Erasmus-pelaajaleiri päätökseen
Julkaistu: 02.07.2015 00.00

Erasmus-pelaajaleiri päätökseen

Kaarinassa järjestetty Erasmus+ -pelaajaleiri oli menestys ja huikea kokemus niin järjestäjille, kuin KaaPon ja espanjalaisen Can Vidaletin pelaajillekin. Tuorlan Majatalon upea ympäristö sekä Rungon Ovex-arena tarjosivat erinomaiset puitteet onnistuneelle leirille.

KaaPo oli Toni Ekroosin ja muiden mahtavien vapaaehtoistensa voimin ponnistellut kokoon monipuolisen ohjelman, joka piti sisällään luonnollisesti jalkapalloa, mutta myös uuden oppimiseen tähtääviä ryhmätöitä, tutustumista Kaarinaan ja Turkuun sekä monia muita hienoja kokemuksia ja kohtaamisia. Lapset olivat itse päässeet vaikuttamaan leirin ohjelmaan ja olivat päättämässä sen sisällöstä lähes kokonaan.

  

- Leirille osallistuneet nuoret olivat kerätyn palautteen mukaan tyytyväisiä leirin antiin. Säät suosivat ja erilaisten kulttuurien kohtaamisista huolimatta kaikki sujui hyvin, joten tyytyväisiä totta kai olemme, kertoo järjestelyissä mukana ollut Kim Ekroos.

Erasmus+ on Euroopan unionin koulutus-, nuoriso- ja urheiluohjelma, joka rahoittaa toimialoilla tehtävää eurooppalaista yhteistyötä. Ohjelman tavoitteena on koulutuksen ja nuorisotyön kehittäminen sekä nuorten koulutustason, taitojen ja työllisyysmahdollisuuksien parantaminen.

Erasmus+-ohjelma kattaa vuodet 2014–2020. Tänä aikana yli 4 miljoonaa nuorta, opiskelijaa ja aikuista voi kouluttautua, opiskella, harjoitella tai työskennellä vapaaehtoisena ulkomailla ohjelman tuella. Lisäksi yli 125 000 oppilaitosta ja organisaatiota voi tehdä yhteistyötä kansainvälisten kumppaniensa kanssa. Ohjelman budjetti on 14,7 miljardia euroa. KaaPo on ensimmäinen urheiluseura, joka tukea saa ja seura olikin projektin kanssa Suomessa edelläkävijän roolissa.

- Jo lähtötilanteessa tavoittelimme tästä pitkäkestoisempaa kuin vain yhden tapahtuman projektia ja jo leirin aikana kävimme keskuteluita sen jatkamisesta. Tahtotila on molemmilla osapuolilla, niin KaaPolla kuin Can Vidaletillakin kova, mutta vielä on liian aikaista sanoa toteutuuko projektin jatko. Siihen kuitenkin tähdätään ja nyt saaduilla kokemuksilla onkin hyvä rakentaa yhteistyötä. Uskomme myös, että itse Erasmus-ohjelman johdossa projektin jatko nähdään tärkeänä. Sen tuki on kuitenkin elinehto tämän kaltaisten tapahtumien järjestämiselle niin, että myös taloudellinen kynnys osallistumiselle pystytään pitämään mahdollisimman matalana, Ekroos jatkaa.

 

Leiri tarjosi kaikille osapuolille unohtumattomia hetkiä ja arvokkaita kokemuksia tulevaa varten. KaaPo haluaa kiittää leiriä tukeneita kumppaneitaan Tuorlan Majataloa, K-Supermarket Katariinaa sekä Kimppabussi Oy:tä arvokkaasta tuesta sekä luonnollisesti myös huikeita vapaaehtoisiaan, joiden korvaamaton panos mahdollisti onnistuneen leirin järjestämisen. KIITOS!

 

Seuran uusimmat

Kaarinan Pojat ry

Erotuomarinkatu 4, 20780 Kaarina

toimisto@kaapo.fi


y-tunnus: 1006858-6