Miehet edustus, Suomen Regions' Cup

KaaPo - SJK/Akatemia  5 - 2

OmaSp Stadion

KaaPo on Suomen Regions' Cupin mestari 2017!

KaaPo otti vakuuttavan 5-2 voiton SJK/Akatemiasta lauantaina 23.9. pelatussa Suomen Regions' Cupin finaalissa. Hyvätunnelmaista finaalia seurasi Seinäjoen OmaSp Stadionilla yli 600-päinen yleisö ja lisätunnelmaa loivat molempien joukkueiden kovaääniset kannatusryhmät.

KaaPo aloitti ottelun maalinteon 13. peliminuutilla, kun Juho Salminen laittoi pallon pienestä kulmasta ohi SJK-vahti Luis Da Silvan. Loistavan syötön maaliin tarjoili Jani Jussila. SJK tasoitti pelin vain muutamaa minuuttia myöhemmin. Kymmenen minuuttia ensimmäisestä maalista oli Salminen jälleen pahanteossa vastustajan maalilla. Jukka-Pekka Tuomasen nosto tavoitti Salmisen rangaistusalueen rajalla, jossa Salminen otti näyttävästi pallon rinnalla alas ja sijoitti pallon vasempaan alakulmaan. Tauolle siirryttiin siis 2-1 lukemissa.

Kun ottelua oli pelattu 55 minuuttia, siirtyi KaaPo 3-1-johtoon. Niklas Kuusion vapaapotku tavoittaa Leevi Puputin, jonka pusku suuntautui aivan SJK:n maalin vasempaan yläkulmaan. Da Silva yritti torjua, mutta lopulta tuomari vihelsi pallon käyneen maalissa. Muutamaa minuuttia myöhemmin SJK-hyökkääjää rikottiin KaaPon rangaistusalueella, ja pallo vietiin pilkulle. Aatu Kujanpää ei erehtynyt ja toi SJK:n maalin päähän. Minuuttia myöhemmin sama tapahtui toisessa päässä, mutta Da Silva torjui Kuusion rangaistuspotkun.

65. minuutilla Kuusio keskitti vasemmalta ja Salminen viimeisteli hattutemppunsa puskumaalilla maalin edustalta. Samalla Juho Salminen varmisti Suomen Regions Cupin maalikuninkuuden yhteensä 11 maalilla. Jälleen kolmea minuuttia myöhemmin KaaPo iski, kun Tempo Hopsu laukoi noin 17-metristä kovan ja tarkan kudin oikeaan yläkulmaan. Näin loppulukemiksi 5-2 ja pokaali matkasi jo toista kertaa seuran historiassa Kaarinaan! Tänä vuonna voitto tietää myös jatkopelejä, sillä Suomen Regions’ Cupin voittaja pääsee edustamaan Suomea UEFA Regions’ Cupiin kesällä 2018.

”Fiilis on erittäin korkealla! Harvoin alasarjapelaajat pääsevät nostamaan pokaaleja, mutta tänään me pääsimme. Olimme tänään selvästi parempi joukkue ja ansaitsimme voiton. Toinen kauden tavoitteista on nyt saavutettu ja juhlitaan tätä nyt tämä ilta. Kautta on kuitenkin jäljellä vielä kaksi viikkoa ja kaksi ottelua ja nämä ottelut voittamalla saavutamme sen toisenkin tavoitteemme ja nousemme ensi kaudeksi Kakkoseen. Heti maanantaina aloitamme jo keskittymisen seuraavaan otteluun. Täytyy vielä todeta, että olen erittäin ylpeä sekä pojista että myös seuran faneista, joita oli paikalla suuri määrä,” ilotsi ottelun jälkeen päävalmentaja Tomi Kivikoski.

Kamppailu Kolmosen voitosta ja noususta Kakkoseen jatkuu lauantaina 30.9., kun KaaPo isännöi kauden viimeisessä kotiottelussa FC Bodaa. Ottelu alkaa Keskurilla kello 14:00. Lauantaina 7.10. KaaPo matkustaa Ahvenanmaalle sarjakakkosen FC Ålandin vieraaksi, panoksena siis ei vähempää kuin sarjanousu.

Kooste ottelusta Huuhkaja TV:ssä.

23.9.2017 KaaPo - SJK/Akatemia 5-2 (2-1)

Maalit:
13' 1-0 Juho Salminen (Jani Jussila)
16' 1-1
23' 2-1 Juho Salminen (Jukka-Pekka Tuomanen)
55' 3-1 Leevi Puputti (Niklas Kuusio)
59' 3-2 rp.
65' 4-2 Juho Salminen (Niklas Kuusio)
68' 5-2 Tempo Hopsu (Joona Järvistö)

KaaPon kokoonpano: Jesse Peltonen - Jani Jussila (86' Sami Nyholm) - Joona Jussila - Leevi Puputti - Teemu Tuominen - Niklas Kuusio (82' Jaakko Hietarinta, v) - Jukka-Pekka Tuomanen (v) - Tempo Hopsu (C) - Rami Ojanperä (86' Matias Hilska) - Joona Järvistö (74' Juha-Pekka Jääskeläinen) - Juho Salminen (82' Jussi Luotonen)

Yleisö: 607

Tilastot

5 - 2

SJK/Akatemia
(2-1)
13'MaaliSalminen Juho
13'MaalisyöttöJussila Jani
23'MaaliSalminen Juho
23'MaalisyöttöTuomanen Jukka-Pekka
55'MaaliPuputti Leevi
55'MaalisyöttöKuusio Niklas
62'VaroitusHopsu Tempo
65'MaaliSalminen Juho
65'MaalisyöttöKuusio Niklas
68'MaaliHopsu Tempo
68'MaalisyöttöJärvistö Joona
74'Vaihto ulosJärvistö Joona
74'Vaihto sisäänJääskeläinen Juha-Pekka
82'Vaihto ulosKuusio Niklas
82'Vaihto ulosSalminen Juho
82'Vaihto sisäänHietarinta Jaakko
82'Vaihto sisäänLuotonen Jussi
86'Vaihto ulosJussila Jani
86'Vaihto ulosOjanperä Rami
86'Vaihto sisäänNyholm Sami
86'Vaihto sisäänHilska Matias
90'VaroitusTuomanen Jukka-Pekka
91'VaroitusHietarinta Jaakko