Miehet edustus, Kolmonen

KaaPo - FC Boda  4 - 0

Kaarina Keskuskenttä

KaaPo vankisti paikkaansa sarjan kärjessä

Yksi kierros Länsi-Suomen Kolmosesta on pelaamatta ja KaaPo pitää hallussaan sarjan kärkipaikkaa 3 pisteen erolla FC Ålandiin. Viimeisellä kierroksella KaaPo matkustaa Ålandin vieraaksi ja Kaarinan ylpeydelle riittää sarjan voittoon jopa 5-0 tappio kyseisestä ottelusta.

Lauantaina KaaPo kaatoi puhtaasti FC Bodan Kemiöstä. Ottelu oli alusta alkaen KaaPon hallinnassa ja ensimmäinen maali nähtiinkin jo neljännellä minuutilla. Pallo pelattiin maalin eteen Niklas Kuusiolle, joka viimeisteli varmasti ohi Bodan maalia vartioineen Eraldi Gjondedajn. Vain viisi minuuttia myöhemmin Rami Ojanperä siirsi KaaPon 2-0 johtoon. Ojanperä harhautti näyttävästi Bodan puolustajan ja pääsi vapaasti laukomaan pallon maalin takakulmaan. Neljää minuuttia myöhemmin KaaPo siirtyi jo ratkaisevan tuntuisesti 3-0 johtoon. Kuusio pelasi Juho Salmisen läpiajoon ja Salminen nosti pallon yli vastaan tulleen Gjondedajn. Ottelu oli käytännössä ratkennut 13 minuutissa. KaaPo jatkoi maalipaikkojen luomista läpi ensimmäisen puoliajan, mutta lisämaaleja ei enää nähty, joten tauolle siirryttiin 3-0 lukemissa.

Toiselle puoliajalle lähdettäessä KaaPo suoritti kaksi vaihtoa ja kentälle kirmasivat Jussi Luotonen ja Joel Kontkanen. Toinen puoliaika toisti samaa kaavaa kuin ensimmäinenkin puoliaika. KaaPo vyörytti hyökkäyksiään antamatta Bodalle minkäänlaista mahdollisuutta vastahyökkäyksiin. Samanlaista maalijuhlaa kuin ensimmäisellä puoliajalla ei kuitenkaan nähty. Ottelua oli pelattu 72 minuuttia, kun Salminen sinetöi ottelun loppulukemiksi 4-0. Läpiajonsa päätteksi Salminen sijoitti pallon maalin takakulmaan ja jätti Gjondedajn haromaan näppejään. Ottelun loppupuolella KaaPo käytti vielä loputkin vaihtonsa ja kentälle tulivat Antti Horjanheimo, Ilmari Heinonen ja Sami Nyholm. Loppuvihellykseen asti KaaPo haki vielä lisämaaleja, mutta kun samaan aikaan tiedot Paraisilta kertoivat Ålandin hävinneen oman ottelunsa, jäi viimeinen huolellisuus paikkojen viimeistelystä pois. KaaPolle vakuuttavien otteiden jälkeen 3 pistettä ja samalla siis sarjajohtajan paikka 3 pisteen erolla.

"Näytimme taas tänään kuinka hyviä me olemme. Jokainen kentällä ollut pelaaja täytti oman roolinsa ja jokainen pelasi omalla tasollaan. Olen erittäin tyytyväinen joukkueen jokapäiväiseen tekemiseen ja se, mitä ME olemme tehneet jo viime vuoden marraskuusta lähtien, näkyy nyt kentällä. Meillä on hyvä mahdollisuus voittaa Kolmonen ja nousta ensi kaudeksi Kakkoseen. Ensi viikolla alkaa valmistautuminen Åland peliin ja vaikka emme voittoa siitä ottelusta tarvitse, niin sitä me lähdemme hakemaan," kertoi päävalmentaja Tomi Kivikoski ottelun jälkeen.

KaaPo kohtaa siis Länsi-Suomen Kolmosen viimeisessä ottelussa FC Ålandin lauantaina 7.10. kello 16:00 Markusbölessä. Knoppina kerrottakoon, että myös edellisellä nousukaudella 2014 KaaPo voitti sekä Regions’ Cupin että Kolmosen ja nousu Kakkoseen varmistui FC Ålandia vastaan pelatussa ottelussa, tuolloin toki kotikentällä. Tuplaa siis haetaan jälleen!

30.9.2017 KaaPo - FC Boda 4-0 (3-0)

Maalit:
4' 1-0 Niklas Kuusio
9' 2-0 Rami Ojanperä
13' 3-0 Juho Salminen (Niklas Kuusio)
72' 4-0 Juho Salminen

KaaPon kokoonpano: Jesse Peltonen - Jani Jussila (83' Ilmari Heinonen) - Joona Jussila (83' Sami Nyholm) - Leevi Puputti - Teemu Tuominen - Niklas Kuusio - Jaakko Hietarinta (76' Antti Horjanheimo) - Tempo Hopsu (C, 46' Joel Kontkanen) - Rami Ojanperä - Joona Järvistö (46' Jussi Luotonen) - Juho Salminen

Yleisö: 127

Tilastot

4 - 0

FC Boda
(3-0)
4'MaaliKuusio Niklas
4'MaalisyöttöHopsu Tempo
9'MaaliOjanperä Rami
9'MaalisyöttöHopsu Tempo
13'MaaliSalminen Juho
13'MaalisyöttöKuusio Niklas
46'Vaihto ulosJärvistö Joona
46'Vaihto ulosHopsu Tempo
46'Vaihto sisäänLuotonen Jussi
46'Vaihto sisäänKontkanen Joel
72'MaaliSalminen Juho
72'MaalisyöttöHietarinta Jaakko
76'Vaihto ulosHietarinta Jaakko
76'Vaihto sisäänHorjanheimo Antti
83'Vaihto ulosJussila Joona
83'Vaihto ulosJussila Jani
83'Vaihto sisäänNyholm Sami
83'Vaihto sisäänHeinonen Ilmari