinan Pojat osallistui turnaukseen kaikissa turnausikäluokissa.

- Yleinen huomio turnauksesta on, että vuosi vuodelta joukkueiden taso turnauksessa paranee. Pelaajien taitotaso ja pelin ymmärrys menevät selkeästi eteenpäin. Mitä pidemmälle turnaus etenee, niin yleensä myös pelaamisen intensiteetti kasvaa. Se kertoo siitä, että panostukset valmennuksen tasoon näkyy joukkueiden toiminnassa, toteaa KaaPon tyttöjoukkueiden vastuuvalmentaja Harri Laaksonen

KaaPon 2009-syntyneiden tyttöjen ryhmää voidaan pitää jo HJK kutsuturnauksen veteraaneina. Turnauksen historiassa joukkue on kahtena viimeisenä vuotena varmistanut paikkansa aina turnauksen finaaliin asti. Molemmilla kerroilla EBK on jouduttu tunnustamaan paremmaksi ja tuliaisiksi on jäänyt paljon hyviä kokemuksia sekä hopeiset mitalit. Tänä vuonna mitaleita lähdettiin kirkastaan todenteolla.

Ensimmäiseen otteluun vastaan asettui heti HJK akatemian haastejoukkue HJK sininen. Turnaus sai lentävän lähdön, kun KaaPo kirjauttu avausottelusta tyylikkään 5-1 voiton. Perjantai-illan toiseen otteluun asettui vastaan Hoogee/GrIFK YJ, joka oli yhteisjoukkueena uusi tuttavuus turnauskartalla. Tämäkin ottelu kääntyi KaaPon 2-0 voittoon.

Lauantai alkoi ottelulla Lappeenrannan ylpeyden LAUTP kanssa. Joukkue oli uusi tuttavuus näissä kansallisen huipputason turnauksissa. KaaPolaisille kirjattiin selkeä 7-0 voitto tästäkin ottelusta. Viimeiseen alkusarjan otteluun vastaan asettui FC Kirkkonummi. Tiiviillä puolustuksella varustettu joukkue sinnitteli KaaPon matkassa koko ottelun, mutta lopputulos 1-0 KaaPolaisille, varmisti lohkovoiton puhtaalla pelillä.

Välierään asettui vastaan FC Nokia. Nokialaiset ovat jo tuttu vastus turnausten jatkopeleissä. Historia toisti sillä tavoin itseään, että KaaPo lunasti finaalipaikan selkeällä 4-1 voitolla.

Näin ollen turnaus huipentuisi jälleen kerran siihen tavoitteeseen, joka ennen turnausta oli asetettu. Paikka sunnuntaipäivän viimeisessä pelissä tarkoitti paikkaa finaalissa ja vastaan asettuisi emäntäjoukkue HJK. Loppuottelu oli kaikessa mahtavuudessaan äärimmäisen tasainen ottelu. Maalinteon aloitti HJK ja tämän jälkeen maaleja tehtiin vuorotahtia. Yksittäisenä otteluna ottelun taso hipoi täydellisyyttä. Pelin intensiteetti ja tilanteiden nopeus oli täysin omaa luokkaansa, kun sitä verrataan myös tämän turnauksen otteluihin. Loppuvihellyksen soidessa, HJK oli maalin verran edellä ja lopputuksella 3-2 HJK kruunattiin turnauksen mestariksi.

- Turnauskokemus antoi taas erinomaisen vertailukohdan kehityskäyrästä. HJK oli vahvistunut viimeisistä peleistä muutamalla erinomaisella urheilullisella tytöllä ja finaaliottelu oli juuri sitä, mitä tällaisesta ympäristöstä haemme. Pelin intensiteetti oli korkeampi kuin koskaan ennen ja kentällä oli kaksi joukkueellista ikäluokan huippupelaajia Suomesta. Silloin ei voi olla kuin ylpeä, että toinen joukkueista kantaa KaaPon värejä, päättää Laaksonen.

KaaPo T12 (2009) peliryhmä

3 Aava Aaltonen
8 Erika Laaksonen
11 Elvi lehtonen
14 Anni Uotila
15 Jessica Forsell
19 Meri-Tuuli Ruusunen
21 Emilia Vuori
24 Werna Fomenko
32 Emma Finne
33 Venla Sipilä
40 Viivi Helle