Miehet edustus, Kolmonen

FC Åland - KaaPo   2 - 2

Markusböle

KaaPolle riitti tasapeli sarjan voittoon!

KaaPo kävi Ahvenanmaalla hakemassa 2-2 (1-2) tasapelin ja varmisti näin voiton Länsi-Suomen Kolmosessa. Ottelun alku oli KaaPon näytöstä. Pallo liikkui mallikkaasti pelaajalta pelaajalle ja jo yhdeksännellä peliminuutilla KaaPo sai avattua maalitiinsä. Juha-Pekka Jääskeläinen pelasi Joona Järvistön läpiajoon, eikä Järvistö erehtynyt, vaan kiersi nätisti maalivahdin ja sai laukaista pallon tyhjään maaliin. Kymmenen minuuttia myöhemmin Rami Ojanperä tarjoili loistopaikan Jääskeläiselle, eikä Jääskeläinen erehtynyt. 0-2 tilanteessa KaaPo höllensi pelitempoaan, koska vastustajan pitäisi osua 8 kertaa, jotta sarjan voitto karkaisi pois kaarinalaisilta. 23 minuuttia oli pelikellossa, kun Samuel Fagerholmin kaukolaukaus yllätti KaaPon maalilla pelanneen Jesse Peltosen. Aivan ensimmäisen puoliajan lopussa FC Ålandin Elias Eriksson hankki itselleen ulosajon ja Åland joutui pelaamaan pelin loppuun 10 pelaajalla. Lisämaaleja ei enää nähty ja näin tauolle siirryttiin tilanteessa 1-2.

Toisella puoliajalla KaaPo jatkoi pelin hallintaa. Åland ei missään vaiheessa päässyt uhkaamaan Peltosen vartioimaa maalia. KaaPon viimekauden tehopelaaja Joonas Lahti sai ottelussa ensimmäiset minuutit tällä kaudella, kun hänet päästettiin irti ottelun 56. peliminuutilla. KaaPo ei hyvistä yrityksistä huolimatta saanut enää lisämaaleja aikaan. Åland sen sijaan osui aivan ottelun lopussa vapaapotkusta. KaaPon pelaajat luulivat pelin olevan poikki ja alkoivat vasta ryhmittymään muuriin, kun Ålandin Jimmy Sundman käytti tämän sekavan tilanteen hyväkseen. Sundmanin laukaus meni sisään maalin etukulmasta ja vaikka KaaPon pelaajat kovastikin protestoivat, ei se enää tilannetta muuttanut. Ottelu päättyi siis tasalukemiin 2-2, mikä tarkoittaa, että KaaPo nousee ensi kaudeksi Kakkoseen.

”Tyytyväinen, ylpeä, helpottunut. Nämä ovat ehkä päällimmäiset tunteet. Me todellakin ansaitsimme tämän. Tänään taas jokainen täytti oman ruutunsa vaikkakin muutama lipsahdus siellä kävi. Me uskoimme koko kauden omaan juttuumme ja se tuotti Regions’ cupin ja Kolmosen voiton. Voin ylpeästi todeta, että meillä oli vuoden paras Kolmosen joukkue,” kertoi ottelun jälkeen tyytyväinen päävalmentaja Tomi Kivikoski.

Kaudella 2018 Kaarinassa pelataan siis Miesten Kakkosta. Kiitämme katsojia, kannattajia ja yhteistyökumppaneita kuluneesta kaudesta. Nähdään Keskurilla myös kaudella 2018!

7.10.2017 FC Åland - KaaPo 2-2 (1-2)

Maalit:
9' 0-1 Joona Järvistö (Juha-Pekka Jääskeläinen)
19' 0-2 Jääskeläinen (Rami Ojanperä)
23' 1-2
89' 2-2

KaaPon kokoonpano: Jesse Peltonen - Jani Jussila (86' Antti Horjanheimo) - Joona Jussila - Leevi Puputti - Teemu Tuominen - Niklas Kuusio (86' Jaakko Hietarinta) - Jukka-Pekka Tuomanen - Tempo Hopsu (C, 82' Matias Hilska (v)) - Rami Ojanperä - Juha-Pekka Jääskeläinen (56' Joonas Lahti) - Joona Järvistö (75' Jussi Luotonen)

Tilastot
FC Åland

2 - 2

(1-2)
9'MaaliJärvistö Joona
9'MaalisyöttöJääskeläinen Juha-Pekka
19'MaaliJääskeläinen Juha-Pekka
19'MaalisyöttöOjanperä Rami
56'Vaihto ulosJääskeläinen Juha-Pekka
56'Vaihto sisäänLahti Joonas
75'Vaihto ulosJärvistö Joona
75'Vaihto sisäänLuotonen Jussi
82'Vaihto ulosHopsu Tempo
82'Vaihto sisäänHilska Matias
84'VaroitusHilska Matias
86'Vaihto ulosJussila Jani
86'Vaihto ulosKuusio Niklas
86'Vaihto sisäänHietarinta Jaakko
86'Vaihto sisäänHorjanheimo Antti