Olli Tuominen valittiin Palloliiton Seuraparlamentin jäseneksi
8.8.2020 17:22 Uutiset / Pääsivusto

Historiallinen ensimmäinen Seurojen kokous pidettiin Turussa

Suomen Palloliiton uuden hallintomallin mukainen ylin päättävä elin, Seurojen Kokous, kokoontui historialliseen ensimmäiseen kokoukseensa Turkuun lauantaina 8.8.2020.

Kokouksessa valittiin seuraavalle nelivuotiskaudelle, eli vuonna 2024 pidettävään seurojen kokoukseen asti, Palloliiton puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja sekä ehdollepanotoimikunnan jäsenet. Lisäksi kokouksessa hyväksyttiin suomalaisen jalkapallon ja futsalin toimintastrategia vuosille 2020-24. Seurojen kokouksessa seurat vaikuttavat suoraan omien äänimääriensä mukaisesti.

Seurojen kokous valitsi myös sääntöjen mukaisesti seuraavalle kaksivuotiskaudelle seuraparlamentin jäsenet ja näille henkilökohtaiset varajäsenet. Seuraparlamentti koostuu vaalialueilta valituista seurojen äänestämistä seuraedustajista. Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueelta, joka on osa Palloliiton Läntistä aluetta, Seuraparlamenttiin valittiin kuuden ehdokkaan joukosta neljä edustajaa.

Alueen ääniharava 150 äänellä oli KaaPon puheenjohtaja Olli Tuominen. Näin ollen KaaPolaista väriä näkyy nyt entistä enemmän myös valtakunnallisessa jalkapallovaikuttamisessa. Seuraparlamentti kokoontuu 1-2 kertaa vuodessa ja vastaa esimerkiksi Palloliiton toiminta- ja taloussuunnitelman sekä tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen hyväksymisestä, minkä lisäksi parlamentti tekee tarvittavia luottamushenkilövalintoja ja valitsee esimerkiksi Palloliiton hallituksen.

– Tämä oli uudistuneen Palloliiton ensimmäinen Seurojen Kokous ja olen kiitollinen valinnasta Seuraparlamenttiin, jossa on mahdollisuus vaikuttaa suomalaisen jalkapallon valintoihin ja tulevaisuuteen. Vaikka kyseessä oli henkilövaali, niin näen valinnan myös tunnustuksena KaaPon toiminnasta, Tuominen iloitsi kokouksen jälkeen. – Vaikka korona on tuonut tummia pilviä myös jalkapallon päälle, luo Huuhkajien EM-kisapaikka hyvän mahdollisuuden nostaa jalkapallo entistä vahvemmaksi Suomen ykköslajiksi. Seurat ovat jalkapallon tärkeimmät toimijat ja uskon, että uudistuneessa Palloliitossa seurojen ääni kuuluu entistä paremmin.

Koko KaaPo-perhe onnittelee Ollia valinnasta Seuraparlamenttiin ja toivottaa menestystä tehtävässä!

Jo aiemmin Tuominen on valittu Palloliiton Läntisen alueen Kilpailu-ja erotuomaritoiminnan kehitysryhmän puheenjohtajaksi kaudeksi 2020, minkä lisäksi KaaPon valmennuskoordinaattori Jukka Talja on Läntisen alueen Urheilutoiminnan kehitysryhmän jäsen kaudella 2020.


   
Lisää uutisia
T11 (2009)
«  Syyskuu   »
Kategoriat