KaaPo Miehet edustus - EPS  1 - 1

Kaarina Keskuskenttä

Nälkäinen EPS ryösti pisteen

Kaarinan Poikien edellisen kotiottelun ennakkolaulut olivat selvät; EPS tarvitsi kipeästi pisteitä säilyäkseen Kakkosessa, KaaPo puolestaan pelaa jatkosarjan kotiedusta. Tiukkojen vaiheiden jälkeen pisteet tasattiin 1–1-lukemin. (Kuva: Jukka Puputti)

Vaikka ottelun alusta asti nuori Espoon Palloseura oli vastaanottajana, eivät he suostuneet myymään nahkaansa halvalla. Jokaisen syötön ja laukauksen eteen venytettiin vartaloa eteen, ja loput pallot hoiti maalivahti Otto Brusiin.

Yksi suurimpia kliseitä jalkapallokentillä on ”jos et itse tee, kaveri tekee”. Niin kävi myös tässä ottelussa. Ottelun 35. minuutilla ensimmäistä kertaa Espoon Palloseuran avauksessa olleen Juho Vauhkalan onnistui ohittaa Lauri Inkeroisen vieden vieraat 1–0 taukojohtoon. Paine vieraiden maalilla ei riittänyt maaliin asti, ja kotijoukkue painui tauolle pettyneenä.

Toisella jaksolla kaarinalaiset lisäsivät kaasua, ja espoolaiset lisäsivät pallojen eteen syöksymisiä. Intensiteetin kasvaessa myös otteet kovenivat. Säärisuojat vain kolisivat miesten mennessä tilanteet loppuun asti.

Lopulta KaaPon onnistui tehdä tasoitusmaalin. Hans Honkasalo ajoi höyryveturina pystyyn oikeaa laitaa. Hänet pysäytettiin, aika rumastikin, sääntöjen vastaisesti ja KaaPo sai sivuvapaapotkun aivan rangaistusalueen nurkalta. Millintarkka keskitys takatolppaa kohti juoksevan Vili Ruuskasen päähän, joka puski pelivälineen vastustamattomasti espoolaisten maaliin.

Lisämaaleja ei Kaarinassa nähty, joten pisteet jaettiin 1–1-lukemin. Kun samaan aikaan EPS:n päävastustajat hävisivät, oli kotiinvieminen todella tärkeä. KaaPo jatkaa sarjan kakkosena 33 pisteellään. Ilves/2 ohengittää niskaan kahden pisteen päässä yhden ottelun vähemmän pelanneena. Panoksena loppukaudelle on edelleen lisäkotiottelut. KaaPo pelaa kotonaan vielä ainakin yhden ottelun, ja siihen päälle menestyksen perusteella on mahdollista saada yhdestä kahteen ottelua lisää.

17.8.2019 KaaPo - EPS 1-1 (0-1)

KaaPon kokoonpano: Lauri Inkeroinen (v), Teemu Tuominen, Vili Ruuskanen, Leevi Puputti, Mikko Valtanen (82' Matias Salminen), Jukka-Pekka Tuomanen, Niklas Kuusio, Niklas Blomqvist, Joona Järvistö, Hans Honkasalo, Juho Salminen (88' Roope Läpinen)

Yleisömäärä: 119

Ottelun kooste

Tilastot

1 - 1

EPS
(0-1)
20'VaroitusInkeroinen Lauri
69'MaaliRuuskanen Vili
82'Vaihto ulosValtanen Mikko
82'Vaihto sisäänSalminen Matias
88'Vaihto ulosSalminen Juho
88'Vaihto sisäänLäpinen Roope