Miehet edustus, Miesten Kakkonen 2020

KaaPo Miehet edustus - P-Iirot  4 - 0

Kaarina Keskuskenttä

KaaPolle vaivaton voitto

KaaPon edellisestä kotiottelusta oli vierähtänyt aikaa kokonaista kuusi viikkoa. Vieraskiertueensa vaihtelevasti pelannut KaaPo pystyi kotiinpaluussaan vaivatta voittamaan Rauman Pallo-Iirot 4-0 (2-0). (Kuva: Jukka Puputti)

Kakkosen B-lohkossa on pelattu paljon otteluita tuloksellisesti ristiin. Vaikka KaaPo on pelannut vaihtelevasti, on se joka tapauksessa pystynyt nostamaan sijoituksensa sarjataulukon neljännelle sijalle.

Sunnuntain iltapäivässä KaaPo varmisteli osakkeitaan Kakkosessa, kun vastustajaksi marssi nuorella kokoonpanolla pelannut Rauman Pallo-Iirot. Aivan ottelun alkuhetkiä lukuun ottamatta Pallo-Iirot osoittautui ottelussa vastaantulijaksi. Vieraiden tukala tilanne sarjataulukon hännillä ei helpottanut, ja sarjapaikan uusiminen ei sunnuntain kaltaisilla esityksillä onnistu.

KaaPo sai ottelussa koneensa hyvin käyntiin. Iloisesti vauhdilla hyökännyt kotijoukkue sai 15 minuutin kohdalla osakseen rangaistuspotkun, kun vieraiden toppari kohteli keltapaitoja sääntöjen vastaisesti. Niklas Kuusio tyylitteli tapansa mukaisesti pallon pilkulta verkon perukoille 1-0.

Avausmaalin jälkeen Pallo-Iirot vielä uskoi mahdollisuuksiinsa ja sinnitteli vastaan, mutta kun Juho Salminen 27. minuutilla lisäsi kotijohdon 2-0, oli ottelu enemmän tai vähemmän taputeltu. Ensimmäisen puoliajan loppu edettiin kotijoukkueen hallitessa kenttätapahtumia.

Toiselle puoliajalle lähdettäessä KaaPo vaihtoi Rami Ojanperän nuoreen Kasper Kyléniin. Kylén toi peliin aimo annoksen energiaa ja pelin parhainta antia olivat hänen vauhdikkaat ja ennakkoluulottomat juoksunsa vasemmalla laidalla. Vain seitsemän minuuttia oli toista jaksoa pelattu, kun Kylén nousi vauhdilla vasenta laitaa aina päätyrajalle, josta hän antoi tarkan syötön takaviistoon boksin sisään. Paikalla oli Salmisen Juho, joka tälläsi namupassista tilanteeksi 3-0 ottelun toisella ja kauden kymmenennellä maalillaan. Tällä maalilla Salminen nousi hetkellisesti B-lohkon maalipörssin kärkeen.

Kolmen maalin johtotilanteessa KaaPo loi runsaasti hyviä hyökkäyksiä ja suuremmalla päättäväisyydellä olisi maalilukemia pystytty kaunistelemaan. Katsomossa moni odotti Salmisen hattutemppua paikkoja siihen oli, mutta terävyys jäi uupumaan.

Vielä ottelun ensimmäisellä lisäaikaminuutilla kaksikko Kuusio Mikko Valtanen värkkäsi loppulukemat 4-0 hieman erilaisesta kulmapotkusta. Kuusio antoi kulmapotkun takaviistoon keskityksen sijaan ja Valtanen laukoi syötöstä suoraan takakulmaan yllättäen kaikki.

KaaPolla on tämän pelin jälkeen vielä viisi ottelua jäljellä Kakkosessa. Sarjapaikka ei ole vielä käytännössä varmistettu, mutta paljosta se ei enää ole kiinni. Sarjapelien lisäksi KaaPo saa pikku hiljaa kääntää katseensa yhteen kauden kohokohdista, kun joukkue matkaa kahden viikon kuluttua Joensuuhun Kakkosen Cupin finaaliin Joensuun Jippoa vastaan.

Seuraavan kerran KaaPo esiintyy kotiyleisön edessä lauantaina 10.10., kun sarjapaikastaan taisteleva Grankulla IFK saapuu vieraisille. Ottelu Keskurilla kello 14.00.

20.9.2020 KaaPo - Pallo-Iirot 4-0 (2-0)

15' 1-0 Niklas Kuusio rp.
27' 2-0 Juho Salminen
52' 3-0 Salminen
90+1' 4-0 Mikko Valtanen

KaaPon kokoonpano: Teemu Muurinen, Teemu Tuominen, Vili Ruuskanen, Leevi Puputti (82' Juho Liukkonen), Jani Jussila (82' Ilmari Heinonen), Niklas Kuusio, Niklas Blomqvist, Mikko Valtanen, Hans Honkasalo (68' Jaakko Liukkonen), Rami Ojanperä (46' Kasper Kylén), Juho Salminen

Yleisö: 139

Ottelun tallenne

Tilastot

4 - 0

P-Iirot
(2-0)
15'MaaliKuusio Niklas
27'MaaliSalminen Juho
46'Vaihto ulosOjanperä Rami
46'Vaihto sisäänKylén Kasper
52'MaaliSalminen Juho
68'Vaihto ulosHonkasalo Hans
68'Vaihto sisäänLiukkonen Jaakko
82'Vaihto ulosPuputti Leevi
82'Vaihto ulosJussila Jani
82'Vaihto sisäänLiukkonen Juho
82'Vaihto sisäänHeinonen Ilmari
91'MaaliValtanen Mikko