Fleetwood-vierailu on ollut onnistumisia täynnä
Julkaistu: 25.02.2017 00.00

Fleetwood-vierailu on ollut onnistumisia täynnä

KaaPon ryhmän vierailu yhteistyöseura Fleetwood Townissa on sujunut erinomaisissa merkeissä, ja molemmat osapuolet ovat olleet tyytyväisiä matkan antiin. Sunnuntaiaamuna päättyvä vierailu on antanut kaarinalaisille tärkeitä kokemuksia ja työkaluja niin kentälle, kuin sen ulkopuolellekin.

Valmentajat Toni Ekroos ja Mikko Sirén ovat päässeet suunnitellulla tavalla tutustumaan seuran urheilutoimintaan hyvin laaja-alaisesti, ja miehet ovat olleet viikon aikana mukana myös niin U16/U17- kuin kuvassa olevan U13-akatemiaryhmän valmennuksessa.

- Olen ollut molempien herrojen kanssa viikon aikana yhteydessä ja kummatkin ovat olleet hyvin tyytyväisiä vierailun antiin. Seuran urheilutoimintaa on avattu heille hyvin seikkaperäisesti ja he ovatkin saaneet toiminnasta paljon irti. On paljon asioita, joita pystymme mahdollisesti hyödyntämään KaaPon toiminnassa, mutta myös asioita, jotka eivät meidän toimintaamme sovellu. On myös erittäin hienoa, että valmentajamme ovat päässeet osallistumaan valmennustyöhön, sillä se osoittaa, että heidän ammattitaitoonsa luotetaan englantilaisessa ammattilaisseurassa, ja se lämmittää mieltä, kertoo KaaPon toiminnanjohtaja Kim Ekroos.

Valmentajien lisäksi myös U18-joukkueen mukana harjoittelevat Eero Talja ja Elias Mastokangas ovat jättäneet osaamisestaan hyvän kuvan. Fleetwoodin akatemian johdossa pelaajarekrytoinnista vastaavan Michael O´Neillin mukaan nuoret herrat ovat pärjänneet harjoituksissa erittäin hyvin, ja ovat tuoneet toimintaan hyvän lisän.

- Jos on hienoa kuulla, että valmentajiemme toimintaan on oltu tyytyväisiä, on totta kai upeaa kuulla, että Eero ja Elias ovat esiintyneet edukseen. Kuten sanottua, pojat ovat KaaPon juniorituotannon parhaimmistoa ja on rohkaisevaa kuulla, että työ on tuottanut pelaajia, jotka solahtavat Fleetwoodin tasoisen seuran akatemiajoukkueen mukaan kuin vanhat tekijät. Tämä vahvistaa uskoamme omaan tekemiseemme, ja antaa hyvän pohjan seurojen välisen yhteistyön jatkolle. Ja ennen kaikkea pojille itselleen kokemus on arvokas tulevaisuutta ajatellen, ja antaa heille varmasti lisää motivaatiota tehdä töitä oman kehityksensä ja tavoitteidensa eteen.

KaaPolaisten ohjelmaan kuuluu vielä lauantaina nuorten joukkueen harjoitustapahtuma, sekä ykkösjoukkueen ottelu, jossa Cod Army-lempinimellä tunnettu kotijoukkue kohtaa Northamptonin. Kotimatkalle ryhmä suuntaa aikaisin sunnuntaiaamuna.

- Tarkoituksenamme on purkaa vierailun antia heti ensi viikolla, ja katsoa, minkälaisia uusia toimintamalleja valmentajiemme työkalupakkiin on tarttunut. Vaikka en itse ole matkassa mukana ollutkaan, olen ollut sekä meidän ryhmämme, että isäntien antaman palautteen perusteella todella tyytyväinen sen antiin ja siihen, että pystymme tarjoamaan tämän mahdollisuuden niin valmentajille, kuin pelaajillekin. Onkin hyvin mielenkiintoista nähdä ja kuulla matkan annista tarkemmin, puolin ja toisin. Tästä on hyvä lähteä jatkamaan yhteistyötä, jonka toivon olevan jatkossakin yhtä hedelmällinen.

Fleetwood Town ei ehkä herätä suomalaisissa futispiireissä suuria intohimoja, mutta seuran tarina on ainutlaatuinen sen kiivettyä määrätietoisella työllä vajaassa viidessätoista vuodessa konferenssien syövereistä Championshipin porteille. Seuran riveistä on ponnistanut aivan terävimmälle huipulle huippukärki Jamie Vardy, ja nykyryhmässä pelaa muun muassa Pohjois-Irlannin EM-kisajoukkueessa mukana ollut Conor McLaughlin.

- Seura on tosiaan kehittänyt toimintaansa suhteellisen lyhyessä ajassa merkittävällä tavalla, ja omaa muun muassa stadioninsa ja uudenkarhean harjoituskeskuksensa myötä olosuhteet, jotka jättävät varjoonsa isompiakin seuroja. Ja kyseessä on siis aivan Blackpoolin kainalossa oleva alle 30 000 asukkaan kaupunki, joten on hyvin mielenkiintoista seurata seuran kehitystä ja tehdä heidän kanssaan yhteistyötä, joka siis toivon mukaan jatkuu ja kehittyy entisestään, Ekroos päättää.

Fleetwood Towniin voi tutustua tarkemmin seuran kotisivuilla osoitteessa www.fleetwoodtownfc.com.

Seuran uusimmat

Kaarinan Pojat ry

Erotuomarinkatu 4, 20780 Kaarina

toimisto@kaapo.fi


y-tunnus: 1006858-6