Miehet edustus, Kolmonen

KaaPo - ÅIFK  1 - 4

Keskuskenttä KHT

KaaPon vaisu alku johdatti ÅIFK:n voittoon

Vaatimattomasti perjantaisen ottelun alussa pelannut KaaPo sai kokea alusta asti keskittymisen tärkeyden, kun Åbolle lahjoitettiin kahden maalin etumatka ensimmäisellä puoliajalla. KaaPo antoi todella paljon harhasyöttöjä, pallonmenetyksiä ja ennen kaikkea osoitti halutonta pelaamista. Molemmissa vieraiden avausjakson maaleissa takana oli huolimaton puolustustyö. Ensimmäisen maalin syöttö puolustuksen selustaan lähti kaukaa Åbon kenttäpuoliskolta ja toisessa maalissa kaveri pääsi helposti nousemaan laidalta vapaapotkun jälkitilanteesta ja upotti pallon etukulmasta sisään.

Toisella puoliajalla nähtiin kuitenkin päinvastaista KaaPoa. Toisen puoliajan kolmannella minuutilla korkealta prässännyt Kalle Luotonen onnistui pallon riistossa ja upotti pallon vuorenvarmasti takanurkkaan ohi Åbon maalivahdin. Maalista lisäpotkua saanut KaaPo oli paljon energisempi kuin ensimmäisellä jaksolla ja olikin niskan päällä oikeastaan koko toisen jakson. Kaarinalaiset saivatkin runsaasti paikkoja kulmapotkujen sekä vapaapotkujen lisäksi, joista olisi voinut tehdä tasoitusmaalin. KaaPo pääsi myös pelaamaan ylivoimaa, kun ÅIFK:n hyökkääjä sai hyökkäystilanteensa päätteeksi punaisen kortin. Vimmatusti tasoitusta hakenut KaaPo ei kuitenkaan maalinteossa enää onnistunut. Lisäajan viidennellä minuutilla vieraat pääsivät yksin läpi-tilanteeseen vastahyökkäyksestä lannistaen kaarinalaisyleisön tekemällä 1-3-maalin. KaaPolaisten jo odottaessa päätösvihellystä Åbo kaunisteli päätöslukemat 1-4 venyneen lisäajan kahdeksannella minuutilla.

Keltapaitojen päävalmentaja Tomi Kivikoski kommentoi: ”Joukkuetta koetellaan tällä hetkellä, eikä meistä kukaan odottanut tällaista sarjan aloitusta, vaikka ensimmäinen peli voitettiinkin. Meidän pitää uskoa omaan tekemiseen ja jatkaa harjoittelua, sekä koittaa parantaa suorituksia otteluissa. Ei ole olemassa oikotietä onneen. Kyllä me täältä suosta kuitenkin vielä noustaan. Olen varma, että kun tästä saadaan kurssi käännettyä, niin ollaan kaikki entistä vahvempia. Nyt olemme ainakin pelanneet itseltämme etukäteissuosikin viitta pois päältämme, mitä jotkut asiantuntijat meille ennen sarjan alkua povasivat.”

Kaarinan ylpeys nähdään seuraavan kerran tositoimissa jo tiistaina, kun Regions’ Cup jatkuu. Tiistaina 10.5. Keskurin KHT:lle vastustajaksi saapuu PiPS. Ottelu alkaa kello 19.30.

6.5.2016 KaaPo - ÅIFK 1-4 (0-2)

Maalit:
34´ 0-1 Demba Camara
44´ 0-2 Gesim Voca
47´ 1-2 Kalle Luotonen
90+5´ 1-3 Camara
90+8´ 1-4 Mikael Lahtivuori

KaaPon kokoonpano:
Teemu Muurinen - Jani Jussila (v) - Ilmari Heinonen - Arttu Mäki-Arvela (46´ Jesse Saarinen) - Janne Tuominen (87´ Joona Järvistö)
Patri Filatoff - Matias Hilska (C) - Jaakko Hietarinta (46´ Rami Ojanperä) - Kalle Luotonen - Joonas Lahti - Jami Hannuniemi (87´ Juha-Pekka Jääskeläinen)

Yleisö: 102

Ottelupöytäkirja

Tilastot

1 - 4

ÅIFK
(0-2)
46'Vaihto ulosMäki-Arvela Arttu
46'Vaihto ulosHietarinta Jaakko
46'Vaihto sisäänSaarinen Jesse
46'Vaihto sisäänOjanperä Rami
47'MaaliLuotonen Kalle
61'VaroitusJussila Jani
87'Vaihto ulosTuominen Janne
87'Vaihto ulosHannuniemi Jami
87'Vaihto sisäänJärvistö Joona
87'Vaihto sisäänJääskeläinen Juha-Pekka