Miehet edustus, Kolmonen

KaaPo - Masku  3 - 1

Kaarina Keskuskenttä

Keltapaidat veivät kärkikamppailun

Kaikkien aikojen Kolmonen on kärkipään osalta erittäin tasainen, joten keskinäisten otteluiden voittaminen auttaa joukkueita kipuamaan sarjataulukossa kauemmas pahimmista kilpailijoistaan. KaaPon ja Maskun keskinäisessä kamppailussa ei jäänyt epäselväksi, miksi muiden muassa nämä ryhmät kuuluvat sarjan kärkikastiin, sillä perjantai-illan kamppailu oli etenkin kotijoukkueen osalta nautittavaa katseltavaa.

Ensimmäisellä jaksolla puntit olivat vielä jokseenkin tasan, joskin kotijoukkue pyöritti peliä ajoittain erittäinkin näyttävästi. Kummankin joukkueen tehot olivat kuitenkin kateissa, sillä varsinaisia maalipaikkoja ei kummallakaan joukkueella ensimmäisellä jaksolla ollut. KaaPo pääsi Matias Hilskan ja kippari Jesse Saarisen toimesta muutamaan otteeseen hätistelemään Masku-vahti Henri Forsströmiä laukauksillaan, mutta kummaankaan kudit eivät osuneet maalia kohti.

Toisella jaksolla kummankin ryhmän piilossa olleet tehot sitten löytyivät. Jakso ehti vanhentua neljä minuuttia, kun Forsström joutui kaivamaan pallon ensimmäisen kerran selkänsä takaa. Leevi Puputin oiva pystysyöttö tavoitti Joonas Lahden, joka harhautti Maskun Atte Sihvosen ulos tilanteesta, ja laukoi pallon boksista verkon perukoille vieden isännät ansaitusti johtoon.

Johtomaalin jälkeen parhaimmat paikat osuivat kotiyleisön harmiksi ja kauhistukseksi vihreävalkoisille, mutta KaaPon maalilla seisoi muuri nimeltä Jesse Peltonen. Miehen isot torjunnat pitivät KaaPon voiton syrjässä kiinni, kunnes pahin paine saatiin kaarinalaismaalilta purettua. Parhaiten Peltosen vireen sai huomata Verneri Parko, jonka laukauksia Peltonen napsi kiinni useampia.
KaaPo sai pelinsä takaisin raiteilleen ja oli mennä Sami Nyholmin toimesta jo kahden maalin johtoon, mutta miehen pusku pysähtyi Masku-maalin pystypuuhun. Hetki tilanteen jälkeen se toinenkin maali sitten syntyi, ja syntyipä vielä komealla tavalla. Saarinen ajoitti namupassinsa boksin sisään täydellisesti, ja yhtä täydellisesti Rami Ojanperä tsippasi pallon verkkoon yli Forsströmin.

Peli oli KaaPon hallussa ja kun kellokin kävi kotijoukkueen eduksi, näytti jo siltä, ettei keltapaitojen voitto ole uhattuna. Kuin tyhjästä vieraiden kokenut Jesse Hämäläinen pääsi kuitenkin nokikkain Peltosen kanssa ja tällä kertaa myös KaaPo-vahti oli voimaton, kun Hämäläisen nosto painui KaaPon verkkoon. Uhkaavasta tilanteesta kuitenkin selvittiin, sillä Masku ei saanut kunnon kiriä aikaiseksi, ja sen pienenkin toivonkipinän sammutti vaihdosta sisään kirmannut kaksikko Jami Hannuniemi-Kalle Luotonen. Hannuniemi ajoi röyhkeästi päätyyn, syötti takaviistoon Luotoselle, joka sai vaikeastakin asennosta käännettyä pallon takakulmaan, sinetöiden samalla KaaPon upean voiton.

Keltapaidat ovat aloittaneet sarjan toisen kierroksen mallikkaasti, sillä kolme ottelua ovat tuoneet yhtä monta voittoa. Voitot, etenkin TPK- ja Masku-otteluista, ovat tulleet vielä erittäin hyvien esitysten jälkeen, joka lupaa hyvää sarjan kääntyessä kohti huikean tasaista loppusuoraa.

Voittoputkea pyritään jatkamaan ensi perjantaina, kun keltapaidat kohtaavat Impivaaran nurmella Åbo IFK:n. Ottelu alkaa kello 18.30.

29.7.2016 KaaPo - Masku 3-1 (0-0)

Maalit:
49´ 1-0 Joonas Lahti (Leevi Puputti)
72´ 2-0 Rami Ojanperä (Jesse Saarinen)
79´ 2-1 Jesse Hämäläinen
88´ 3-1 Kalle Luotonen (Jami Hannuniemi)

KaaPon kokoonpano:
Jesse Peltonen - Jani Jussila - Sami Nyholm - Leevi Puputti - Teemu Tuominen
Patri Filatoff (74´ Kalle Luotonen) - Matias Hilska - Jesse Saarinen (C, 90+1´ Joel Ylistalo) - Rami Ojanperä (74´ Jaakko Hietarinta) - Joonas Lahti (64´ Jami Hannuniemi) - Jussi Luotonen (90+1´ Joona Järvistö)

Ottelupöytäkirja

Yleisö: 158

Tilastot

3 - 1

Masku
(0-0)
49'MaaliLahti Joonas
49'MaalisyöttöPuputti Leevi
64'Vaihto ulosLahti Joonas
64'Vaihto sisäänHannuniemi Jami
72'MaaliOjanperä Rami
72'MaalisyöttöSaarinen Jesse
74'Vaihto ulosOjanperä Rami
74'Vaihto ulosFilatoff Patri
74'Vaihto sisäänHietarinta Jaakko
74'Vaihto sisäänLuotonen Kalle
88'MaaliLuotonen Kalle
88'MaalisyöttöHannuniemi Jami
91'Vaihto ulosLuotonen Jussi
91'Vaihto ulosSaarinen Jesse
91'Vaihto sisäänJärvistö Joona
91'Vaihto sisäänYlistalo Joel