3
LOK
12.00
Miehet edustus, Miesten Suomen Cup 2020

JIPPO - KaaPo Miehet edustus   1 - 0

Joensuu, Mehtimäki TN

KaaPo kohtaa huomenna Kakkosen Cupin finaalissa JIPPO:n

Hyvää loppukautta Kakkosessa pelaava Kaarinan ylpeys kohtaa huomenna lauantaina Kakkosen Cupin finaalissa joensuulaisen JIPPO:n.

Mutta mikä ihmeen Kakkosen Cup? Perinteinen Suomen Cup pelattiin viime kauden tapaan niin, että Cupin alkuvaihe jaettiin eri kilpailuihin. Veikkausliigan ja Ykkösen joukkueet mittelivät omansarjalaisten kesken paremmuudesta alkuvuodesta pelatuissa Suomen Cupin kuuden joukkueen alkulohkoissa.

Suomen Cupin alkulohkojen rinnalla pelattiin Kakkosen Cup, joka oli oma pienoiscup Kakkosen seuroille. Myös Kakkosen Cup alkoi alkulohkoista, joista yhteensä kahdeksan joukkuetta selvitti tiensä Kakkosen Cupin puolivälieriin, siitä neljä joukkuetta välieriin ja lopulta kaksi joukkuetta Kakkosen Cupin finaaliin. Nämä finalistit pääsivät mukaan Veikkausliigan ja Ykkösen joukkueiden seuraksi Suomen Cupin neljännesvälieriin.

KaaPon taival Kakkosen Cupissa ja Suomen Cupissa

Kakkosen Cupin alkulohkossa KaaPo kohtasi FC Jazzin ja PIF:n. Kakkosen Cupin avausmatsissa Keskurilla porilaiset korjasivat voiton 3-1 (2-1) lukemin. Sen jälkeen FC Jazz ja PIF pelasivat tasan, jättäen KaaPon varmasti ulos lohkovoittajien joukosta. Alkulohkon viimeisessä ottelussa KaaPo kaatoi PIF:n Paraisilla 1-3, varmisti lohkon kakkossijan jäi jännittämään, riittäisikö oma tulos jatkoon pääsevien kolmen parhaan lohkokakkosen paikkaan.

Alkulohkon esitykset riittivät lopulta jatkopaikkaan ja puolivälierässä Keskurilla vastaan asettui FC Honka/Akatemia. KaaPo nousi jännittävien vaiheiden jälkeen 2-1-voittoon Jukka-Pekka Tuomasen ja lisäajalla onnistunen Niklas Kuusion maaleilla.

Välierässä päästiin jälleen kotiyleisön eteen, kun Keskurin KHT:lla vastaan asettui Kakkoseen kaudeksi 2020 noussut HJS/Akatemia Hämeenlinnasta. Hans Honkasalon ja Leevi Puputin maaleilla KaaPo otti tyylikkään 2-0-voiton ja varmisti paikkansa niin Suomen Cupin neljännesvälieriin kuin Kakkosen Cupin finaaliin.

Oman neljännesvälieränsä KaaPo pelasi kesäkuussa Keskurilla KuPS:a vastaan. Suomen Cupin taival katkesi hallitsevaan Suomen mestariin, mutta finaalipaikka Kakkosen Cupissa oli kuitenkin jo takataskussa, joten sitä kohti!

JIPPO:n vieraaksi Kakkosen Cupin finaaliin

Kakkosen Cupin finaali pelataan Joensuussa huomenna lauantaina 3. lokakuuta. Ottelu alkaa kello 12:00 ja pelipaikkana toimii Mehtimäen tekonurmi.

Kakkosen C-lohkoa johtava JIPPO on päästänyt 13 ottelussa vain yhdeksän maalia, mikä on selvästi vähiten koko lohkossa. Finaalissa puolustus pääsee kovaan testiin, sillä KaaPon hyökkäys on väläytellyt viime aikoina tehokkuuttaan.

– KaaPolla on hyviä pelaajia. Hyökkäyksestä löytyy nopeutta ja taitoa. KaaPo:lla on aika mielenkiintoinen tapa pelata – heillä on terävät vastaiskut ja todella dynaaminen tapa pelata. Se on tietenkin selvää, että kyseessä on hyvä vastustaja, kun se on Kakkosen Cupin finaaliin selvinnyt, ennakoi JIPPO:n päävalmentaja Jussi Leppälahti Palloliiton sivuilla.

KaaPo puolestaan majailee tällä hetkellä B-lohkon neljäntenä kahdeksan pistettä putoamisviivan yläpuolella.

– Meillä on takana hyvä viikko ja olemme saaneet valmistauduttua otteluun huolella. JIPPO:n huikean hyvä puolustustyöskentely on meillä tiedossa, mutta samalla uskon kuitenkin omaan hyökkäysvoimaamme. Joukkueessa on hyvä ja rento ilmapiiri, ja matsiin lähdetään taistelevalla ilmeellä, kertoo puolestaan KaaPoa viimeistä kauttaan luotsaava Tomi Kivikoski.

Kakkosen Cupin mestariksi kruunattava seura kuittaa voitostaan viidentuhannen (5000) euron rahapalkinnon, kun kakkoseksi tulleelle luvassa on tuhat (1000) euroa. KaaPo on kerryttänyt kokemusta cup-voittajana vuosina 2014 ja 2017, kun se voitti Suomen Regions’ Cupin. JIPPO puolestaan tavoittelee seurahistorian ensimmäistä Cup-pokaalia.

JIPPO:n ennakko otteluun luettavissa täältä. Ottelu näkyy myös kotisohville Solidsport-palvelussa!

Ottelua on mahdollista seurata KaaPo-talon kerhotilassa, jossa ottelu näkyy KaaPo-talon isolta näytöltä. HUOM! KaaPo-kahvila on auki kaikille, istumapaikkojen määrää on rajoitettu ja jokaisella katsojalla tulee olla oma istumapaikka. VSSHP:n tuoreen suosituksen mukaisesti toivomme, että katsojat käyttävät kasvomaskia.

Tilastot
JIPPO

1 - 0

(0-0)
64'Vaihto ulosSalminen Matias
64'Vaihto sisäänKylén Kasper
67'VaroitusSalminen Juho
77'MaaliHiltunen Joona
81'Vaihto ulosJussila Jani
81'Vaihto sisäänTenho Pyry
91'VaroitusHonkasalo Hans
94'VaroitusMuurinen Teemu

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

Kaarinan Pojat ry

Erotuomarinkatu 4, 20780 Kaarina

toimisto@kaapo.fi


y-tunnus: 1006858-6